Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Hedef damat üzerinden 2 milyar TL'lik ANFAŞ

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.’nde (ANFAŞ), Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı öncülüğünde dönen dolapların izini sürdükçe olaylar Matruşka bebeklere döndü. Alı Bıdı’yı açtıkça içinden oğlu Bülent Bıdı, kızı Melek Bıdı Ercan, damat Atınç Ercan, damadın ortağı Nazım Eren Çelebi, diğer damat Serdar Arslan, …. daha sayayım mı? Yeğenler, akrabalar, hısımlar, hepsinden önemlisi kızıyla birlikte sahibi olduğu, oğlunun CEO’luğunu yaptığı Gelişim Teknik Şirketi çıkıyor. Amaç, ANFAŞ’ı zarar ettirip, hisselerine ucuz yoldan sahip olmak ardından yüzde 65 oranında hisse sahibi olunca tüzük değişikliği yaparak ANFAŞ’ı fuar merkezi statüsünden çıkarmak sonrada Arsa, binalar ve markasıyla piyasa değeri 2 milyar TL’yi geçen ANFAŞ’ın yerine ticaret merkezi, AVM ve otel inşa etmek. Bunları yaparken; kim takar Türk Ticaret Kanunu, kim takar Türk Ceza Hukuku’nu, kim takar konunun muhatabı Ticaret Bakanlığı müfettişlerini… Cehaletin getirdiği cesaretle yol almak bu olsa gerek! Yaşananları kaleme alırken başta ANFAŞ’ta hisse sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO), Antalya Esnaf Odaları Birliği’ni (AESOB), Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez belediyelerini ve diğerlerini uyarmıştım. Hesap sorabilme hakkına sahip hisse sahiplerinin sesini çıkarmaması beni oldukça şaşırtmıştı. Biz şaşırırken atı alan Üsküdar’ı geçiyor. Ali Bıdı sahibi olduğu Gelişim Teknik Şirketi’nin üzerindeki hisseleri kardeşi Süleyman Bıdı’yı hem şirketinden, hem de ANFAŞ’tan devre dışı bırakmak adına damadı Atınç Ercan’ın ortağı, Pamfilya’nın sahiplerinden Nazım Eren Çelebi’ye geçişini sağlıyor. Bunu da Gelişim Teknik’in sermaye artırımına gitmesine izin vermeyerek yapıyor ve hoop hisseler damadın ortağına geçiyor.  Sermaye artırımına giren Çelebi, ANFAŞ’ın en büyük hissedarlarından biri oluyor. Bu konularla ilgili olarak Ali Bıdı’nın kardeşi Süleyman Bıdı, tüm hissedarlara 7 Temmuz 2023 tarihinde bilgilendirme daha doğrusu ‘uyarı’ maili gönderiyor. Mail elime geçti, Süleyman Bıdı’ya bu konuyla ilgili dönüş oldu mu bilemem. Ancak bildiğim tek bir konu var, ANFAŞ’ın büyük hissedarlarından Gelişim Teknik Şirketi ortakları Ali Bıdı ve kardeşi Süleyman Bıdı davalık olmuş. Bu arada Ali Bıdı sadece kardeş Süleyman Bıdı’yla değil, yıllardır ANFAŞ’ta birlikte çalıştığı Yeminli Mali Müşavir Süleyman Çevik’le de yollarını ayırmış. Konuyla ilgili olarak yazımda adı geçen Süleyman Çevik beni arayarak cevap hakkını kullandı. Çevik, hisselerin satışıyla ilgili hiçbir zaman aracılık yapmadığını, Ali Bıdı ve ANFAŞ’la ilişkisinin 31.12.2021 tarihi itibariyle sonlandırdığını bildirdi.  Şimdi gelelim, kardeş Süleyman Bıdı tarafından atılan maile… Mailin tüm detaylarını sizinle paylaşırken, yazdıklarımın doğruluğunu ispatlayan tüm gerçeklerde günyüzüne çıkıyor. İşte o mail:
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2023 - Salı

Hedef damat üzerinden 2 milyar TL'lik ANFAŞ

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.’nde (ANFAŞ), Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı öncülüğünde dönen dolapların izini sürdükçe olaylar Matruşka bebeklere döndü. Alı Bıdı’yı açtıkça içinden oğlu Bülent Bıdı, kızı Melek Bıdı Ercan, damat Atınç Ercan, damadın ortağı Nazım Eren Çelebi, diğer damat Serdar Arslan, …. daha sayayım mı?

