İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Serik Cumhuriyeti'nin 98 yıllık hayali

Seçime 34 gün kaldı, heyecan artmaya, kampanyalar hızlanmaya, kulisler iyice hareketlenmeye, alanlar da dolmaya başladı. Seçim sonuçlarının en fazla merak edildiği Serik'te cumartesi günü CHP Serik Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Kumbul'un Seçim Koordinasyon Merkezi'nin(SKM)açılışını izledik. Asla abartmıyorum yıllardır yakından takip ederim Serik'i ilk kez böylesine böylesine kalabalık, böylesine coşkulu görmedim. Gözlemim odur ki Serik'liler, CHP Belediye Başkan Adayı Doktor Kadir Kumbul'u çok seviyor, bağrına basmış ve başkanlık koltuğuna oturtmakta kararlı. CHP SERİK'TE 98 YILDIR BAŞKANLIĞI KAZANAMADI CHP için Serik'te belediye başkanlığını kazanılması çok önemli. Çünkü tam 98 yıldır CHP'li bir belediye başkanı Serik'i yönetmedi. Yani CHP Serik'te belediye başkanlığı seçimini hiç kazanamadı. Serikliler, ilçelerini 'Serik Cumhuriyeti' diye tanımlar. Serik'in etnik yapısından kaynaklanan bu söylem Yörüklerin övgü kaynağıdır bir anlamda. Pekala 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde CHP'nin 98 yıllık Serik Cumhuriyeti'ni yönetme hayali gerçeğe dönüşecek mi ? CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen'e göre bu iş olacak, sandıktan CHP Kadir Kumbul'la kazanarak çıkacak. CHP SERİK'TE İLK KEZ BİRİNCİ PARTİ OLDU CHP'nin 98 yıllık özlemi Serik biter mi ? Bu sorunun yanıtını elbette Serikli seçmen verecek ama CHP'nin Kadir Kumbul'la kazanma olasılığının yüksek olduğunu söylemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü CHP, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Serik'te ilk kez birinci parti oldu. CHP genel seçimlerde Serik'te 25 bin 615 oy ve 29.18 yüzde ile sandıktan birinci parti çıktı. Ak Parti 24 bin 785 oy ve 28.24 yüzde ile ikinci, İYİ Parti 14 bin 325 oy ve 16.32 yüzde ile üçüncü, MHP 10 bin 658 oy ve 12.14 ile dördüncü parti oldu. CHP ile Ak Parti CHP arasındaki fark görüldüğü gibi çok az. İşte burada Serik Devlet Hastanesi Başhekimliği görevi sırasında tıpkı amcası Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bekir Kumbul gibi vatandaşın her koşulda yardımına koşan, kapısı hep açık olan ve yüzü hep gülen Kadir Kumbul'a olan sevgi ve destek öne çıkıyor. Bu da CHP'nin 98 yıllık hayalini gerçekleştirmesinde en büyük etken olarak görülüyor. SERİK 6 BAŞKAN ADAYI YARIŞACAK Antalya'nın Serik İlçesi'nde 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde 6 aday belediye başkanı olmak için yarışacak. Serik Belediye Başkanlığı seçiminde CHP Doktor Kadir Kumbul'u, Ak Parti Doç. Dr. Veli Vural'ı, Büyük Birlik Partisi(BBP) Ak Parti'den istifa eden Belediye Başkanı Enver Aputkan'ı, Yeniden Refah Partisi(YRP) eski başkan Prof. Dr. Ramazan Çalık'ı, İYİ Parti eski Başkan Mehmet Habalı'yı belediye başkan adayı gösterdi. 'Gariban Osman' lakaplı Osman Bülüç ise bağımsız aday oldu. Serikli seçmen bu 6 adaydan kimi tercih edecek onu da 31 Mart akşamı hep birlikte öğreneceğiz.
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2024 - Pazar

