İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

İYİ'lerde temayül heyecanı 

Millet İttifakı'nın ikinci büyük ortağı İYİ Parti Antalya Teşkilatı'nda  temayül heyecanı arttı. 2 Nisan Pazar günü 9 sandıkta yapılacak temayül yoklamasına 75 aday adayı katılacak. İYİ Parti Antalya Mliletvekili Hasan Subaşı, sürpriz bir kararla yeniden aday olmamıştı. Diğer milletvekili Feridun Bahşi ise tekrar aday olmak için başvuruda bulunduğu için aday adayı sayısı 76'a yükselmişti. Bahşi'nin pazar günü yapılacak temayül yoklamasına girmeyeceği bildiriliyor. Bir önceki seçimde Antalya'dan 3 milletvekilliği kazanan İYİ Parti, 14 Mayıs seçimlerinde bu sayıyı daha da artırmak ididasında. Siyaset kulislerinde ve kamuoyunda İYİ Parti'nin Antalya'da oylarında dikkat çekici artış olacağı konuşuluyor. Antalya seçmeninin nabzını yakından tuttuklarını vurgulayan İYİ Partililer, sandıktan zafer çıkacaklarını iddia ediyorlar. Elbette kararı Antalya seçmeni verecek.   Antalya'dan aday adayı başvurusu yapan adaylar arasında değişik yaş ve meslekten renkli isimler var. Kuşkusuz her aday adayının gönlünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antalya'yı temsil etme onurunu yaşamak var. Bu hedefe ulaşmanın ilk etabı da temaytül yoklaması, Antalya listesine son şeklini verecek olan da genel merkez. İYİ Parti tabanında ve kulislerinde bugünedek genellikle avukat ve doktorların tercih ettiği milletvekilliğine mimarların, mühendislerin de ilgi göstermesi gerektiği düşüncesi ağır basıyor.   Bu tanıma en yakın isimlerinden birisi de Antalyalıların yakından tanıdığı Harita ve Kadastro Mühendisi İlhami Okudan'ın olduğu da parti tabanında ve kulislerde konuşuluyor. Siyasi hayatına MHP'den başlayan Ülkücü camianın önemli isimlerinden olan Okudan'ın parti teşkilatı ve vatandaşlardan sıcak ilgiyle karşılandığı ifade ediliyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili adayları listesinde bir kontenjan adayının bulunacağı, diğer adayların Antalya kökenli isimlerden oluşacağı parti genel merkezinden gelen haber arasında. 
Ekleme Tarihi: 28 Mart 2023 - Salı

İYİ'lerde temayül heyecanı 

Millet İttifakı'nın ikinci büyük ortağı İYİ Parti Antalya Teşkilatı'nda  temayül heyecanı arttı. 2 Nisan Pazar günü 9 sandıkta yapılacak temayül yoklamasına 75 aday adayı katılacak. İYİ Parti Antalya Mliletvekili Hasan Subaşı, sürpriz bir kararla yeniden aday olmamıştı. Diğer milletvekili Feridun Bahşi ise tekrar aday olmak için başvuruda bulunduğu için aday adayı sayısı 76'a yükselmişti. Bahşi'nin pazar günü yapılacak temayül yoklamasına girmeyeceği bildiriliyor.

Bir önceki seçimde Antalya'dan 3 milletvekilliği kazanan İYİ Parti, 14 Mayıs seçimlerinde bu sayıyı daha da artırmak ididasında. Siyaset kulislerinde ve kamuoyunda İYİ Parti'nin Antalya'da oylarında dikkat çekici artış olacağı konuşuluyor. Antalya seçmeninin nabzını yakından tuttuklarını vurgulayan İYİ Partililer, sandıktan zafer çıkacaklarını iddia ediyorlar. Elbette kararı Antalya seçmeni verecek.

 

Antalya'dan aday adayı başvurusu yapan adaylar arasında değişik yaş ve meslekten renkli isimler var. Kuşkusuz her aday adayının gönlünde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antalya'yı temsil etme onurunu yaşamak var. Bu hedefe ulaşmanın ilk etabı da temaytül yoklaması, Antalya listesine son şeklini verecek olan da genel merkez. İYİ Parti tabanında ve kulislerinde bugünedek genellikle avukat ve doktorların tercih ettiği milletvekilliğine mimarların, mühendislerin de ilgi göstermesi gerektiği düşüncesi ağır basıyor.

 

Bu tanıma en yakın isimlerinden birisi de Antalyalıların yakından tanıdığı Harita ve Kadastro Mühendisi İlhami Okudan'ın olduğu da parti tabanında ve kulislerde konuşuluyor. Siyasi hayatına MHP'den başlayan Ülkücü camianın önemli isimlerinden olan Okudan'ın parti teşkilatı ve vatandaşlardan sıcak ilgiyle karşılandığı ifade ediliyor. İYİ Parti Antalya Milletvekili adayları listesinde bir kontenjan adayının bulunacağı, diğer adayların Antalya kökenli isimlerden oluşacağı parti genel merkezinden gelen haber arasında. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.