Yangın söndürmek isteyen halka polis engeli

GÜNDEM 01.08.2021 - 16:26, Güncelleme: 01.08.2021 - 16:26
 

Yangın söndürmek isteyen halka polis engeli

Tunceli Hozat’ta dün başlayan ve hala devam eden orman yangınına müdahale etmek isteyen yurttaşlara polis engel olarak bölgeye gitmelerine izin vermedi. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, tüm halkı doğayı sahiplenmeye çağırdı.

haberimizvar.net-  Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Amutka (Yenibas), Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı mevkilerini kapsayan geniş bir alanda birkaç gündür süren orman yangınlarına ilişkin Hozat Belediyesi yangını söndürme çağrısı yaptı. Aralarında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve kitle örgütlerinin bulunduğu heyet Hozat girişinde durduruldu ve yangına müdahale etmeleri polis tarafından engellendi. MAÇOĞLU’NDAN HALKA ÇAĞRI Sosyal medya hesabından açıklama yapan Maçoğlu, “Hozat Belediyesi’nin yapmış olduğu çağrı üzerine şuan Hozat girişindeyiz ve bir müdahale il karşı karşıyayız. Tek derdimiz doğamız. Özel güvenlik gerekçe gösterilerek müdahale edilmesini doğru bulmuyoruz. Tüm halkımızı doğamızı sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi. YANGINA EKİPMAN YETMİYOR Hozat Belediyesi’nin yurttaşlara yaptığı çağrıda “Belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile birlikte imkanlarımız doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunmamıza karşın, gerek bölge koşulları gerekse de ekipman yetersizliği sebebiyle yangın kontrol altına alınamamakta ve maalesef büyüyerek devam etmektedir. Bu noktada; doğal yaşam alanlarımızı ve yaban hayatını savunmak adına tüm halkımıza bu konuda duyarlılık gösterme ve yangını söndürme konusunda destek olma çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi. VALİLİK: KONTROL ALTINA ALINDI Valilikten yapılan açıklamada, Hozat ilçesi Yenibaş-Gedikler bölgesinde çıkan örtü yangınına, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği belirtildi. Yangının kontrol altına alındığının belirtildiği açıklamada, sivillerin bölgeye girmesinin engellenme gerekçesi olarak yangının sürmesi gösterildi. Yangının genel olarak kontrol altına alındığı aktarılan açıklamada, “Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgede bulunan duman örtüsü ve devam eden rüzgarın zaman zaman alevlenmelere sebebiyet vermesi bölgeyi sivil vatandaşlarımız için tehlikeli kılmaktadır. Bu sebepledir ki sivil vatandaşlarımızın alana girişine izin verilmemektedir. Bu hususta görevli arkadaşlarımıza zorluk çıkarılmaması, görevlerinde yardımcı olunması önem arz etmektedir” denildi. (Haber Merkezi) OPERASYON GEREKÇE GÖSTERİLDİ Hozat Belediyesi’nin çağrısı üzerine yola çıkan grupta Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben, CHP’li vekiller Polat Şaroğlu, Adnan Arslan, Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil ve Abdurrahman Tutdere, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı. Gruba, bölgede devam eden operasyonlar gerekçe gösterilerek müdahale edildi, bölgeye gitmeleri engellendi. Grup tartışma ve konuşmalar sonrasında Hozat ilçe merkezine alınırken ormanın yanan bölgesine gitmelerine izin edilmiyor. 
Tunceli Hozat’ta dün başlayan ve hala devam eden orman yangınına müdahale etmek isteyen yurttaşlara polis engel olarak bölgeye gitmelerine izin vermedi. Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu, tüm halkı doğayı sahiplenmeye çağırdı.

haberimizvar.net-  Tunceli’nin Hozat ilçesine bağlı Amutka (Yenibas), Ormanyolu, Boydaş, Dereköy ve Çakmaklı mevkilerini kapsayan geniş bir alanda birkaç gündür süren orman yangınlarına ilişkin Hozat Belediyesi yangını söndürme çağrısı yaptı. Aralarında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve kitle örgütlerinin bulunduğu heyet Hozat girişinde durduruldu ve yangına müdahale etmeleri polis tarafından engellendi.

MAÇOĞLU’NDAN HALKA ÇAĞRI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Maçoğlu, “ Hozat Belediyesi’nin yapmış olduğu çağrı üzerine şuan Hozat girişindeyiz ve bir müdahale il karşı karşıyayız. Tek derdimiz doğamız. Özel güvenlik gerekçe gösterilerek müdahale edilmesini doğru bulmuyoruz. Tüm halkımızı doğamızı sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

YANGINA EKİPMAN YETMİYOR

Hozat Belediyesi’nin yurttaşlara yaptığı çağrıda “ Belediye ekiplerimiz ve Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile birlikte imkanlarımız doğrultusunda gerekli müdahalelerde bulunmamıza karşın, gerek bölge koşulları gerekse de ekipman yetersizliği sebebiyle yangın kontrol altına alınamamakta ve maalesef büyüyerek devam etmektedir. Bu noktada; doğal yaşam alanlarımızı ve yaban hayatını savunmak adına tüm halkımıza bu konuda duyarlılık gösterme ve yangını söndürme konusunda destek olma çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

VALİLİK: KONTROL ALTINA ALINDI

Valilikten yapılan açıklamada, Hozat ilçesi Yenibaş-Gedikler bölgesinde çıkan örtü yangınına, Orman İşletme Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve itfaiye ekiplerince müdahale edildiği belirtildi. Yangının kontrol altına alındığının belirtildiği açıklamada, sivillerin bölgeye girmesinin engellenme gerekçesi olarak yangının sürmesi gösterildi. Yangının genel olarak kontrol altına alındığı aktarılan açıklamada, “Bölgede soğutma ve söndürme çalışmalarımız devam etmektedir. Bölgede bulunan duman örtüsü ve devam eden rüzgarın zaman zaman alevlenmelere sebebiyet vermesi bölgeyi sivil vatandaşlarımız için tehlikeli kılmaktadır. Bu sebepledir ki sivil vatandaşlarımızın alana girişine izin verilmemektedir. Bu hususta görevli arkadaşlarımıza zorluk çıkarılmaması, görevlerinde yardımcı olunması önem arz etmektedir” denildi. (Haber Merkezi)

OPERASYON GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Hozat Belediyesi’nin çağrısı üzerine yola çıkan grupta Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, DEDEF Başkanı Ali Haydar Ben, CHP’li vekiller Polat Şaroğlu, Adnan Arslan, Hüseyin Yıldız, Nihat Yeşil ve Abdurrahman Tutdere, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de yer aldı. Gruba, bölgede devam eden operasyonlar gerekçe gösterilerek müdahale edildi, bölgeye gitmeleri engellendi. Grup tartışma ve konuşmalar sonrasında Hozat ilçe merkezine alınırken ormanın yanan bölgesine gitmelerine izin edilmiyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.