İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Böcek, kime mesaj verdi?

'Biz birilerinin parasıyla köşeyi dönmeye gelmedik' Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek'in sözleri bunlar. Kolay kolay sertleşmeyen, kavgadan uzak duran ve diğer adaylara yönelik söylemlerinde kırıcı olmaktan uzak duran Başkan Böcek bu sözlerle kime, ya da kimlere mesaj verdi? Seçim kazanının iyice kaynamaya başladığı süreçte Böcek'in bu çıkışının ne anlama geldiğine yanıt bulmaya çalışıyor siyaset kulisleri. Sizi bilmem ama ben Böcek'in ilk kez bu tür çıkışlarına tanık oluyorum. Belli ki bazı kişiler veya çevrelerde Böcek'in kuyusunu kazmaya çalışanlar var. Birileri kapalı kapılar ardında, veya malum plazalarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini etkilemeye çalışıyor, bunu da Başkan Böcek üzerinden yapmaya kalkışıyorsa Böcek'in de sesini yükseltmeye elbette hakkı var. Bununla da sınırlı değil Muhittin Böcek'in malum kişi ya da çevrelere mesajı. Böcek'in CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) açılışlarındaki şu sözlerini de yabana atmamak gerekli. "Milletin parasını millete yatırım yapmaya geldik. Milletin parasını millete harcamaya devam edeceğiz. Allah'a da, halka da hesap vereceğiz." Elbette bu mesajın da muhatabı ya da muhatapları vardır. Onların da bir söyleyeceği varsa bu köşe onlara da , sözü olan herkese de açık. ANTALYA'NIN ALTIN ÇAĞI TARTIŞMASI Sağır sultan da biliyor ki 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı CHP Adayı Muhittin Böcek ile Cumhur İttifakı'nın Adayı Hakan Tütüncü arasında geçecek. Başkan Böcek, seçim sloganını, 'Azimle gururla 5 yıl daha' olarak seçti. En önemli rakibi Tütüncü'nün seçim sloganı ise 'Antalya'nın altın çağı başlıyor' Böcek, bu slogana da göndermede bulunarak, bir anlamda en yakın rakibine Tütüncü'ye meydan okumaktan da çekinmiyor. Şunları söylüyor Böcek: " Halkımızın desteğiyle bir kez daha göreve geldiğimizde Antalya'da hangi çağın yaşandığını herkes görecektir" Demek ki Antalya'nın bazı mekanlarında, özellikle Antalya siyasetinin kurgulandığı, kurgulanmaya çalışıldığı mekanlarda, Böcek'e seçimi kaybettirmenin yolları, yöntemleri aranıyor. Elbette bu çabalar Böcek'in de kulağına geliyor. Görünen o ki Böcek, bu çabalara, bu kurgu çalışmalarına kayıtsız kalmıyor. Kayıtsız kalmadığı gibi, yanıtını vermeyi de ihmal etmiyor. Şöyle diyor Böcek: "Alnımız açık başımız dik çünkü biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, kimseyi ötekileştirmeden siyasi görüşü nedeniyle cezalandırmadan bugünlere geldik. Antalya'mızda bize yakışan siyaset üstü bir çalışma yaptık." Siyaseti uzlaşı ile yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek'i kızdıran kişi ve grupların kim veya kimler olduğunu bilmek için kahin olmak gerekmiyor. Böcek'ten duymazlıktan gelip, köşesine çekilmek yerine bu kişi ve gruplara 'Ne yapmaya, neler çevirmeye çalıştığınızı biliyorum, sizlerle sandıkta görüşeceğiz" mesajıdır bu sözleri. Kim üstüne alınır, kim yanıt vermeye kalkar, kim susmayı yeğler bunu da izleyip birlikte göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2024 - Pazartesi

Böcek, kime mesaj verdi?

'Biz birilerinin parasıyla köşeyi dönmeye gelmedik' Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek'in sözleri bunlar. Kolay kolay sertleşmeyen, kavgadan uzak duran ve diğer adaylara yönelik söylemlerinde kırıcı olmaktan uzak duran Başkan Böcek bu sözlerle kime, ya da kimlere mesaj verdi? Seçim kazanının iyice kaynamaya başladığı süreçte Böcek'in bu çıkışının ne anlama geldiğine yanıt bulmaya çalışıyor siyaset kulisleri. Sizi bilmem ama ben Böcek'in ilk kez bu tür çıkışlarına tanık oluyorum. Belli ki bazı kişiler veya çevrelerde Böcek'in kuyusunu kazmaya çalışanlar var. Birileri kapalı kapılar ardında, veya malum plazalarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini etkilemeye çalışıyor, bunu da Başkan Böcek üzerinden yapmaya kalkışıyorsa Böcek'in de sesini yükseltmeye elbette hakkı var.

Bununla da sınırlı değil Muhittin Böcek'in malum kişi ya da çevrelere mesajı. Böcek'in CHP'nin Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) açılışlarındaki şu sözlerini de yabana atmamak gerekli. "Milletin parasını millete yatırım yapmaya geldik. Milletin parasını millete harcamaya devam edeceğiz. Allah'a da, halka da hesap vereceğiz." Elbette bu mesajın da muhatabı ya da muhatapları vardır. Onların da bir söyleyeceği varsa bu köşe onlara da , sözü olan herkese de açık.

ANTALYA'NIN ALTIN ÇAĞI TARTIŞMASI

Sağır sultan da biliyor ki 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışı CHP Adayı Muhittin Böcek ile Cumhur İttifakı'nın Adayı Hakan Tütüncü arasında geçecek. Başkan Böcek, seçim sloganını, 'Azimle gururla 5 yıl daha' olarak seçti. En önemli rakibi Tütüncü'nün seçim sloganı ise 'Antalya'nın altın çağı başlıyor' Böcek, bu slogana da göndermede bulunarak, bir anlamda en yakın rakibine Tütüncü'ye meydan okumaktan da çekinmiyor.

Şunları söylüyor Böcek: " Halkımızın desteğiyle bir kez daha göreve geldiğimizde Antalya'da hangi çağın yaşandığını herkes görecektir" Demek ki Antalya'nın bazı mekanlarında, özellikle Antalya siyasetinin kurgulandığı, kurgulanmaya çalışıldığı mekanlarda, Böcek'e seçimi kaybettirmenin yolları, yöntemleri aranıyor. Elbette bu çabalar Böcek'in de kulağına geliyor. Görünen o ki Böcek, bu çabalara, bu kurgu çalışmalarına kayıtsız kalmıyor. Kayıtsız kalmadığı gibi, yanıtını vermeyi de ihmal etmiyor.

Şöyle diyor Böcek: "Alnımız açık başımız dik çünkü biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, kimseyi ötekileştirmeden siyasi görüşü nedeniyle cezalandırmadan bugünlere geldik. Antalya'mızda bize yakışan siyaset üstü bir çalışma yaptık."

Siyaseti uzlaşı ile yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek'i kızdıran kişi ve grupların kim veya kimler olduğunu bilmek için kahin olmak gerekmiyor. Böcek'ten duymazlıktan gelip, köşesine çekilmek yerine bu kişi ve gruplara 'Ne yapmaya, neler çevirmeye çalıştığınızı biliyorum, sizlerle sandıkta görüşeceğiz" mesajıdır bu sözleri. Kim üstüne alınır, kim yanıt vermeye kalkar, kim susmayı yeğler bunu da izleyip birlikte göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.