Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Pensilvanya’dan ESEN rüzgâra FENİX’ten erişim engeli!

haberimizvar.net olarak son günlerde yazılmayanı yazmaya, dokunulmazlığı olanlara dokunmaya başladık. Tabi ki bu durum herkesi rahatsız etti. Haberler yayınladıktan sonra kulağıma fısıldananları sizlerle paylaşsam, ‘Ne yapıyorsun sen, canına mı susadın’ deyip, beni hemen emekli edersiniz. Ancak gazeteciliği biz böyle öğrendik. Eski kafada gazetecilik yapıyoruz. Belge, bilgi varsa kamuoyuna olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. İşte böyle haberlerden birini geçtiğimiz günlerde kaleme aldık. ‘FENİX’e Pensilvanya’dan ESEN rüzgâr serinletecek! Ya arsa sözleşmesi ortaya çıkarsa” başlıklı haberimizde Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi Serbest Bölge’nin hemen arkasında 70 metre yüksekliğinde 22 katlı konut inşaatı, ticari alan ve otel inşaatları nedeniyle tepkilerini üzerine toplayan Fenix Yapı’nın söz konusu arsayı hangi sözleşmelerle ve nasıl aldığıyla ilgili olarak 30 yıllık hikâyenin hatırlatmasını yaptık. Hatta 16 Nisan 1993 yılında Antalya 2. Noterliği’nde Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 8.903 ada 1 parsellin sahipleriyle Tuna Turizm İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi arasında imzalanan gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesini hatırlatarak, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi'ye soru sorduk. Kamuoyunun bilgilenmesi adına Fenix Yönetim Kurulu Sayın Eyüp Mavi’den yanıt beklerken, Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne ‘kişilik haklarına ihlal edildiği ve gerçeğe aykırı haber yapıldığı’ iddiasıyla erişim engeli talep ettiğini öğrendik. Mahkemenin de erişim engeli kararı vererek, haberin kaldırılmasıyla ilgili bizi bilgilendirmesiyle Sayın Eyüp Mavi’nin haberimizle ilgili kamuoyuna verdiği cevabı öğrenmiş olduk. Öncelikli olarak haberimizin gerçekliğiyle ilgili olarak şunu eklemek isterim; Antalya 2. Noterliği’nde 16.4.1993 tarihinde arsa sahipleriyle Tuna Turizm İnşaat Ticaret A.Ş. ile gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesinin yevmiye numarası: 12477 Haberin neresi yanlış, haberin neresinde hakaret var? Şimdi tüm kamuoyuna sorarım; bu haber neden engellenir? Cevap bulamadınız değil mi? O zaman Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Mavi’ye soruyorum: Haberin içeriğinde sizi ne korkuttu? 30 yıllık geçmiş mi? Tuna Turizm İnşaat Ticaret A.Ş. şirketi mi? Arsayı nasıl satın aldığınız mı? İnşa ettiğiniz 70 metrelik, 22 katlı, ticari alan, konut ve otel inşaat ruhsatı mı? Tuna Turizm’den esen Pensilvanya rüzgârı mı yoksa İsviçre ayağınız olan Swiss Otel mi? Ne bileyim, yurt dışındaki akrabanız mı? Bu soruların yanıtları siz de ama 35 yıllık gazetecilik hayatımda cevabını bilmediğim hiçbir soruyu sormadığımı bilmenizi isterim. İşte bu nedenle; erişim engeli kararına gazetemizin avukatı itirazda bulundu. Sansür niteliği taşıyan ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı karara karşı itiraz yoluna başvuracağız. Erişim engeline itirazımızla ilgili olarak alınacak kararı bekleyeceğiz. Bilmem anlatabildim mi? İLGİLİ HABER LİNKİ
Ekleme Tarihi: 14 Ağustos 2023 - Pazartesi

Pensilvanya’dan ESEN rüzgâra FENİX’ten erişim engeli!

