Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Ve... ANFAŞ Dosyası Cumhuriyet Başsavcılığında

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.’nde (ANFAŞ), Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın işin içine kızını, damatları katarak çevirdiği dolapları köşe yazılarımda sizlere aktarmıştım. Fuar alanları yaşadığımız kentin havalimanı, otogar, liman gibi ortak değerleri olduğunu belirterek, turizm kentinde hem tanıtım hem de ekonomi değeri açısından şahsi menfaatler üzerinden değerlendirilemeyeceğinin altını çizerek özellikle ANFAŞ’ta hisse sahibi başta Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATSO, AESOB, ATB, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı belediyelerinin dikkat etmesi konusunda gazetecilik sorumluluğumu yerine getirmiştim. Konuyla ilgili çok sayıda köşe yazısı yazdım. Ali Bıdı’nın ANFAŞ’ı zarar ettirip, hisselerine ucuz yoldan sahip olmak ardından yüzde 65 oranında hisse sahibi olunca tüzük değişikliği yaparak ANFAŞ’ı fuar merkezi statüsünden çıkarmak sonrada arsa, binalar ve markasıyla piyasa değeri 2 milyar TL’yi geçen ANFAŞ’ın yerine ticaret merkezi, AVM ve otel inşa etme yolunda ilerlerken başta ticaret hukuku ardından ceza hukuku açısından işlediği suçların Antalya Valiliği, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından incelenmesi gerektiği konusunda ayna tuttum. Ve… Nihayet, birileri duyarlılık gösterdi. İsimlerini öğrenemediğim hisse sahibi şahıslar yazdığım yazılara, delilleri de ekleyerek hazırladıkları dosyayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ederek, suç duyurusunda bulunmuş. Nereden tutarsan tut elinde kalan ANFAŞ konusunun adalete teslim edilmesi gerçeğin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu yargı süreci kişisel menfaatleri adına Antalya’nın fuar merkezinin kapısına kilit vurmaya çalışanlara ‘dur’ diyecektir.  Ali Bıdı’yı zengin etme adına, oy uğruna sessiz kalanlara inat Antalya’nın turizmini baltalamak isteyenlere adaletin en güzel cevabı vermesi için konunun en yakın takipçisi olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2023 - Pazartesi

Ve... ANFAŞ Dosyası Cumhuriyet Başsavcılığında

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş.’nde (ANFAŞ), Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın işin içine kızını, damatları katarak çevirdiği dolapları köşe yazılarımda sizlere aktarmıştım. Fuar alanları yaşadığımız kentin havalimanı, otogar, liman gibi ortak değerleri olduğunu belirterek, turizm kentinde hem tanıtım hem de ekonomi değeri açısından şahsi menfaatler üzerinden değerlendirilemeyeceğinin altını çizerek özellikle ANFAŞ’ta hisse sahibi başta Antalya Büyükşehir Belediyesi, ATSO, AESOB, ATB, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı belediyelerinin dikkat etmesi konusunda gazetecilik sorumluluğumu yerine getirmiştim.
Konuyla ilgili çok sayıda köşe yazısı yazdım. Ali Bıdı’nın ANFAŞ’ı zarar ettirip, hisselerine ucuz yoldan sahip olmak ardından yüzde 65 oranında hisse sahibi olunca tüzük değişikliği yaparak ANFAŞ’ı fuar merkezi statüsünden çıkarmak sonrada arsa, binalar ve markasıyla piyasa değeri 2 milyar TL’yi geçen ANFAŞ’ın yerine ticaret merkezi, AVM ve otel inşa etme yolunda ilerlerken başta ticaret hukuku ardından ceza hukuku açısından işlediği suçların Antalya Valiliği, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ticaret Bakanlığı tarafından incelenmesi gerektiği konusunda ayna tuttum.
Ve… Nihayet, birileri duyarlılık gösterdi. İsimlerini öğrenemediğim hisse sahibi şahıslar yazdığım yazılara, delilleri de ekleyerek hazırladıkları dosyayı Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim ederek, suç duyurusunda bulunmuş. Nereden tutarsan tut elinde kalan ANFAŞ konusunun adalete teslim edilmesi gerçeğin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu yargı süreci kişisel menfaatleri adına Antalya’nın fuar merkezinin kapısına kilit vurmaya çalışanlara ‘dur’ diyecektir. 
Ali Bıdı’yı zengin etme adına, oy uğruna sessiz kalanlara inat Antalya’nın turizmini baltalamak isteyenlere adaletin en güzel cevabı vermesi için konunun en yakın takipçisi olacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.