Yeğenler, akrabalar, hısımlar, hepsinden önemlisi kızıyla birlikte sahibi olduğu, oğlunun CEO’luğunu yaptığı Gelişim Teknik Şirketi çıkıyor.

Amaç, ANFAŞ’ı zarar ettirip, hisselerine ucuz yoldan sahip olmak ardından yüzde 65 oranında hisse sahibi olunca tüzük değişikliği yaparak ANFAŞ’ı fuar merkezi statüsünden çıkarmak sonrada Arsa, binalar ve markasıyla piyasa değeri 2 milyar TL’yi geçen ANFAŞ’ın yerine ticaret merkezi, AVM ve otel inşa etmek.

Bunları yaparken; kim takar Türk Ticaret Kanunu, kim takar Türk Ceza Hukuku’nu, kim takar konunun muhatabı Ticaret Bakanlığı müfettişlerini…

Cehaletin getirdiği cesaretle yol almak bu olsa gerek!

Yaşananları kaleme alırken başta ANFAŞ’ta hisse sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO), Antalya Esnaf Odaları Birliği’ni (AESOB), Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez belediyelerini ve diğerlerini uyarmıştım. Hesap sorabilme hakkına sahip hisse sahiplerinin sesini çıkarmaması beni oldukça şaşırtmıştı.

Biz şaşırırken atı alan Üsküdar’ı geçiyor.

Ali Bıdı sahibi olduğu Gelişim Teknik Şirketi’nin üzerindeki hisseleri kardeşi Süleyman Bıdı’yı hem şirketinden, hem de ANFAŞ’tan devre dışı bırakmak adına damadı Atınç Ercan’ın ortağı, Pamfilya’nın sahiplerinden Nazım Eren Çelebi’ye geçişini sağlıyor. Bunu da Gelişim Teknik’in sermaye artırımına gitmesine izin vermeyerek yapıyor ve hoop hisseler damadın ortağına geçiyor.  Sermaye artırımına giren Çelebi, ANFAŞ’ın en büyük hissedarlarından biri oluyor.

Bu konularla ilgili olarak Ali Bıdı’nın kardeşi Süleyman Bıdı, tüm hissedarlara 7 Temmuz 2023 tarihinde bilgilendirme daha doğrusu ‘uyarı’ maili gönderiyor. Mail elime geçti, Süleyman Bıdı’ya bu konuyla ilgili dönüş oldu mu bilemem. Ancak bildiğim tek bir konu var, ANFAŞ’ın büyük hissedarlarından Gelişim Teknik Şirketi ortakları Ali Bıdı ve kardeşi Süleyman Bıdı davalık olmuş.

Bu arada Ali Bıdı sadece kardeş Süleyman Bıdı’yla değil, yıllardır ANFAŞ’ta birlikte çalıştığı Yeminli Mali Müşavir Süleyman Çevik’le de yollarını ayırmış. Konuyla ilgili olarak yazımda adı geçen Süleyman Çevik beni arayarak cevap hakkını kullandı. Çevik, hisselerin satışıyla ilgili hiçbir zaman aracılık yapmadığını, Ali Bıdı ve ANFAŞ’la ilişkisinin 31.12.2021 tarihi itibariyle sonlandırdığını bildirdi. 

Şimdi gelelim, kardeş Süleyman Bıdı tarafından atılan maile…

Mailin tüm detaylarını sizinle paylaşırken, yazdıklarımın doğruluğunu ispatlayan tüm gerçeklerde günyüzüne çıkıyor.

İşte o mail:

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.