Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

ANFAŞ, Bıdı Ailesi'ne peşkeş çekilirken sessiz mi kalacaksınız?

“ANFAŞ üzerinden Antalya’ya ihanet” köşe yazımda Antalya Fuarcılık ve Yatırım A.Ş. ‘den (ANFAŞ) gelen kötü kokuları sizlere duyurmuştum. Yönetim kurulu başkanı Ali Bıdı, kardeşi Süleyman Bıdı ve oğlu Bülent Bıdı başta olmak üzere Bıdı Ailesi’nin doğrudan ve kontrolünde olan ANFAŞ’ın neden zarar ettiğini ve sürekli sermaye artırımına gittiğini sorgulamıştım. Neden bir yönetim kurulu başkanı, paydaşları kamu, kurum ve kuruluşların olduğu fuar merkezini zarar ettirir sorusuna yanıt ararken ANFAŞ’ın ticari sicil kayıtlarını incelemeye başladım. 4 Nisan 2023 Ticaret Sicil Kayıtları’na göre, zarar eden ANFAŞ’ın 55.000.000 TL olan sermayesi yüzde 100 arttırılarak 110.000.000 TL’ye çıkartılmış, yönetim kurulu huzur hakları arttırılmış yetmemiş rüçhan hakları duyuruları yapılmış. Her şey kılıfına uygun, her şey tereyağdan kıl çeker gibi… ANFAŞ zarar ediyor diyerek herkese duyur ardından sermaye artırımına git… Sonra da ANFAŞ Yönetimi Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik devreye girsin… ANFAŞ’ın pay sahipleriyle aracılık yapıp hoop 3-5 kuruşa hisseleri toplama adına aracılık yapsın. Ankara 3. Mahkemesi’nde hakkında vergi usulsüzlüğünden 4 davayı kaybeden hatta üst mahkemelere kadar itirazlarını yapıp kendini aklayamayan Bıdı’nın Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik, Antalya’nın fuar merkezi ANFAŞ’ı bit pazarına çıkarması içler acısı bir durum değil de, nedir? Ali Bıdı ve ailesinin kontrolüne geçen yüzde 55’in üzerinde ANFAŞ hisse payları bizlere kamunun yönetemediği sistemin birilerinin eline geçtiğinin işaretini vermektedir. Bu durum sadece kamu ve özel sektör tarafından yönetilen ANFAŞ’ın sadece Türk Ticaret Kanunu sorumluluğunda değil kamu hisseleri açısından incelendiğinde Kamu Hukuku kapsamına girdiğini apaçık ortaya koyuyor. Panik havası yaratılarak zarara uğratılan sadece ANFAŞ, özenden ve sorumluluktan uzak yönetilirken, şirket tüzel kişiliği dışında pay sahipleri de oynanan dümenin mağdurları değil midir? ANFAŞ’ın pay sahipleri Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, ATSO, ANSİAD, AESOB, ATB, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Eczacılar Odası, Antalya Tanıtım Vakfı ile Antalya’nın çok sayıda köklü şirketlerine ANFAŞ Yönetim Kurulu’nun hesap vermesi gerekir. Yarın ahh vahh dememek için ANFAŞ’ın Bıdı Ailesi’ne ‘peşkeş’ çekilmesine ‘dur’ denilmelidir.
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2023 - Salı

ANFAŞ, Bıdı Ailesi'ne peşkeş çekilirken sessiz mi kalacaksınız?

“ANFAŞ üzerinden Antalya’ya ihanet” köşe yazımda Antalya Fuarcılık ve Yatırım A.Ş. ‘den (ANFAŞ) gelen kötü kokuları sizlere duyurmuştum.

Yönetim kurulu başkanı Ali Bıdı, kardeşi Süleyman Bıdı ve oğlu Bülent Bıdı başta olmak üzere Bıdı Ailesi’nin doğrudan ve kontrolünde olan ANFAŞ’ın neden zarar ettiğini ve sürekli sermaye artırımına gittiğini sorgulamıştım. Neden bir yönetim kurulu başkanı, paydaşları kamu, kurum ve kuruluşların olduğu fuar merkezini zarar ettirir sorusuna yanıt ararken ANFAŞ’ın ticari sicil kayıtlarını incelemeye başladım.

4 Nisan 2023 Ticaret Sicil Kayıtları’na göre, zarar eden ANFAŞ’ın 55.000.000 TL olan sermayesi yüzde 100 arttırılarak 110.000.000 TL’ye çıkartılmış, yönetim kurulu huzur hakları arttırılmış yetmemiş rüçhan hakları duyuruları yapılmış. Her şey kılıfına uygun, her şey tereyağdan kıl çeker gibi…

ANFAŞ zarar ediyor diyerek herkese duyur ardından sermaye artırımına git…

Sonra da ANFAŞ Yönetimi Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik devreye girsin…

ANFAŞ’ın pay sahipleriyle aracılık yapıp hoop 3-5 kuruşa hisseleri toplama adına aracılık yapsın.

Ankara 3. Mahkemesi’nde hakkında vergi usulsüzlüğünden 4 davayı kaybeden hatta üst mahkemelere kadar itirazlarını yapıp kendini aklayamayan Bıdı’nın Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik, Antalya’nın fuar merkezi ANFAŞ’ı bit pazarına çıkarması içler acısı bir durum değil de, nedir?

Ali Bıdı ve ailesinin kontrolüne geçen yüzde 55’in üzerinde ANFAŞ hisse payları bizlere kamunun yönetemediği sistemin birilerinin eline geçtiğinin işaretini vermektedir.

Bu durum sadece kamu ve özel sektör tarafından yönetilen ANFAŞ’ın sadece Türk Ticaret Kanunu sorumluluğunda değil kamu hisseleri açısından incelendiğinde Kamu Hukuku kapsamına girdiğini apaçık ortaya koyuyor.

Panik havası yaratılarak zarara uğratılan sadece ANFAŞ, özenden ve sorumluluktan uzak yönetilirken, şirket tüzel kişiliği dışında pay sahipleri de oynanan dümenin mağdurları değil midir?

ANFAŞ’ın pay sahipleri Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi, Konyaaltı Belediyesi, ATSO, ANSİAD, AESOB, ATB, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası, Eczacılar Odası, Antalya Tanıtım Vakfı ile Antalya’nın çok sayıda köklü şirketlerine ANFAŞ Yönetim Kurulu’nun hesap vermesi gerekir.

Yarın ahh vahh dememek için ANFAŞ’ın Bıdı Ailesi’ne ‘peşkeş’ çekilmesine ‘dur’ denilmelidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.