Ebru Küçükaydın
Köşe Yazarı
Ebru Küçükaydın
 

Antalya’nın yeni başkanı hayırlı olsun!

Yaklaşık 4 aydır Antalyalılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronaya yakalanmasıyla başlayan zor bir süreç yaşadı. AKP’nin elinden CHP-İYİ Parti ittifakıyla alınan Antalya Büyükşehir Belediyesi, atanmış bürokratların eline bırakıldı. Bürokratlar ise, AKP’nin maşası olarak hareket etmeye, hatta kararlar almaya başladı. Hizmet durdu, atanmışların seçilmişlere karşı savaşı krizlere dönüştürüldü. Siyasi tarihe baktığımızda ne zaman ki bürokratlar siyasetçileri yönetmeye başlarsa orada siyaset kaybeder. Antalya da böyle bir sınava girdi. Bu süreç hem CHP, hem de İYİ Parti tarafından her ne kadar durdurulmaya, hasta olan belediye başkanı göreve gelene kadar süreç ‘sükunetle’ yönetilmeye çalışılsa da, aldıkları talimatları yerine getirip, Antalya Büyükşehir Belediyesi içinde iktidar savaşı verenler, yine Başkan Muhittin Böcek’in rahatsızlığı üzerinden kurdukları oyunu oynadı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden çıkarken hazırlanan sağlık raporu gizlenerek, bugün tedavisi tamamlanmayan, bedensel olarak hastalık izlerini üzerinde taşıyan Başkan Böcek’i ikna ederek, tekrar koronaya yakalanma riskine karşın (maskesiz, mesafesiz) yeniden göreve başlatan hırs, öfke, iktidar mücadelesi yarınları bize şimdiden gösteriyor gibi… Vekalet savaşı başlatıp, konuyla ilgili dava açılmaması adına Başkan Böcek’e talimat verdirten zihniyet her yola girebiliyor. Vekaletle olmadı şimdi de bunu yaparız diyerek, Başkan Böcek tedavisi tamamlanmadığı, hala risk taşıdığı halde görevdeymiş gibi yaparak atanmış bir siyasetçiyi boş makamda tutacaklar. Amaç? Başkan Böcek’in fizik tedavisi var, kontrolleri var, bağışıklık sistem zayıf, var, var da var. Başkan Böcek bu makama her gün gelebilecek mi? Geldiğinde kaç saat kalabilecek? İçtiği ilaçlar bedenini, zihnini ne kadar etkileyecek? Bunların hepsinin hesabı yapıldı mı? Başkan Böcek görevde gibi gösterilerek, Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak. Kararlar alacak, verecek, siyasi iradeyi yok sayacak.   714 bin 302 oyla bizler CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i seçtik. Başkan Böcek o makama Millet İttifakı’nın oylarıyla geldi. 'Mış' gibi yapılarak Başkan Böcek bugün herkese gösterildi; ancak bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cansel Çevikol Tuncer yapacaktır. AKP’li Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve ekibinden alacağı talimatlarla Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetilecektir. 3 yıl sonra seçim olduğunu hatırlatarak öncelikli olarak CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’a, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a ve AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a hayırlı olsun.
Ekleme Tarihi: 08 Aralık 2020 - Salı

Antalya’nın yeni başkanı hayırlı olsun!

Yaklaşık 4 aydır Antalyalılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in koronaya yakalanmasıyla başlayan zor bir süreç yaşadı. AKP’nin elinden CHP-İYİ Parti ittifakıyla alınan Antalya Büyükşehir Belediyesi, atanmış bürokratların eline bırakıldı. Bürokratlar ise, AKP’nin maşası olarak hareket etmeye, hatta kararlar almaya başladı. Hizmet durdu, atanmışların seçilmişlere karşı savaşı krizlere dönüştürüldü. Siyasi tarihe baktığımızda ne zaman ki bürokratlar siyasetçileri yönetmeye başlarsa orada siyaset kaybeder.
Antalya da böyle bir sınava girdi.
Bu süreç hem CHP, hem de İYİ Parti tarafından her ne kadar durdurulmaya, hasta olan belediye başkanı göreve gelene kadar süreç ‘sükunetle’ yönetilmeye çalışılsa da, aldıkları talimatları yerine getirip, Antalya Büyükşehir Belediyesi içinde iktidar savaşı verenler, yine Başkan Muhittin Böcek’in rahatsızlığı üzerinden kurdukları oyunu oynadı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden çıkarken hazırlanan sağlık raporu gizlenerek, bugün tedavisi tamamlanmayan, bedensel olarak hastalık izlerini üzerinde taşıyan Başkan Böcek’i ikna ederek, tekrar koronaya yakalanma riskine karşın (maskesiz, mesafesiz) yeniden göreve başlatan hırs, öfke, iktidar mücadelesi yarınları bize şimdiden gösteriyor gibi…
Vekalet savaşı başlatıp, konuyla ilgili dava açılmaması adına Başkan Böcek’e talimat verdirten zihniyet her yola girebiliyor. Vekaletle olmadı şimdi de bunu yaparız diyerek, Başkan Böcek tedavisi tamamlanmadığı, hala risk taşıdığı halde görevdeymiş gibi yaparak atanmış bir siyasetçiyi boş makamda tutacaklar.
Amaç?
Başkan Böcek’in fizik tedavisi var, kontrolleri var, bağışıklık sistem zayıf, var, var da var. Başkan Böcek bu makama her gün gelebilecek mi? Geldiğinde kaç saat kalabilecek? İçtiği ilaçlar bedenini, zihnini ne kadar etkileyecek? Bunların hepsinin hesabı yapıldı mı?
Başkan Böcek görevde gibi gösterilerek, Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapacak. Kararlar alacak, verecek, siyasi iradeyi yok sayacak.  
714 bin 302 oyla bizler CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i seçtik. Başkan Böcek o makama Millet İttifakı’nın oylarıyla geldi. 'Mış' gibi yapılarak Başkan Böcek bugün herkese gösterildi; ancak bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cansel Çevikol Tuncer yapacaktır. AKP’li Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ve ekibinden alacağı talimatlarla Antalya Büyükşehir Belediyesi yönetilecektir.
3 yıl sonra seçim olduğunu hatırlatarak öncelikli olarak CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’a, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a ve AKP Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a hayırlı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.