Yangından mal kaçırır gibi...

GÜNDEM 23.01.2024 - 10:33, Güncelleme: 23.01.2024 - 11:07
 

Yangından mal kaçırır gibi...

Yerel seçimlere sayılı günler kala Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Kemer-Beldibi ve Demre Üçağız'da Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan çok değerli 2 alan için kiralama ihalesi açtı. Yangından mal kaçırır gibi yapılacak ihaleler ise söz konusu alanların kim ya da kimlere söz verildiği merak konusu oldu.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde kamuoyunda siyasi partilerin belediye başkan adayları tartışılırken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, yangından mal kaçırır gibi 2'si Antalya'nın Kemer-Beldibi bölgesi ve Demre Üçağız'da bulunan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan değerli 2 araziyi kiralamak üzere 30 Ocak günü ihale yapacağını duyurdu. KİMSE RANT HEVESİNE KAPILMASIN Bakanlığın ilanında Demre-Üçağız'da Kaş-Kekova- Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan 12.983 metrekare büyüklüğündeki arazi yüzer iskele ve dolgu alanı olarak kullanılmak üzere 2 milyar 150 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına kiralanacağı belirtildi. Demre'nin kalbi olarak bilinen Üçağız'ın yerel seçimi fırsata dönüştürmek isteyen anlayışla kiralama girişimi tepki yarattı. Demre Belediye eski Başkanı Avukat Okan Kocakaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim. Üçağız'da bulunan ve yüzde 80'ini emekçi teknecilerimizin ücretsiz kullandığı yüzer iskele, her ne hikmetse tam da seçim öncesinde 10 yıl süreyle kiralanmak için ihaleye çıkarıldı. Yangından mal kaçırır gibi seçim sürecinde böyle bir ihale yapılmasını, hata diğer yerler 3 yıl için kiralanmakta iken, Üçağız'ın 10 yıl süreyle kiralanmasını sizlerin takdirine bırakıyorum. Daha önce Taşdibi ve Sülüklü sahillerimizi nasıl geri aldıysak, Demre'mize ait olan ne varsa geri alma boynumuzun borcu" dedi. Kocakaya, paylaşımını şu çarpıcı ifadelerle bitirdi: "Hiç kimse Demre üzerinden hesap kitap yapıp, rant hevesine kapılmasın. Demre'nin evladı olarak her türlü mücadeleye varım" KEMER-BELDİBİ'NDEKİ ALAN DA KORUMA ALTINDA Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından kiralanması için ihaleye çıkılan Kemer-Beldibi'ndeki 12 bin 700 metrekare Nitelikli Doğal Koruma Alanı içinde bulunuyor. 3 yıllığına günübirlik alan işletmeciliği olarak kullanılması için ihalesi yapılacak alan için 1 milyar 4509 bin lira muhammen bedel takdir edildi. Nitelikli Doğal Koruma Alanı içinde yer alan ve tek bir çivi çakılmasının bile yasak olduğu bir arazinin yerel seçimleri fırsata çevirmek isteyen bakanlık tarafından ihale ile yapılaşmanın önünün açılacak olması endişeleri artırıyor.   
Yerel seçimlere sayılı günler kala Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Kemer-Beldibi ve Demre Üçağız'da Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde bulunan çok değerli 2 alan için kiralama ihalesi açtı. Yangından mal kaçırır gibi yapılacak ihaleler ise söz konusu alanların kim ya da kimlere söz verildiği merak konusu oldu.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde kamuoyunda siyasi partilerin belediye başkan adayları tartışılırken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü, yangından mal kaçırır gibi 2'si Antalya'nın Kemer- Beldibi bölgesi ve Demre Üçağız'da bulunan ve Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan değerli 2 araziyi kiralamak üzere 30 Ocak günü ihale yapacağını duyurdu.

KİMSE RANT HEVESİNE KAPILMASIN

Bakanlığın ilanında Demre-Üçağız'da Kaş-Kekova- Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde yer alan 12.983 metrekare büyüklüğündeki arazi yüzer iskele ve dolgu alanı olarak kullanılmak üzere 2 milyar 150 bin lira muhammen bedelle 10 yıllığına kiralanacağı belirtildi. Demre'nin kalbi olarak bilinen Üçağız'ın yerel seçimi fırsata dönüştürmek isteyen anlayışla kiralama girişimi tepki yarattı.

Demre Belediye eski Başkanı Avukat Okan Kocakaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim. Üçağız'da bulunan ve yüzde 80'ini emekçi teknecilerimizin ücretsiz kullandığı yüzer iskele, her ne hikmetse tam da seçim öncesinde 10 yıl süreyle kiralanmak için ihaleye çıkarıldı. Yangından mal kaçırır gibi seçim sürecinde böyle bir ihale yapılmasını, hata diğer yerler 3 yıl için kiralanmakta iken, Üçağız'ın 10 yıl süreyle kiralanmasını sizlerin takdirine bırakıyorum. Daha önce Taşdibi ve Sülüklü sahillerimizi nasıl geri aldıysak, Demre'mize ait olan ne varsa geri alma boynumuzun borcu" dedi. Kocakaya, paylaşımını şu çarpıcı ifadelerle bitirdi: "Hiç kimse Demre üzerinden hesap kitap yapıp, rant hevesine kapılmasın. Demre'nin evladı olarak her türlü mücadeleye varım"

KEMER-BELDİBİ'NDEKİ ALAN DA KORUMA ALTINDA

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından kiralanması için ihaleye çıkılan Kemer-Beldibi'ndeki 12 bin 700 metrekare Nitelikli Doğal Koruma Alanı içinde bulunuyor. 3 yıllığına günübirlik alan işletmeciliği olarak kullanılması için ihalesi yapılacak alan için 1 milyar 4509 bin lira muhammen bedel takdir edildi. Nitelikli Doğal Koruma Alanı içinde yer alan ve tek bir çivi çakılmasının bile yasak olduğu bir arazinin yerel seçimleri fırsata çevirmek isteyen bakanlık tarafından ihale ile yapılaşmanın önünün açılacak olması endişeleri artırıyor. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.