İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Kalkınma otoyol değildir, havalimanı değildir !..

 Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği(ANSİAD)Başkanı Akın Akıncı,  iktidarın paralı otoyollar ve havalimanlarının kalkınmanın simgesi olarak  lanse etmeye çalıştığını vurgulayarak, " Kalkınma otoyol değildir,  havalimanı değildir, kalkınma, anaokuludur, yaşlı bakımıdır, yabancı dil  öğretimidir, eğitim sisteminin kalitesidir, sanat eğitimidir. Kalkınma  sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci ve entelektüel nesildir. Bir ülke, devletin  ve büyük şirketlerin büyük projeleriyle değil, normal vatandaşların,  gençlerin, kadınların, girişimcilerin, çiftçilerin yenilikçi olmasıyla, çalışma  ahlakı ve kültürüyle kalkınır. Kalkınma sosyal adalettir, demokrasidir,  hukuktur, düşünce özgürlüğüdür, düşünce suçu olmamasıdır" dedi..  Kişisel yozlaşma başladı, vicdanlar köreldi..  Dünyada enflasyon, yoksullaşma, gelir adaletinin bozulması ve savaş  tedirginliğinin yaşandığı bir dönemden geçtiğimizin altını çizen ANSİAD  Başkanı Akıncı, "Krizler, kitleleri korku ve endişeyle güç peşinde koşmaya  ve kutuplaşmaya yöneltir. Böyle dönemlerde kültürel yozlaşma başlar,  kitleler sağduyularını kaybeder, vicdanlar körelir. Böyle zamanlarda  bilim kültürü kaybolur, bilginin yerini ezberler, ön yargılar alır, duygu  ve inançlar aklın önüne geçer. Dünyada böyle bir dönemdeyiz, Türkiye  de bunu uzun zamandır yaşıyor" diye konuştu.  Ahlaki ve vicdanı liderlik zordur..  "Kritik dönemlerde ahlaki ve vicdani liderlik zordur, ama çok daha  önemlidir" diyen Başkan Akıncı, "Siyaset teknik bir alan değildir, sadece proje alanı değildir, ideoloji alanıdır. Siyaset dünyamız bugün  medyanın yaptığından çok daha zengin, çok daha derin bir fikri ve ahlaki  tartışmayı ihmal etmemelidir" dedi. Akıncı, şunları söyledi : "Bunları  konuşmadığımız için demokrasinin önemini kavramadığımız için,  demokrasiyi seçim sandığı olarak kabul ettiğimiz için bugün ekonomide  de sorunlarımız büyümüştür."  Ülkenin ortak gündemi yok  ANSİAD'ın gücünü üyelerinden, siyasi tarafsızlığından, Atatürkçü  demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden alan bir sivil toplum  kuruluşu olduğunu belirten Akıncı, geleneksel toplantılar düzenleyerek,  demokrasi ve kalkınma zirveleri oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Akın  Akıncı, şunları söyledi : "Geçmişte herkesin okuduğu gazeteler,  herkesin izlediği televizyon kanalları vardı, artık kalmadı. Siyasi ve  sosyal kutuplaşma yüzünden ortak konuşma ve iletişim araçlarını  kaybettik, ülkemizin ortak gündemi yok. Geçmişte siyasi liderler farklı  görüşlere sahip gazetecilerin karşısına geçerdi, sorulara ve eleştirilere  cevap verirlerdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde(TBMM) liderler  karşılıklı tartışırdı. Artık herkes kendi grubuna konuşuyor. Sizi ancak  merak eden, genellikle sosyal medyadan izliyor"
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2022 - Cumartesi

Kalkınma otoyol değildir, havalimanı değildir !..

 Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği(ANSİAD)Başkanı Akın Akıncı,  iktidarın paralı otoyollar ve havalimanlarının kalkınmanın simgesi olarak  lanse etmeye çalıştığını vurgulayarak, " Kalkınma otoyol değildir,  havalimanı değildir, kalkınma, anaokuludur, yaşlı bakımıdır, yabancı dil  öğretimidir, eğitim sisteminin kalitesidir, sanat eğitimidir. Kalkınma  sorgulayıcı, yenilikçi, girişimci ve entelektüel nesildir. Bir ülke, devletin  ve büyük şirketlerin büyük projeleriyle değil, normal vatandaşların,  gençlerin, kadınların, girişimcilerin, çiftçilerin yenilikçi olmasıyla, çalışma  ahlakı ve kültürüyle kalkınır. Kalkınma sosyal adalettir, demokrasidir,  hukuktur, düşünce özgürlüğüdür, düşünce suçu olmamasıdır" dedi.. 

Kişisel yozlaşma başladı, vicdanlar köreldi.. 

Dünyada enflasyon, yoksullaşma, gelir adaletinin bozulması ve savaş  tedirginliğinin yaşandığı bir dönemden geçtiğimizin altını çizen ANSİAD  Başkanı Akıncı, "Krizler, kitleleri korku ve endişeyle güç peşinde koşmaya  ve kutuplaşmaya yöneltir. Böyle dönemlerde kültürel yozlaşma başlar,  kitleler sağduyularını kaybeder, vicdanlar körelir. Böyle zamanlarda  bilim kültürü kaybolur, bilginin yerini ezberler, ön yargılar alır, duygu  ve inançlar aklın önüne geçer. Dünyada böyle bir dönemdeyiz, Türkiye  de bunu uzun zamandır yaşıyor" diye konuştu. 

Ahlaki ve vicdanı liderlik zordur.. 
"Kritik dönemlerde ahlaki ve vicdani liderlik zordur, ama çok daha  önemlidir" diyen Başkan Akıncı, "Siyaset teknik bir alan değildir, sadece proje alanı değildir, ideoloji alanıdır. Siyaset dünyamız bugün  medyanın yaptığından çok daha zengin, çok daha derin bir fikri ve ahlaki  tartışmayı ihmal etmemelidir" dedi. Akıncı, şunları söyledi : "Bunları  konuşmadığımız için demokrasinin önemini kavramadığımız için,  demokrasiyi seçim sandığı olarak kabul ettiğimiz için bugün ekonomide  de sorunlarımız büyümüştür." 

Ülkenin ortak gündemi yok 

ANSİAD'ın gücünü üyelerinden, siyasi tarafsızlığından, Atatürkçü  demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerinden alan bir sivil toplum  kuruluşu olduğunu belirten Akıncı, geleneksel toplantılar düzenleyerek,  demokrasi ve kalkınma zirveleri oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Akın  Akıncı, şunları söyledi : "Geçmişte herkesin okuduğu gazeteler,  herkesin izlediği televizyon kanalları vardı, artık kalmadı. Siyasi ve  sosyal kutuplaşma yüzünden ortak konuşma ve iletişim araçlarını  kaybettik, ülkemizin ortak gündemi yok. Geçmişte siyasi liderler farklı  görüşlere sahip gazetecilerin karşısına geçerdi, sorulara ve eleştirilere  cevap verirlerdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde(TBMM) liderler  karşılıklı tartışırdı. Artık herkes kendi grubuna konuşuyor. Sizi ancak  merak eden, genellikle sosyal medyadan izliyor"

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.