Yarıştan çekildi

GÜNDEM 01.10.2022 - 10:32, Güncelleme: 01.10.2022 - 10:32
 

Yarıştan çekildi

Antalya’nın en önemli sivil toplum örgütü 53 bin üyeli Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) büyük heyecan başladı. Mevcut Başkan Davut Çetin’in ‘kırmızı’, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar’ın ise ‘mavi’ liste ile yarışacağı seçimde bugün komite seçimleri yapılacak. Seçime bir gün kala beyaz liste ile yarışacak olan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, yarıştan çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Antalya’nın en önemli sivil toplum örgütü 53 bin üyeli Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) büyük heyecan başladı. Mevcut Başkan Davut Çetin’in ‘kırmızı’, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar’ın ise ‘mavi’ liste ile yarışacağı seçimde bugün komite seçimleri yapılacak. Seçime bir gün kala beyaz liste ile yarışacak olan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, yarıştan çekildiğini duyurdu. Antalya’da başta 53 bin iş insanının üye olduğu ATSO olmak üzere, Antalya Ticaret Borsası, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası olmak üzere 6 oda ve borsada sandığa gidilecek. Kepez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yetkisinde Gazi Bulvarı üzerindeki ATSO Hizmet Binası’nda yapılacak seçimlerde 49 meslek komitesinde üyeler sektörlerine göre toplamda 277 komite üyesi ve 114 meclis üyesini belirleyecek. Ardından süreç Başkan, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimleri ile tamamlanacak. GÜNEY 'YOKUM' DEDİ Seçim startının verilmesiyle birlikte oda ve borsalar için başkan adaylarının yarışı da hızla devam ediyor. Kırmızı, Mavi ve Beyaz renkli listelerin yarışacağı seçimde, ATSO Başkanı Davut Çetin ‘kırmızı’, AOSB Başkanı Ali Bahar ‘mavi liste ile seçime girecek. Seçimlere bir gün kala beyaz liste ile yarışa girecek olan EKİPDER Başkanı Reşat Güney ise Koza TV’de Yalçın Teken’nin sunduğu Başkanlar Konuşuyor programında yarıştan çekildiğini duyurdu. Güney neden çekildiğini şu sözlerle açıkladı: “ATSO seçimlerinde sandığa gitmeyeceğiz. Sandığa girmeyen her protest oyuna sahip çıkacağız. Bu süreçte ticaret yaşamına ve demokrasi kültürüne zarar veren tüm hareketlerin karşısında hukuki haklarımızı saklı tutarak mücadelemize devam edeceğiz. Üyelerimizin ve bizim onurumuz paradan, koltuktan  ve makamdan çok daha değerli. Bu bir son değil beyaz bir geleceğin ilk adımıdır. Biz bir duruş sergilemek istediğimizde de yola çıkarken de bunu söylemiştik. İl seçim kurulunun kararından hemen sonra bugün arkadaşlarımızla ve komite görevlileri ile bir araya gelerek çekilmeye karar verdik. İl Seçim Kurulu seçimi erteleseydi çekilmezdik.” 
Antalya’nın en önemli sivil toplum örgütü 53 bin üyeli Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) büyük heyecan başladı. Mevcut Başkan Davut Çetin’in ‘kırmızı’, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar’ın ise ‘mavi’ liste ile yarışacağı seçimde bugün komite seçimleri yapılacak. Seçime bir gün kala beyaz liste ile yarışacak olan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, yarıştan çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- Antalya’nın en önemli sivil toplum örgütü 53 bin üyeli Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) büyük heyecan başladı. Mevcut Başkan Davut Çetin’in ‘kırmızı’, Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanı Ali Bahar’ın ise ‘mavi’ liste ile yarışacağı seçimde bugün komite seçimleri yapılacak. Seçime bir gün kala beyaz liste ile yarışacak olan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, yarıştan çekildiğini duyurdu. Antalya’da başta 53 bin iş insanının üye olduğu ATSO olmak üzere, Antalya Ticaret Borsası, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Kumluca Ticaret Borsası olmak üzere 6 oda ve borsada sandığa gidilecek. Kepez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın yetkisinde Gazi Bulvarı üzerindeki ATSO Hizmet Binası’nda yapılacak seçimlerde 49 meslek komitesinde üyeler sektörlerine göre toplamda 277 komite üyesi ve 114 meclis üyesini belirleyecek. Ardından süreç Başkan, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı, TOBB Delegeleri ve Disiplin Kurulu seçimleri ile tamamlanacak.

GÜNEY 'YOKUM' DEDİ

Seçim startının verilmesiyle birlikte oda ve borsalar için başkan adaylarının yarışı da hızla devam ediyor. Kırmızı, Mavi ve Beyaz renkli listelerin yarışacağı seçimde, ATSO Başkanı Davut Çetin ‘kırmızı’, AOSB Başkanı Ali Bahar ‘mavi liste ile seçime girecek. Seçimlere bir gün kala beyaz liste ile yarışa girecek olan EKİPDER Başkanı Reşat Güney ise Koza TV’de Yalçın Teken’nin sunduğu Başkanlar Konuşuyor programında yarıştan çekildiğini duyurdu. Güney neden çekildiğini şu sözlerle açıkladı:

“ATSO seçimlerinde sandığa gitmeyeceğiz. Sandığa girmeyen her protest oyuna sahip çıkacağız. Bu süreçte ticaret yaşamına ve demokrasi kültürüne zarar veren tüm hareketlerin karşısında hukuki haklarımızı saklı tutarak mücadelemize devam edeceğiz. Üyelerimizin ve bizim onurumuz paradan, koltuktan  ve makamdan çok daha değerli. Bu bir son değil beyaz bir geleceğin ilk adımıdır. Biz bir duruş sergilemek istediğimizde de yola çıkarken de bunu söylemiştik. İl seçim kurulunun kararından hemen sonra bugün arkadaşlarımızla ve komite görevlileri ile bir araya gelerek çekilmeye karar verdik. İl Seçim Kurulu seçimi erteleseydi çekilmezdik.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.