Yapay zeka ve 5G’ye 7 milyar dolar

GÜNDEM 03.01.2020 - 12:05, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yapay zeka ve 5G’ye 7 milyar dolar

Çinli Xiaomi şirketi önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapay zeka ve 5G teknolojisine 7 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağını açıkladı.

haberimizvar.net-Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Çinli Xiaomi şirketi önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapay zeka ve 5G teknolojisine 7 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağını açıkladı. Xiaomi’nin tepe yöneticisi (CEO) Lei Jun, şirketin sosyal medya hesabında yaptığı yazılı açıklamada, “Yapay zeka ve internet teknolojileri alanındaki avantajımızı kesin bir zafere dönüştürmek için bu akıllı çağda yatırım yapmamız gerekiyor. Bu alana 7.18 milyar dolar bütçe ayırdık” diye konuştu. EN ÇOK TERCİH EDİLEN 4. MARKA   Lei, özellikle nesnelerin yapay zekası (AIoT) alanına vurgu yaptı ve 2020 Ekim ayına kadar 5G destekli 10 farklı akıllı cep telefonu piyasaya süreceklerini duyurdu. Xiaomi geçtiğimiz sene söz konusu bütçeyi 5’te 1 oranında açıklamıştı. Çinli Xiaomi firması özellikle yüksek teknik özelliklere sahip düşük bütçeli cep telefonu modelleriyle tanınıyor. Firma ayrıca akıllı televizyon, elektrikli scooter bisiklet, gimbal, pilav yapma makinesi gibi birçok farklı ürün yelpazesine sahip. Şirket, son 10 senelik satışlar baz alındığında Samsung, Huawei ve Apple’dan sonra dünyanın en çok tercih edilen akıllı cep telefonu üreticisi konumunda. 
Çinli Xiaomi şirketi önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapay zeka ve 5G teknolojisine 7 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağını açıkladı.

haberimizvar.net-Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Çinli Xiaomi şirketi önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapay zeka ve 5G teknolojisine 7 milyar dolardan fazla kaynak ayıracağını açıkladı. Xiaomi’nin tepe yöneticisi (CEO) Lei Jun, şirketin sosyal medya hesabında yaptığı yazılı açıklamada, “Yapay zeka ve internet teknolojileri alanındaki avantajımızı kesin bir zafere dönüştürmek için bu akıllı çağda yatırım yapmamız gerekiyor. Bu alana 7.18 milyar dolar bütçe ayırdık” diye konuştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN 4. MARKA
 

Lei, özellikle nesnelerin yapay zekası (AIoT) alanına vurgu yaptı ve 2020 Ekim ayına kadar 5G destekli 10 farklı akıllı cep telefonu piyasaya süreceklerini duyurdu. Xiaomi geçtiğimiz sene söz konusu bütçeyi 5’te 1 oranında açıklamıştı. Çinli Xiaomi firması özellikle yüksek teknik özelliklere sahip düşük bütçeli cep telefonu modelleriyle tanınıyor. Firma ayrıca akıllı televizyon, elektrikli scooter bisiklet, gimbal, pilav yapma makinesi gibi birçok farklı ürün yelpazesine sahip. Şirket, son 10 senelik satışlar baz alındığında Samsung, Huawei ve Apple’dan sonra dünyanın en çok tercih edilen akıllı cep telefonu üreticisi konumunda. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.