İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Antalya'da 'kiradan kaçış' başladı !..

Ekonomik sıkıntıya, pandemi arkasından da Rusya-Ukrayna savaşı eklenince Antalya'da kiralar adeta çıldırdı. Başta Kaş, Kemer, Manavgat ve Alanya  olmak üzere devlet memurları anormal artış gösteren ev kiralarını gerekçe göstererek tayin istediler. Kaş ilçesinde görev yapan devlet memurlarının tamamına yakınının başka bir yere tayini için başvuruda bulunduğu öne sürülüyor. Kaş'ta ortalama 2 ila 3 bin lira olan ev kiralarının Rus ve Ukraynalı akını sonucu 20 bin liraya kadar yükseldiği bildiriliyor.  Ev kiraları son 4 ayda çıldırdı  Bir yandan Rus ve Ukraynalı ilgisi, diğer yandan ev sahiplerinin bir türlü frenlenemeyen zam istekleri yüzünden son 4 ayda, konut kiralarındaki artışlar nedeniyle şikayetlerin arttığını bildiriliyor. Antalya’da, savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların gelmesiyle,konut  kiraları zirve yaptı. Rus ve  Ukraynalılar, Antalya bölgesinde  15 bin ile 30 bin lira arasında değişen konutları peşin ödeme yaparak kiralamaya devam ediyorlar.    Kiracıların zam için ev sahibi isyanı  Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, " Antalya'da son bir yılda yüksek kira talep eden ev sahibini şikayet eden kiracıların sayısı 4'e katlandı" dedi. Gündüz, Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte fahiş kira artışı yaşandığını vurgulayarak,  bir yıl önce 3 bin liradan kiraya verilen evlerin fiyatlarının son aylarda 12 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini söyledi.  Antalya'da konut fiyatlarını yabancılar belirliyor  Neşet Gündüz,  kira ve aidat artışlarının denetlenmesi ve yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Antalya'da  kira bedellerini yabancılar belirliyor. Hal böyle olunca da Antalyalılar çıldıran kiralar karşısında çaresiz kalıyor. Yasal düzenleme ile Antalyalılar mutlaka korunmalı. Kira artışı devlet denetiminde olmalı. Çözüm belli, yabancılara mülk satışı kesinlikle yasaklanmalı"
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2022 - Perşembe

Antalya'da 'kiradan kaçış' başladı !..

Ekonomik sıkıntıya, pandemi arkasından da Rusya-Ukrayna savaşı eklenince Antalya'da kiralar adeta çıldırdı. Başta Kaş, Kemer, Manavgat ve Alanya  olmak üzere devlet memurları anormal artış gösteren ev kiralarını gerekçe göstererek tayin istediler. Kaş ilçesinde görev yapan devlet memurlarının tamamına yakınının başka bir yere tayini için başvuruda bulunduğu öne sürülüyor. Kaş'ta ortalama 2 ila 3 bin lira olan ev kiralarının Rus ve Ukraynalı akını sonucu 20 bin liraya kadar yükseldiği bildiriliyor. 

Ev kiraları son 4 ayda çıldırdı 

Bir yandan Rus ve Ukraynalı ilgisi, diğer yandan ev sahiplerinin bir türlü frenlenemeyen zam istekleri yüzünden son 4 ayda, konut kiralarındaki artışlar nedeniyle şikayetlerin arttığını bildiriliyor. Antalya’da, savaştan kaçan Rus ve Ukraynalıların gelmesiyle,konut  kiraları zirve yaptı. Rus ve  Ukraynalılar, Antalya bölgesinde  15 bin ile 30 bin lira arasında değişen konutları peşin ödeme yaparak kiralamaya devam ediyorlar.   

Kiracıların zam için ev sahibi isyanı 

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, " Antalya'da son bir yılda yüksek kira talep eden ev sahibini şikayet eden kiracıların sayısı 4'e katlandı" dedi. Gündüz, Antalya'da Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte fahiş kira artışı yaşandığını vurgulayarak,  bir yıl önce 3 bin liradan kiraya verilen evlerin fiyatlarının son aylarda 12 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini söyledi. 

Antalya'da konut fiyatlarını yabancılar belirliyor 

Neşet Gündüz,  kira ve aidat artışlarının denetlenmesi ve yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Antalya'da  kira bedellerini yabancılar belirliyor. Hal böyle olunca da Antalyalılar çıldıran kiralar karşısında çaresiz kalıyor. Yasal düzenleme ile Antalyalılar mutlaka korunmalı. Kira artışı devlet denetiminde olmalı. Çözüm belli, yabancılara mülk satışı kesinlikle yasaklanmalı"

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.