İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Belediye bu işe 25 milyon TL öderse..!

Seçimler yaklaştıkça Antalya'da belediyelerin konser maratonu da hız kazandı.  Başladı başlamasına da vatandaşa, seçmene şirin görünmeye çalışan belediye yönetimleri kelimenin tam anlamıyla kesenin ağzını, hem de sonuna kadar açtı...  Etkinlik yapmak, vatandaşla iç içe olmak güzel de 'Muhalefet olduğumuz için İller Bankası payımız çok düşük, gelirlerimiz yetersiz, maaşları bile zor ödüyoruz, hizmet üretmekte zorlanıyoruz.' diye ağlaşan belediyeler sanatçılara milyon liraları nasıl, hangi yöntemle ödüyor merak konusu... ELMALI'DA 4 SANATÇIYA 16 MİLYON  Bir dönem manşetlerden inmeyen İYİ Partili Halil Öztürk'ün başkanlık koltuğunda oturduğu Elmalı Belediyesi'nin 8-9-10 Eylül günlerinde gerçekleşleştirilecek Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri nedeniyle konser verecek olan Hadise, Yıldız Tilbe, Linet ve Edis'e tam 16 milyon lira ödeyeceği bildiriliyor.  ''16 milyon 4 sanatçıya çok mu ?" derseniz elbette çok. Çünkü bu 16 milyona sanatçıların ulaşım, konaklama, sahne ve ses düzeni ile tanıtım çalışmaları dahil değil. Bir sonraki gün de Koray Avcı Elmalı'da sahneye çıkacağını da eklersek, rakam 25 milyonu buluyor ya da geçiyor. BELEDİYE BU PARAYI NASIL ÖDEYECEK? Elmalı Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 275 milyon 500 bin lira olarak kabul edilmiş. Belediye Başkanı Öztürk, hizmet üretmekte zorlandıklarını, gelirlerinin yetersiz olduğunu sıkça söylüyor. Hal böyle iken bu kadar parayı nasıl, hangi yöntemle ödeyecek?... Belki de 'Sponsorlarımız var' diyecekler. Pekala sponsorlar bu parayı fiyaka olsun diye mi  veriyor, ya da verecek. Karşılığında 'Bir iyilik !' istemeyecekler mi ?  MİLLİ BAYRAMLAR KONSER YARIŞINA DÖNÜŞTÜ... Yerel seçimler yaklaşınca Antalya'da belediyelerin konser yarışı da hızlandı. Konser yarışından sanatçılar kadar organizasyonu yapanlarda memnun. Zihinleri meşgul eden soru şu organizyona yapan şirketler veya şahıslar sanatçılara kadar ödüyor, belediyelere konserler için ne kadar fatura kesiyor? Benim kafam bu konuda fena halde karıştı. Yanıtı kim nasıl verir onu da bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, seçim yaklaştıkça Antalya'da konser yarışı daha da hızlanacak, büyük bir olasılıkla maratona döşünecek.. Bir kez daha sormak istiyorum nereden geliyor bu derenin suyu ?   
Ekleme Tarihi: 27 Ağustos 2023 - Pazar

Belediye bu işe 25 milyon TL öderse..!

Seçimler yaklaştıkça Antalya'da belediyelerin konser maratonu da hız kazandı.  Başladı başlamasına da vatandaşa, seçmene şirin görünmeye çalışan belediye yönetimleri kelimenin tam anlamıyla kesenin ağzını, hem de sonuna kadar açtı... 
Etkinlik yapmak, vatandaşla iç içe olmak güzel de 'Muhalefet olduğumuz için İller Bankası payımız çok düşük, gelirlerimiz yetersiz, maaşları bile zor ödüyoruz, hizmet üretmekte zorlanıyoruz.' diye ağlaşan belediyeler sanatçılara milyon liraları nasıl, hangi yöntemle ödüyor merak konusu...
ELMALI'DA 4 SANATÇIYA 16 MİLYON 
Bir dönem manşetlerden inmeyen İYİ Partili Halil Öztürk'ün başkanlık koltuğunda oturduğu Elmalı Belediyesi'nin 8-9-10 Eylül günlerinde gerçekleşleştirilecek Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri nedeniyle konser verecek olan Hadise, Yıldız Tilbe, Linet ve Edis'e tam 16 milyon lira ödeyeceği bildiriliyor. 
''16 milyon 4 sanatçıya çok mu ?" derseniz elbette çok.
Çünkü bu 16 milyona sanatçıların ulaşım, konaklama, sahne ve ses düzeni ile tanıtım çalışmaları dahil değil. Bir sonraki gün de Koray Avcı Elmalı'da sahneye çıkacağını da eklersek, rakam 25 milyonu buluyor ya da geçiyor.
BELEDİYE BU PARAYI NASIL ÖDEYECEK?
Elmalı Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 275 milyon 500 bin lira olarak kabul edilmiş. Belediye Başkanı Öztürk, hizmet üretmekte zorlandıklarını, gelirlerinin yetersiz olduğunu sıkça söylüyor. Hal böyle iken bu kadar parayı nasıl, hangi yöntemle ödeyecek?... Belki de 'Sponsorlarımız var' diyecekler. Pekala sponsorlar bu parayı fiyaka olsun diye mi  veriyor, ya da verecek. Karşılığında 'Bir iyilik !' istemeyecekler mi ? 
MİLLİ BAYRAMLAR KONSER YARIŞINA DÖNÜŞTÜ...
Yerel seçimler yaklaşınca Antalya'da belediyelerin konser yarışı da hızlandı. Konser yarışından sanatçılar kadar organizasyonu yapanlarda memnun. Zihinleri meşgul eden soru şu organizyona yapan şirketler veya şahıslar sanatçılara kadar ödüyor, belediyelere konserler için ne kadar fatura kesiyor? Benim kafam bu konuda fena halde karıştı. Yanıtı kim nasıl verir onu da bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, seçim yaklaştıkça Antalya'da konser yarışı daha da hızlanacak, büyük bir olasılıkla maratona döşünecek.. Bir kez daha sormak istiyorum nereden geliyor bu derenin suyu ? 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.