İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Antalya'nın baronları ve rantçıları !..

Artık Antalya'da hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 140. yaşını kutlayan Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü ATSO'da seçimlerin yapıldığı 1 Ekim'den bu yana yaşananlar bunun habercisi.  Zehir zemberek suçlamalar, Antalya'yı siyaseten, ekonomik açıdan, hatta sosyal hayatı dizayn etme iddiaları çalkalanıyor kulisler. 1 oy için yat, kat, 1 trilyon maddi yardım gibi rüşvet pazarlıkları.  Antalya'nın baronları, rantçıları ve rüşvet çarkının oda seçiminin kaderini nasıl değiştirdiği iddiaları 19 gündür kentin her meclisinde, her kulisinde, her mekanında konuşuluyor, tartışılıyor, yorumlanıyor. Çetin'den Antalya'yı sarsan iddialar ATSO seçimini masa başında kaybettiğini, ancak asla pes etmeyeceğini söyleyen Davut Çetin'in iddiaları Antalya'da bazı taşları yerinden oynatacak, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi dengeleri değiştireceği sinyallerini veriyor. "Seçim döneminde bu şehrin bütün rantçıları, baronları, bazı belediye başkanları hepsi karşımıza geçti" diyen Çetin, şunları söylüyor " Kimler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu şehirden rant yapan, haksız kazanç sağlayanlar. Siyaseten bazı belediye başkanları, bazı milletvekilleri karşımıza geçti. Asla yan yana gelemez dediğimiz kurumlar yan yana geldi. Topuyla tüfeğiyle bize saldırdılar" Böcek'in yerine de başkan arayışına girmişlerdi Dikkatler de dün 'Siyaset ve İhanet' adını verdiği ikinci kitabının tanıtımını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yaşam savaşı verdiği dönemde yerine başkan ve yönetimini tayin etme girişiminde bulunan, hatta Başkan Böcek'in yakın bazı arkadaşlarını bile ayarttığı öne sürülen   Ali Bahar'ın seçimi kazandıktan sonra öperek teşekkür ettiği  Antalyalı bir işadamı ve çevresine çevriliyor. Nitekim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetmeliğine göre Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanlık seçimini kazandığını söyleyen Davut Çetin, söz konusu işadamı ve ekibinin Antalya'nın geleceğini de dizayn etme çabasında olduğunu vurguladı ve şöyle dedi: "Bundan sonra anlaşılıyor ki seçimlerde parası, gücü, siyasi gücü, şehirdeki belli baronları ve rantçıları yanına alanlar seçim kazanacaklardır." Herkes sahibinin yanına gider… Gerçek şu ki ATSO seçimleri pek çok açıdan Antalya için milat olacak. Bu seçimin en çok dikkati çeken görüntüsü ise Yüksek Seçim Kurumu (YSK) kararı ile başkanlığı kazanan Ali Bahar'ın AKP'li Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından çekildiği öne sürülen işadamı Mustafa Yılmaz'a öperek teşekkür etmesi. Davut Çetin'in o meşhur fotoğraf için, "Herkes sahibinin yanına gider" yorumu da şüphesiz çok ses getirdi. Çetin, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ı da suçladı ve şunları söyledi : “Milletvekilimiz oturup liste taradı onlarla, YSK’ya gitmiş gitmemiş o bile önemli değil.  ATSO seçimlerine siyasetin karıştığını hepimiz biliyoruz.”      
Ekleme Tarihi: 20 Ekim 2022 - Perşembe

Antalya'nın baronları ve rantçıları !..

Artık Antalya'da hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. 140. yaşını kutlayan Antalya'nın en büyük sivil toplum örgütü ATSO'da seçimlerin yapıldığı 1 Ekim'den bu yana yaşananlar bunun habercisi.  Zehir zemberek suçlamalar, Antalya'yı siyaseten, ekonomik açıdan, hatta sosyal hayatı dizayn etme iddiaları çalkalanıyor kulisler. 1 oy için yat, kat, 1 trilyon maddi yardım gibi rüşvet pazarlıkları.  Antalya'nın baronları, rantçıları ve rüşvet çarkının oda seçiminin kaderini nasıl değiştirdiği iddiaları 19 gündür kentin her meclisinde, her kulisinde, her mekanında konuşuluyor, tartışılıyor, yorumlanıyor.

Çetin'den Antalya'yı sarsan iddialar

ATSO seçimini masa başında kaybettiğini, ancak asla pes etmeyeceğini söyleyen Davut Çetin'in iddiaları Antalya'da bazı taşları yerinden oynatacak, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi dengeleri değiştireceği sinyallerini veriyor. "Seçim döneminde bu şehrin bütün rantçıları, baronları, bazı belediye başkanları hepsi karşımıza geçti" diyen Çetin, şunları söylüyor " Kimler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu şehirden rant yapan, haksız kazanç sağlayanlar. Siyaseten bazı belediye başkanları, bazı milletvekilleri karşımıza geçti. Asla yan yana gelemez dediğimiz kurumlar yan yana geldi. Topuyla tüfeğiyle bize saldırdılar"

Böcek'in yerine de başkan arayışına girmişlerdi

Dikkatler de dün 'Siyaset ve İhanet' adını verdiği ikinci kitabının tanıtımını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in yaşam savaşı verdiği dönemde yerine başkan ve yönetimini tayin etme girişiminde bulunan, hatta Başkan Böcek'in yakın bazı arkadaşlarını bile ayarttığı öne sürülen   Ali Bahar'ın seçimi kazandıktan sonra öperek teşekkür ettiği  Antalyalı bir işadamı ve çevresine çevriliyor. Nitekim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetmeliğine göre Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) başkanlık seçimini kazandığını söyleyen Davut Çetin, söz konusu işadamı ve ekibinin Antalya'nın geleceğini de dizayn etme çabasında olduğunu vurguladı ve şöyle dedi: "Bundan sonra anlaşılıyor ki seçimlerde parası, gücü, siyasi gücü, şehirdeki belli baronları ve rantçıları yanına alanlar seçim kazanacaklardır."

Herkes sahibinin yanına gider…

Gerçek şu ki ATSO seçimleri pek çok açıdan Antalya için milat olacak. Bu seçimin en çok dikkati çeken görüntüsü ise Yüksek Seçim Kurumu (YSK) kararı ile başkanlığı kazanan Ali Bahar'ın AKP'li Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından çekildiği öne sürülen işadamı Mustafa Yılmaz'a öperek teşekkür etmesi. Davut Çetin'in o meşhur fotoğraf için, "Herkes sahibinin yanına gider" yorumu da şüphesiz çok ses getirdi. Çetin, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ı da suçladı ve şunları söyledi : “Milletvekilimiz oturup liste taradı onlarla, YSK’ya gitmiş gitmemiş o bile önemli değil.  ATSO seçimlerine siyasetin karıştığını hepimiz biliyoruz.”

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.