Serik Cumhuriyeti'nin 98 yıllık hayali

Seçime 34 gün kaldı, heyecan artmaya, kampanyalar hızlanmaya, kulisler iyice hareketlenmeye, alanlar da dolmaya başladı. Seçim sonuçlarının en fazla merak edildiği Serik'te cumartesi günü CHP Serik Belediye Başkan Adayı Dr. Kadir Kumbul'un Seçim Koordinasyon Merkezi'nin(SKM)açılışını izledik. Asla abartmıyorum yıllardır yakından takip ederim Serik'i ilk kez böylesine böylesine kalabalık, böylesine coşkulu görmedim. Gözlemim odur ki Serik'liler, CHP Belediye Başkan Adayı Doktor Kadir Kumbul'u çok seviyor, bağrına basmış ve başkanlık koltuğuna oturtmakta kararlı.

CHP SERİK'TE 98 YILDIR BAŞKANLIĞI KAZANAMADI

CHP için Serik'te belediye başkanlığını kazanılması çok önemli. Çünkü tam 98 yıldır CHP'li bir belediye başkanı Serik'i yönetmedi. Yani CHP Serik'te belediye başkanlığı seçimini hiç kazanamadı. Serikliler, ilçelerini 'Serik Cumhuriyeti' diye tanımlar. Serik'in etnik yapısından kaynaklanan bu söylem Yörüklerin övgü kaynağıdır bir anlamda. Pekala 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak seçimlerde CHP'nin 98 yıllık Serik Cumhuriyeti'ni yönetme hayali gerçeğe dönüşecek mi ? CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen'e göre bu iş olacak, sandıktan CHP Kadir Kumbul'la kazanarak çıkacak.

CHP SERİK'TE İLK KEZ BİRİNCİ PARTİ OLDU

CHP'nin 98 yıllık özlemi Serik biter mi ? Bu sorunun yanıtını elbette Serikli seçmen verecek ama CHP'nin Kadir Kumbul'la kazanma olasılığının yüksek olduğunu söylemek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü CHP, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Serik'te ilk kez birinci parti oldu. CHP genel seçimlerde Serik'te 25 bin 615 oy ve 29.18 yüzde ile sandıktan birinci parti çıktı. Ak Parti 24 bin 785 oy ve 28.24 yüzde ile ikinci, İYİ Parti 14 bin 325 oy ve 16.32 yüzde ile üçüncü, MHP 10 bin 658 oy ve 12.14 ile dördüncü parti oldu.

CHP ile Ak Parti CHP arasındaki fark görüldüğü gibi çok az. İşte burada Serik Devlet Hastanesi Başhekimliği görevi sırasında tıpkı amcası Antalya Büyükşehir Belediye eski Başkanı Bekir Kumbul gibi vatandaşın her koşulda yardımına koşan, kapısı hep açık olan ve yüzü hep gülen Kadir Kumbul'a olan sevgi ve destek öne çıkıyor. Bu da CHP'nin 98 yıllık hayalini gerçekleştirmesinde en büyük etken olarak görülüyor.

SERİK 6 BAŞKAN ADAYI YARIŞACAK

Antalya'nın Serik İlçesi'nde 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde 6 aday belediye başkanı olmak için yarışacak. Serik Belediye Başkanlığı seçiminde CHP Doktor Kadir Kumbul'u, Ak Parti Doç. Dr. Veli Vural'ı, Büyük Birlik Partisi(BBP) Ak Parti'den istifa eden Belediye Başkanı Enver Aputkan'ı, Yeniden Refah Partisi(YRP) eski başkan Prof. Dr. Ramazan Çalık'ı, İYİ Parti eski Başkan Mehmet Habalı'yı belediye başkan adayı gösterdi. 'Gariban Osman' lakaplı Osman Bülüç ise bağımsız aday oldu. Serikli seçmen bu 6 adaydan kimi tercih edecek onu da 31 Mart akşamı hep birlikte öğreneceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.