Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Gerçekler ANFAŞ hayaller RANT

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en gözde turizm kenti olan Antalya’nın ekonomisine katkı sunmak amacıyla şehrin dinamikleriyle faaliyete başlayan Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) bugün Ali Bıdı’nın yönetiminde ne hale getirildiğini son iki köşe yazımda dile getirdim. Ali Bıdı Yönetim Kurulu Başkanı olarak ANFAŞ’ta görev yaptığı sürede şirketteki ortaklara karşı gerçekleştirdiği spekülatif ve manipületif eylemlerle şirketin karlılığının azaldığı intibası uyandırmaya çalışmış, bu intibayı destekleyecek şekilde yönetim tarzı belirleyerek çeşitli fuar organizasyonlarını gerekçesiz biçimde gerçekleştiremeyerek şirket karlılığını azaltmış, tabiri yerindeyse ortaklarda bir panik havası yaratılarak, şirket hisselerinin bu dönemde ucuza toplanıp, daha sonra şirketin geçmiş yıllardaki iş potansiyelini kullanılarak gizli görüşmeler yapmış hatta araya hakkında vergi usulsüzlüğünden mahkeme kararı olan Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik’in aracılık yaptırarak, şirketlere yüksek fiyattan satılması amacı gütmüştü. ANFAŞ’ın içler acısı durumunu yazarken bile, Ali Bıdı hayalini gerçekleştirmek adına bir adım daha geri atmadan yolunda ilermeye devam etti. Ali Bıdı, kardeşi Süleyman Bıdı, oğlu Bülent Bıdı ve oğlunun ceosu olduğu Gelişim Teknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta olmak üzere kontrolünde olan hissedarlarla birlikte yüzde 55’in üzerinde ucuza hisse toplayıp ne yapacak? İşte size Alı Bıdı’nın hayali! ANFAŞ’ın yüzde 65 çoğunluğuna sahip olduğunuzda tüzük değişikliğine gidebilirsiniz. Ali Bıdı da tüzük değişikliği yaparak, ANFAŞ’ın zarar ettiğini bu nedenle artık fuar merkezi statüsünden çıktığını bunun yerine mevcut arsada imar planı değişikliği yapılarak ticaret merkezi, avm ve otel inşa edilmesini isteyeceğini biliyor musunuz? Hatta daha da ileriye gideyim; ANFAŞ Fuar Merkezi’nin bulunduğu arsa üzerinde imar plan değişikliği ile ilgili kendi istediği gibi çalışma yapan Ali Bıdı, otel, ticaret merkezi ve avm projelerini de çizdirip, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kapısını bile çalmış. Bıdı, Böcek’İ ikna edebilir mi bilinmez ama bu konudan Antalya ikna olmaz. Hatta Ali Bıdı, bu konunun altında kalır. Çünkü ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın yaptıkları öncelikli olarak kamu vicdanından başlayarak Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Hukuku ilgilendiren konular. Herkes şapkadan tavşan çıkarmaya çalışırken, Ali Bıdı tavşana şapka çıkarttırıyor. Bu duruma görevini kötüye kullanma adına kanunlara takılıyor, ahlaka takılıyor. Ali Bıdı’yı zengin etme adına 55.000.000 TL’den 110.000.000 TL sermaye artırımı yapanlar gözlerini, kulaklarını, ağzını kapatmışsa önce Antalya Valisi Hulusi Şahin’e ardından da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyorum. ANFAŞ elden gidiyor farkında mısınız?
Ekleme Tarihi: 24 Ağustos 2023 - Perşembe

Gerçekler ANFAŞ hayaller RANT

Sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en gözde turizm kenti olan Antalya’nın ekonomisine katkı sunmak amacıyla şehrin dinamikleriyle faaliyete başlayan Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. (ANFAŞ) bugün Ali Bıdı’nın yönetiminde ne hale getirildiğini son iki köşe yazımda dile getirdim.

Ali Bıdı Yönetim Kurulu Başkanı olarak ANFAŞ’ta görev yaptığı sürede şirketteki ortaklara karşı gerçekleştirdiği spekülatif ve manipületif eylemlerle şirketin karlılığının azaldığı intibası uyandırmaya çalışmış, bu intibayı destekleyecek şekilde yönetim tarzı belirleyerek çeşitli fuar organizasyonlarını gerekçesiz biçimde gerçekleştiremeyerek şirket karlılığını azaltmış, tabiri yerindeyse ortaklarda bir panik havası yaratılarak, şirket hisselerinin bu dönemde ucuza toplanıp, daha sonra şirketin geçmiş yıllardaki iş potansiyelini kullanılarak gizli görüşmeler yapmış hatta araya hakkında vergi usulsüzlüğünden mahkeme kararı olan Yeminli Mali Müşaviri Süleyman Çevik’in aracılık yaptırarak, şirketlere yüksek fiyattan satılması amacı gütmüştü.

ANFAŞ’ın içler acısı durumunu yazarken bile, Ali Bıdı hayalini gerçekleştirmek adına bir adım daha geri atmadan yolunda ilermeye devam etti.

Ali Bıdı, kardeşi Süleyman Bıdı, oğlu Bülent Bıdı ve oğlunun ceosu olduğu Gelişim Teknik Sanayi ve Ticaret A.Ş. başta olmak üzere kontrolünde olan hissedarlarla birlikte yüzde 55’in üzerinde ucuza hisse toplayıp ne yapacak?

İşte size Alı Bıdı’nın hayali!

ANFAŞ’ın yüzde 65 çoğunluğuna sahip olduğunuzda tüzük değişikliğine gidebilirsiniz. Ali Bıdı da tüzük değişikliği yaparak, ANFAŞ’ın zarar ettiğini bu nedenle artık fuar merkezi statüsünden çıktığını bunun yerine mevcut arsada imar planı değişikliği yapılarak ticaret merkezi, avm ve otel inşa edilmesini isteyeceğini biliyor musunuz?

Hatta daha da ileriye gideyim; ANFAŞ Fuar Merkezi’nin bulunduğu arsa üzerinde imar plan değişikliği ile ilgili kendi istediği gibi çalışma yapan Ali Bıdı, otel, ticaret merkezi ve avm projelerini de çizdirip, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kapısını bile çalmış. Bıdı, Böcek’İ ikna edebilir mi bilinmez ama bu konudan Antalya ikna olmaz. Hatta Ali Bıdı, bu konunun altında kalır.

Çünkü ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı’nın yaptıkları öncelikli olarak kamu vicdanından başlayarak Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Hukuku ilgilendiren konular.

Herkes şapkadan tavşan çıkarmaya çalışırken, Ali Bıdı tavşana şapka çıkarttırıyor. Bu duruma görevini kötüye kullanma adına kanunlara takılıyor, ahlaka takılıyor.

Ali Bıdı’yı zengin etme adına 55.000.000 TL’den 110.000.000 TL sermaye artırımı yapanlar gözlerini, kulaklarını, ağzını kapatmışsa önce Antalya Valisi Hulusi Şahin’e ardından da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuyorum.

ANFAŞ elden gidiyor farkında mısınız?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.