İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

CHP Kepez ve Serik'te ilki yaşayacak mı?

Geri sayım hızlandı. 31 Mart yerel seçimleri için ciddi hesaplar yapılmaya başlandı. Belediye başkan adaylarının tümü belli olan CHP Antalya Örgütü, Büyükşehir'i yeniden kazanmanın ötesinde Kepez ve Serik'te bir ilke imza atarak belediye başkanlıklarını kazanmak için kolları sıvamış görünüyor. Kepez ve Serik'le birlikte kuşkusuz CHP son genel seçimlerde birinci parti olduğu Alanya'yı da kazanmak istiyor. Olmaz olmaz demeyin. CHP 2019 yerel seçimlerinde 66 yıl sonra Mustafa Köleoğlu ile Kumluca Belediye Başkanlığı'nı, 63 yıl sonra Mustafa Geyikçi ile Finike Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştı. Merkez sağ dışında bir adayın kazanmasının olanaksız olduğunu ortaya atanlar Kumluca'da olduğu gibi Finike'de de yanılgıya düştüler. Şimdi de aynı düşünceyi savunanlar çok değil. Ancak CHP'nin Kepez'i ilk kez kazanması da Kumluca ve Finike gibi sürpriz olmayabilir. Kepez'de son seçimde AKP ile CHP arasındaki oy farkı 9 bin civarındaydı. CHP, bu farkı kapatırsa, Mesut Kocagöz ile Kepez Belediye Başkanlığı'nı kazanma şansını yakalayabilir.   KEPEZ'DE HAKAN TÜTÜNCÜ ARTIK YOK Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz'ün merkez sağdan geldiği düşünüldüğünde, 3 dönem Kepez'i kazanan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Büyükşehir yarışına girdiği ve şahsi oylarının artık Kepez sandığına yansımayacağı bir süreçte CHP'nin Kepez belediye başkanlığını kazanma hayalinin gerçeğe dönüşmesi olasılığını artırıyor. Elbette CHP adayı Mesut Kocagöz ile AKP'nin olası adayı Rıza Sümer ile DEM Parti'nin adayının alacağı oylar da Kepez'in kaderini etkileyen faktörler. CHP'nin Serik Belediye Başkanlığını kazanma arzusu ve hedefi bu kez gerçekleşebilir mi? Kulislerde mesleği hekim olan CHP Serik Belediye Başkan Adayı Kadir Kumbul'un kamuoyunda sempatisinin yüksek olduğu, seçim çalışmalarında yoğun ilgiyle karşılandığı konuşuluyor. Kadir Kumbul, tıpkı amcası Bekir Kumbul gibi hekimlik döneminde vatandaşa gösterdiği sıcak yaklaşım, olanakları ölçüsünde herkesin yardımına koşması ile Serik'te bir ilki başarma avantajını da yakalamış görünüyor.   ALANYA'DA ÖZÇELİK FAKTÖRÜ Antalya siyasetinin deneyimli isimleri, siyaset kulislerinin söylemiyle ak saçlıları, CHP'nin Antalya'nın en büyük ilçesi konumundaki  Alanya'da belediye başkanlığı koltuğuna yakın olduğunu ısrarla söylüyor. CHP Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in sevilen, sayılan saygı duyulan bir siyasetçi profili çizdiği söyleniyor. CHP'nin son seçimlerde Alanya'da birinci parti olması da Özçelik'le Alanya'yı kazanma şansının yüksek olduğu iddialarını güçlendiriyor. Sonuç olarak 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP Antalya'da Kepez, Serik ve Alanya'da belediye başkanlıklarını kazanarak Kumluca ve Finike'de olduğu gibi tarihe not düşmeye çalışacak. Bu rüya gerçekleşir mi? Asla olmaz olmaz demeyin, sandık her zaman sürprizlere gebe. Antalya seçmeni ise her seçimde oyunun değerini bilerek sandık başına gidiyor. Daha önceki seçimlerde çok çarpıcı örneklerini gördük. Bekleyelim ve görelim.
Ekleme Tarihi: 05 Şubat 2024 - Pazartesi

CHP Kepez ve Serik'te ilki yaşayacak mı?

