İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Antalya'nın ayıbı !..

Türkiye'nin beşinci büyük kenti, tarımın ve turizmin başkenti olmasına karşın kamuya hizmet eden tesisler, özellikle de spor tesisleri açısından ihmal edilen, Antalya, merkezi hükümet tarafından üvey evlat gözüyle bakılan bir büyük kent olmanın şansızlığını yaşıyor. Antalya ile övünen, Antalya üzerinden siyasi prim yapan, Antalya'nın zenginliklerinin rantını sonuna kadar kullanan, bir anlamda Antalya'yı sömürenler, konu yatırımlara, hizmetler gelince şaşı bakmaktan çekinmiyorlar. Bunları niçin mi yazdım? Henüz 3 yıllık mazisi olmasına rağmen Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Avrupa Kupası'nda final oynuyor. Bunu hentbol branşında Türkiye'de Muratpaşa Belediyespor'dan sonra kadın sporlarında başaran ikinci takım Konyaaltı… Ancak Avrupa Kupası Final maçını taşımalı zeminle 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu'nda,  oynamak zoruna kalıyor. Antalya gibi bir mega kentte hentbol salonu yapılmadığı için kendinden daha güçlü ve deneyimli takımları hentbolun ustası Birol Ünsal yönetiminde yenerek bileğinin hakkıyla finale  çıkan takım, maçlarını göçebe gibi salon salon gezerek oynuyor. Kadın sporlarına btytk destek veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e bir gazeteci arkadaş, "Neden takımın bir hentbol salonu yok?" sorusunu yöneltti haklı olarak. Başkan Esen de soruya; "Antalya'nın ayıbı. Yani, görevde olduğum son 3 yılda benim ayıbım değil sadece. Antalya'yı bu güne kadar yönetenlerin ayıbıdır" yanıtını verdi, haklı olarak. Esen, Antalya'yı yönetenlerin sözlerini tutmadıklarını, Antalya'nın tesissiz kalmasının vebalinin onların omuzlarında olduğunu da vurguladı. Esen, "Ama ben bir söz verdim, o sözü tutacağım. Bu güne kadar Antalya’yı yönetenler bu sözü tutmamış ve bu tesisleri yapmamışlarsa da, tüm günahı ve sorumluluğu üzerime alıyorum ve Konyaaltı'na bir hentbol tesisi kazandıracağız" sözleriyle müjdeyi verdi. Görünen o ki tesis, özellikle spor tesisi konusunda Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, iddialı ve kararlı. Esen, Antalya'nın spor tesisleri konusunda fakirliğini yüzme havuzu konusuna da getirerek, şunları söylüyor: "Antalya'da yüzme havuzu dediğinizde Konyaaltı gelirdi akla. Hani nerede yüzme havuzu? Yok. Onun da sözünü ben veriyorum. Her ikisini de yapacağız" Bu arada bir müjde de ben vereyim. Konyaaltı Belediyesi yüzme havuzu ve hentbol salonu için projelendirme çalışmalarını hızla sürdürüyor, çok yakında ihale aşamasına geçilmesi planlanıyor.”
Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2023 - Cumartesi

Antalya'nın ayıbı !..

Türkiye'nin beşinci büyük kenti, tarımın ve turizmin başkenti olmasına karşın kamuya hizmet eden tesisler, özellikle de spor tesisleri açısından ihmal edilen, Antalya, merkezi hükümet tarafından üvey evlat gözüyle bakılan bir büyük kent olmanın şansızlığını yaşıyor. Antalya ile övünen, Antalya üzerinden siyasi prim yapan, Antalya'nın zenginliklerinin rantını sonuna kadar kullanan, bir anlamda Antalya'yı sömürenler, konu yatırımlara, hizmetler gelince şaşı bakmaktan çekinmiyorlar.

Bunları niçin mi yazdım?

Henüz 3 yıllık mazisi olmasına rağmen Konyaaltı Belediyespor Kadın Hentbol Takımı Avrupa Kupası'nda final oynuyor. Bunu hentbol branşında Türkiye'de Muratpaşa Belediyespor'dan sonra kadın sporlarında başaran ikinci takım Konyaaltı… Ancak Avrupa Kupası Final maçını taşımalı zeminle 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu'nda,  oynamak zoruna kalıyor. Antalya gibi bir mega kentte hentbol salonu yapılmadığı için kendinden daha güçlü ve deneyimli takımları hentbolun ustası Birol Ünsal yönetiminde yenerek bileğinin hakkıyla finale  çıkan takım, maçlarını göçebe gibi salon salon gezerek oynuyor.

Kadın sporlarına btytk destek veren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e bir gazeteci arkadaş, "Neden takımın bir hentbol salonu yok?" sorusunu yöneltti haklı olarak. Başkan Esen de soruya; "Antalya'nın ayıbı. Yani, görevde olduğum son 3 yılda benim ayıbım değil sadece. Antalya'yı bu güne kadar yönetenlerin ayıbıdır" yanıtını verdi, haklı olarak.

Esen, Antalya'yı yönetenlerin sözlerini tutmadıklarını, Antalya'nın tesissiz kalmasının vebalinin onların omuzlarında olduğunu da vurguladı. Esen, "Ama ben bir söz verdim, o sözü tutacağım. Bu güne kadar Antalya’yı yönetenler bu sözü tutmamış ve bu tesisleri yapmamışlarsa da, tüm günahı ve sorumluluğu üzerime alıyorum ve Konyaaltı'na bir hentbol tesisi kazandıracağız" sözleriyle müjdeyi verdi.

Görünen o ki tesis, özellikle spor tesisi konusunda Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, iddialı ve kararlı. Esen, Antalya'nın spor tesisleri konusunda fakirliğini yüzme havuzu konusuna da getirerek, şunları söylüyor:

"Antalya'da yüzme havuzu dediğinizde Konyaaltı gelirdi akla. Hani nerede yüzme havuzu? Yok. Onun da sözünü ben veriyorum. Her ikisini de yapacağız" Bu arada bir müjde de ben vereyim. Konyaaltı Belediyesi yüzme havuzu ve hentbol salonu için projelendirme çalışmalarını hızla sürdürüyor, çok yakında ihale aşamasına geçilmesi planlanıyor.”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.