Yanan ormancıya yoğun bakım

GÜNDEM 07.08.2021 - 22:15, Güncelleme: 07.08.2021 - 22:15
 

Yanan ormancıya yoğun bakım

Denizli Buldan’da çıkan yangında tutuşan orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş’ın vücudunda yüzde 40 oranında ve 3’üncü derece yanıklar var. Kozakbaş, “Üstüme birkaç bardak su attılar, sonra ambulansla hastaneye getirdiler” dedi.

haberimizvar.net-  Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Yayla köyündeki yangın söndürme çalışmalarında görev alan 30 yıllık orman muhafaza memuru, evli ve 2 çocuk babası Yaşar Kozakbaş (50), etrafını saran alevlerin arasında kalarak yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kozakbaş, daha sonra vücudundaki ciddi yanıklar nedeniyle Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki yanık tedavi merkezine sevk edildi. Alevlerin arasında kalan ormancı Kozakbaş’ta yüzde 40 oranında ve 3’üncü derece yanıklar tespit edildi. Şehir Hastanesi’nde 2 kez ameliyata alınan Yaşar Kozakbaş’ın tedavisi sürüyor. YANGIN BENİ ÇEVİRMİŞTİ Bir anda alevlerin arasında kalarak yaralandığını dile getiren Kozakbaş, şunları söyledi: “Denizli’nin Buldan ilçesi Üçyol Orman İşletme Şefliği’nde orman muhafaza memuruyum. Yangın ihbarı verildi. Yangın bizim bölgede değil, güneydeydi. Bize ‘Haydi yangına gidiyoruz’ dediler. Gittik, bana üç yol ayrımında ‘Burada kal’ dediler. ‘Gelen araç, işçi, köylü ne varsa onları buradan sevk et’ dediler. Ben orada gelenleri sevk ederken aşağı tarafa bir baktım, yangın alt taraftan geçmiş, beni çevirmiş. Bu sefer yukarı koştum, yukarıyı da çevirmiş. Yapabileceğim hiçbir şey yok. Ya oturup yanacağım, ya da 100 metrelik bir kekik tarlası var orayı çıkarsam kendimi kurtarırım”. BEN YANDIM, HEMEN YETİŞ “Orada bir cesaret geldi. Bir koştum, bir zaman sonra yığıldım yere. Tekrar kalktım koştum, o kekik tarlasını geçtim. Şefimi arayıp hemen telefon ettim, ‘Ben yandım, hemen yetiş’ dedim, ama onlar da ateşi geçip gelememişler aşağıdan. Daha sonra arabayla Türlübey köyüne çıktık. Birkaç bardak su attılar üstüme. Apar topar ambulansa aldılar. Ambulansa aldıktan sonra Denizli’ye oradan da Eskişehir’e getirdiler. Sağ olsun Denizli Orman Müdürümüz yardımcı oldu. Eskişehir Bölge Müdürü ile irtibata geçmişler. Eşim ve oğlum misafirhanedeler”. TEDAVİSİ İYİYE GİDİYOR Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Dr. Bülent Çağlar Bilgin de orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş’ın tedavisinin iyiye gittiğini söyledi. Alevlerin arasında kaldığı için ciddi yanıkları olduğunu kaydeden Bilgin, “Geldiği gece hastaya ilk cerrahi müdahalesini yaptık, sonrasında 2 kez daha ameliyat ettik. 1 hafta daha yoğun bakım süreci olacak gibi. Cerrahi tedavileri, ilaç ve medikal tedavileri devam edecek. Daha sonrasında da psikolojik ve fizik tedavi süreçleri başlayacak. Yüzde 40’ın üzerindeki yanık, yaşı ile beraber hayati tehlikesi olan bir yanık düzeyiydi. 2-3 gündür tedavisi iyi gidiyor. Her şey yolunda” dedi. 
Denizli Buldan’da çıkan yangında tutuşan orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş’ın vücudunda yüzde 40 oranında ve 3’üncü derece yanıklar var. Kozakbaş, “Üstüme birkaç bardak su attılar, sonra ambulansla hastaneye getirdiler” dedi.

haberimizvar.net-  Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Yayla köyündeki yangın söndürme çalışmalarında görev alan 30 yıllık orman muhafaza memuru, evli ve 2 çocuk babası Yaşar Kozakbaş (50), etrafını saran alevlerin arasında kalarak yaralandı. Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kozakbaş, daha sonra vücudundaki ciddi yanıklar nedeniyle Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki yanık tedavi merkezine sevk edildi. Alevlerin arasında kalan ormancı Kozakbaş’ta yüzde 40 oranında ve 3’üncü derece yanıklar tespit edildi. Şehir Hastanesi’nde 2 kez ameliyata alınan Yaşar Kozakbaş’ın tedavisi sürüyor.

YANGIN BENİ ÇEVİRMİŞTİ

Bir anda alevlerin arasında kalarak yaralandığını dile getiren Kozakbaş, şunları söyledi: “Denizli’nin Buldan ilçesi Üçyol Orman İşletme Şefliği’nde orman muhafaza memuruyum. Yangın ihbarı verildi. Yangın bizim bölgede değil, güneydeydi. Bize ‘Haydi yangına gidiyoruz’ dediler. Gittik, bana üç yol ayrımında ‘Burada kal’ dediler. ‘Gelen araç, işçi, köylü ne varsa onları buradan sevk et’ dediler. Ben orada gelenleri sevk ederken aşağı tarafa bir baktım, yangın alt taraftan geçmiş, beni çevirmiş. Bu sefer yukarı koştum, yukarıyı da çevirmiş. Yapabileceğim hiçbir şey yok. Ya oturup yanacağım, ya da 100 metrelik bir kekik tarlası var orayı çıkarsam kendimi kurtarırım”.

BEN YANDIM, HEMEN YETİŞ

“Orada bir cesaret geldi. Bir koştum, bir zaman sonra yığıldım yere. Tekrar kalktım koştum, o kekik tarlasını geçtim. Şefimi arayıp hemen telefon ettim, ‘Ben yandım, hemen yetiş’ dedim, ama onlar da ateşi geçip gelememişler aşağıdan. Daha sonra arabayla Türlübey köyüne çıktık. Birkaç bardak su attılar üstüme. Apar topar ambulansa aldılar. Ambulansa aldıktan sonra Denizli’ye oradan da Eskişehir’e getirdiler. Sağ olsun Denizli Orman Müdürümüz yardımcı oldu. Eskişehir Bölge Müdürü ile irtibata geçmişler. Eşim ve oğlum misafirhanedeler”.

TEDAVİSİ İYİYE GİDİYOR

Eskişehir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu Dr. Bülent Çağlar Bilgin de orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş’ın tedavisinin iyiye gittiğini söyledi. Alevlerin arasında kaldığı için ciddi yanıkları olduğunu kaydeden Bilgin, “Geldiği gece hastaya ilk cerrahi müdahalesini yaptık, sonrasında 2 kez daha ameliyat ettik. 1 hafta daha yoğun bakım süreci olacak gibi. Cerrahi tedavileri, ilaç ve medikal tedavileri devam edecek. Daha sonrasında da psikolojik ve fizik tedavi süreçleri başlayacak. Yüzde 40’ın üzerindeki yanık, yaşı ile beraber hayati tehlikesi olan bir yanık düzeyiydi. 2-3 gündür tedavisi iyi gidiyor. Her şey yolunda” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.