haberimizvar.net olarak son günlerde yazılmayanı yazmaya, dokunulmazlığı olanlara dokunmaya başladık. Tabi ki bu durum herkesi rahatsız etti. Haberler yayınladıktan sonra kulağıma fısıldananları sizlerle paylaşsam, ‘Ne yapıyorsun sen, canına mı susadın’ deyip, beni hemen emekli edersiniz. Ancak gazeteciliği biz böyle öğrendik. Eski kafada gazetecilik yapıyoruz. Belge, bilgi varsa kamuoyuna olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. İşte böyle haberlerden birini geçtiğimiz günlerde kaleme aldık.

‘FENİX’e Pensilvanya’dan ESEN rüzgâr serinletecek! Ya arsa sözleşmesi ortaya çıkarsa” başlıklı haberimizde Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi Serbest Bölge’nin hemen arkasında 70 metre yüksekliğinde 22 katlı konut inşaatı, ticari alan ve otel inşaatları nedeniyle tepkilerini üzerine toplayan Fenix Yapı’nın söz konusu arsayı hangi sözleşmelerle ve nasıl aldığıyla ilgili olarak 30 yıllık hikâyenin hatırlatmasını yaptık.

Hatta 16 Nisan 1993 yılında Antalya 2. Noterliği’nde Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 8.903 ada 1 parsellin sahipleriyle Tuna Turizm İnşaat Ticaret ve Limited Şirketi arasında imzalanan gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesini hatırlatarak, Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi'ye soru sorduk.

Kamuoyunun bilgilenmesi adına Fenix Yönetim Kurulu Sayın Eyüp Mavi’den yanıt beklerken, Antalya 2. Sulh Ceza Hakimliği’ne ‘kişilik haklarına ihlal edildiği ve gerçeğe aykırı haber yapıldığı’ iddiasıyla erişim engeli talep ettiğini öğrendik. Mahkemenin de erişim engeli kararı vererek, haberin kaldırılmasıyla ilgili bizi bilgilendirmesiyle Sayın Eyüp Mavi’nin haberimizle ilgili kamuoyuna verdiği cevabı öğrenmiş olduk.

Öncelikli olarak haberimizin gerçekliğiyle ilgili olarak şunu eklemek isterim; Antalya 2. Noterliği’nde 16.4.1993 tarihinde arsa sahipleriyle Tuna Turizm İnşaat Ticaret A.Ş. ile gayrimenkul satış vaadi ve kat karşılığı inşaat sözleşmesinin yevmiye numarası: 12477

Haberin neresi yanlış, haberin neresinde hakaret var?

Şimdi tüm kamuoyuna sorarım; bu haber neden engellenir?

Cevap bulamadınız değil mi?

O zaman Fenix Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Eyüp Mavi’ye soruyorum:

Haberin içeriğinde sizi ne korkuttu?

30 yıllık geçmiş mi?

Tuna Turizm İnşaat Ticaret A.Ş. şirketi mi?

Arsayı nasıl satın aldığınız mı?

İnşa ettiğiniz 70 metrelik, 22 katlı, ticari alan, konut ve otel inşaat ruhsatı mı?

Tuna Turizm’den esen Pensilvanya rüzgârı mı yoksa İsviçre ayağınız olan Swiss Otel mi?

Ne bileyim, yurt dışındaki akrabanız mı?

Bu soruların yanıtları siz de ama 35 yıllık gazetecilik hayatımda cevabını bilmediğim hiçbir soruyu sormadığımı bilmenizi isterim.

İşte bu nedenle; erişim engeli kararına gazetemizin avukatı itirazda bulundu. Sansür niteliği taşıyan ve Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı karara karşı itiraz yoluna başvuracağız. Erişim engeline itirazımızla ilgili olarak alınacak kararı bekleyeceğiz.

Bilmem anlatabildim mi?


İLGİLİ HABER LİNKİ

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.