Yapmadığı imamlığın maaşını almış

SİYASET 17.01.2024 - 15:12, Güncelleme: 17.01.2024 - 16:13
 

Yapmadığı imamlığın maaşını almış

AK Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu yıllarda imam hatiplik yapmadığı halde 3 yıl süreyle düzenli olarak maaş aldığı iddia ediliyor.

haberimizvar.net- Ak Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'le ilgili iddialar 'pes, bu kadarı da olmaz' denilen cinsten. İddialara göre Hüseyin Orhantekin, 1997 yılının Eylül ayında Kumluca Karacaören Mahallesi Kırkdirek Camisi ve Altınyaka Merkez Camisi'ne imam hatip olarak atanıp, 7 yıl imam hatip olarak görev yaptı, aynı zamanda da üniversitede okumaya devam etti, çalışmadığı halde üniversite yıllarında imam hatiplik maaşını almaya devam etti. Emekli Sandığı hizmet dökümlerinde AK Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu dönemde herhangi bir izin ve raporu olmadan sigorta primlerinin tam olarak ödendiği görülüyor.  AYNI ANDA İKİ ŞEHİRDE OLMASI MÜMKÜN MÜ?  Kumlucalı araştırmacı gazeteci Sinan Çeviren, köşesinde Ak Parti'nin tartışmalı Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in imam hatip olarak görev yaptığı Kumluca'nın üniversite okuduğu İli Isparta arasındaki mesafenin 250 kilometre olduğunu vurgulayarak, "Bir kişinin aynı anda iki yerde olması mümkün değildir. Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam zorunluğu bulunmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanun'una, bir memurun yüksek öğrenimde okuyor olması nedeniyle öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Dolasıyla mesai saatlerinde görevli memurun görevi başında olması gerekmektedir. Hüseyin Orhantekin, aynı zamanda örgün eğitim gördüğü üniversite ile aynı ilde görev yapmamaktadır. Ayrıca Isparta İlinde herhangi bir görevlendirmesi de bulunmamaktadır. Bu verilere göre Hüseyin Orhantekin'in görev yapmadığı halde 3 yıl çalışmadan maaş aldığı görülmektedir." diye yazdı. Ak Parti'nin Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in imam hatip olarak görev yapmadığı halde 3 yıl düzenli maaşını almasıyla ilgili iddiaların AK Parti de de huzursuzluk yarattığı ileri sürülüyor.
AK Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu yıllarda imam hatiplik yapmadığı halde 3 yıl süreyle düzenli olarak maaş aldığı iddia ediliyor.

haberimizvar.net- Ak Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'le ilgili iddialar 'pes, bu kadarı da olmaz' denilen cinsten. İddialara göre Hüseyin Orhantekin, 1997 yılının Eylül ayında Kumluca Karacaören Mahallesi Kırkdirek Camisi ve Altınyaka Merkez Camisi'ne imam hatip olarak atanıp, 7 yıl imam hatip olarak görev yaptı, aynı zamanda da üniversitede okumaya devam etti, çalışmadığı halde üniversite yıllarında imam hatiplik maaşını almaya devam etti. Emekli Sandığı hizmet dökümlerinde AK Parti Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuduğu dönemde herhangi bir izin ve raporu olmadan sigorta primlerinin tam olarak ödendiği görülüyor. 

AYNI ANDA İKİ ŞEHİRDE OLMASI MÜMKÜN MÜ?
 Kumlucalı araştırmacı gazeteci Sinan Çeviren, köşesinde Ak Parti'nin tartışmalı Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in imam hatip olarak görev yaptığı Kumluca'nın üniversite okuduğu İli Isparta arasındaki mesafenin 250 kilometre olduğunu vurgulayarak, "Bir kişinin aynı anda iki yerde olması mümkün değildir. Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam zorunluğu bulunmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanun'una, bir memurun yüksek öğrenimde okuyor olması nedeniyle öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Dolasıyla mesai saatlerinde görevli memurun görevi başında olması gerekmektedir. Hüseyin Orhantekin, aynı zamanda örgün eğitim gördüğü üniversite ile aynı ilde görev yapmamaktadır. Ayrıca Isparta İlinde herhangi bir görevlendirmesi de bulunmamaktadır. Bu verilere göre Hüseyin Orhantekin'in görev yapmadığı halde 3 yıl çalışmadan maaş aldığı görülmektedir." diye yazdı. Ak Parti'nin Kumluca belediye başkan aday adayı Hüseyin Orhantekin'in imam hatip olarak görev yapmadığı halde 3 yıl düzenli maaşını almasıyla ilgili iddiaların AK Parti de de huzursuzluk yarattığı ileri sürülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.