Geri sayım hızlandı. 31 Mart yerel seçimleri için ciddi hesaplar yapılmaya başlandı. Belediye başkan adaylarının tümü belli olan CHP Antalya Örgütü, Büyükşehir'i yeniden kazanmanın ötesinde Kepez ve Serik'te bir ilke imza atarak belediye başkanlıklarını kazanmak için kolları sıvamış görünüyor. Kepez ve Serik'le birlikte kuşkusuz CHP son genel seçimlerde birinci parti olduğu Alanya'yı da kazanmak istiyor. Olmaz olmaz demeyin.

CHP 2019 yerel seçimlerinde 66 yıl sonra Mustafa Köleoğlu ile Kumluca Belediye Başkanlığı'nı, 63 yıl sonra Mustafa Geyikçi ile Finike Belediye Başkanlığı'nı kazanmıştı. Merkez sağ dışında bir adayın kazanmasının olanaksız olduğunu ortaya atanlar Kumluca'da olduğu gibi Finike'de de yanılgıya düştüler. Şimdi de aynı düşünceyi savunanlar çok değil. Ancak CHP'nin Kepez'i ilk kez kazanması da Kumluca ve Finike gibi sürpriz olmayabilir. Kepez'de son seçimde AKP ile CHP arasındaki oy farkı 9 bin civarındaydı. CHP, bu farkı kapatırsa, Mesut Kocagöz ile Kepez Belediye Başkanlığı'nı kazanma şansını yakalayabilir.

 

KEPEZ'DE HAKAN TÜTÜNCÜ ARTIK YOK

Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz'ün merkez sağdan geldiği düşünüldüğünde, 3 dönem Kepez'i kazanan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Büyükşehir yarışına girdiği ve şahsi oylarının artık Kepez sandığına yansımayacağı bir süreçte CHP'nin Kepez belediye başkanlığını kazanma hayalinin gerçeğe dönüşmesi olasılığını artırıyor. Elbette CHP adayı Mesut Kocagöz ile AKP'nin olası adayı Rıza Sümer ile DEM Parti'nin adayının alacağı oylar da Kepez'in kaderini etkileyen faktörler. CHP'nin Serik Belediye Başkanlığını kazanma arzusu ve hedefi bu kez gerçekleşebilir mi?

Kulislerde mesleği hekim olan CHP Serik Belediye Başkan Adayı Kadir Kumbul'un kamuoyunda sempatisinin yüksek olduğu, seçim çalışmalarında yoğun ilgiyle karşılandığı konuşuluyor. Kadir Kumbul, tıpkı amcası Bekir Kumbul gibi hekimlik döneminde vatandaşa gösterdiği sıcak yaklaşım, olanakları ölçüsünde herkesin yardımına koşması ile Serik'te bir ilki başarma avantajını da yakalamış görünüyor.

 

ALANYA'DA ÖZÇELİK FAKTÖRÜ

Antalya siyasetinin deneyimli isimleri, siyaset kulislerinin söylemiyle ak saçlıları, CHP'nin Antalya'nın en büyük ilçesi konumundaki  Alanya'da belediye başkanlığı koltuğuna yakın olduğunu ısrarla söylüyor. CHP Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik'in sevilen, sayılan saygı duyulan bir siyasetçi profili çizdiği söyleniyor. CHP'nin son seçimlerde Alanya'da birinci parti olması da Özçelik'le Alanya'yı kazanma şansının yüksek olduğu iddialarını güçlendiriyor.

Sonuç olarak 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP Antalya'da Kepez, Serik ve Alanya'da belediye başkanlıklarını kazanarak Kumluca ve Finike'de olduğu gibi tarihe not düşmeye çalışacak. Bu rüya gerçekleşir mi? Asla olmaz olmaz demeyin, sandık her zaman sürprizlere gebe. Antalya seçmeni ise her seçimde oyunun değerini bilerek sandık başına gidiyor. Daha önceki seçimlerde çok çarpıcı örneklerini gördük. Bekleyelim ve görelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.