İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Kahrolsun kapitalizm yaşasın esnaf !..

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, esnafa hem ücretsiz, hem de sıfır komisyon ile hizmet verilmesini amaçlayan 'Konyaaltı Esnafım' projesinin tanıtım toplantısında, sömürü sistemine ezdirmeyeceklerini vurgulayarak," Kahrolsun kapitalim, yaşasın esnaf" şeklinde konuştu.  Esnaf da vatandaş da karlı çıkacak Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde                       düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Esen, " Özellikle pandemi sonrasında alış veriş sistemleri ve alışkanlıklarımız değişti. Dijital alış veriş hayatın her alanına girdi. Vatandaşa mal ve hizmet , doğrudan dev kuruluşların depolarından yapılıyor. Esnaf bu yöntemle adeta sömürülüyor. Çok yüksek komisyonlar kesiliyor. Üretiminin ve hiizmetinin karşılığını alamıyor. Biz bu sömürüye son vermek, esnafı ve vatandaşı kapitalizme ezdirmemekte karalıyız. Bunun için de "Konyaltım Esnafım" projesini başlatıyoruz" dedi. İlk aşamada 75 işletme aktif olacak Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilk aşamada yiyecek, içeçek sektöründe 75 işletmenin aktif olduğu uygulamanın giderek genişleyeceğini, Konyaaltı esnafını komisyon başta olmak üzere yükten kurtarıp, nefes aldıracağını. İlerleyen süreçte Konyaaltı'nda isteyen tüm esnafların bu sosyal belediyecilik projesine katılabileceklerini sözlerine ekledi. Esen, Konyaaltı ilçesi esnafları ile esnaf kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda 'Konyaltı Esnafım" ı birlikte başaracak ve büyüteceğiz" diye konuştu. Belediye kurye hizmeti de verecek Başkan Esen, dijital alış verişin en önemli aktörleri konumundaki moto kuryelerin çok zor koşullarda çalıştıklarını, kelle koltukta hizmet üretirken, çok az kazandıkları da bildirerek şunları söyledi : " Yakında kurye uygulamasını da hayata geçireceğiz. Böylece hem istihdam sağmlayacak, hem de esnafımızı bu yükten kurtaracak, hem de  işini daha uygun koşullarda gerçekleştirmesine katkı vereceğiz. Belediye şirketinde çalışacak olan kuryelerin motosikletlerini de biz vereceğiz" 
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2022 - Pazartesi

Kahrolsun kapitalizm yaşasın esnaf !..

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, esnafa hem ücretsiz, hem de sıfır komisyon ile hizmet verilmesini amaçlayan 'Konyaaltı Esnafım' projesinin tanıtım toplantısında, sömürü sistemine ezdirmeyeceklerini vurgulayarak," Kahrolsun kapitalim, yaşasın esnaf" şeklinde konuştu. 

Esnaf da vatandaş da karlı çıkacak

Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde                       düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Esen, " Özellikle pandemi sonrasında alış veriş sistemleri ve alışkanlıklarımız değişti. Dijital alış veriş hayatın her alanına girdi. Vatandaşa mal ve hizmet , doğrudan dev kuruluşların depolarından yapılıyor. Esnaf bu yöntemle adeta sömürülüyor. Çok yüksek komisyonlar kesiliyor. Üretiminin ve hiizmetinin karşılığını alamıyor. Biz bu sömürüye son vermek, esnafı ve vatandaşı kapitalizme ezdirmemekte karalıyız. Bunun için de "Konyaltım Esnafım" projesini başlatıyoruz" dedi.

İlk aşamada 75 işletme aktif olacak

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilk aşamada yiyecek, içeçek sektöründe 75 işletmenin aktif olduğu uygulamanın giderek genişleyeceğini, Konyaaltı esnafını komisyon başta olmak üzere yükten kurtarıp, nefes aldıracağını. İlerleyen süreçte Konyaaltı'nda isteyen tüm esnafların bu sosyal belediyecilik projesine katılabileceklerini sözlerine ekledi. Esen, Konyaaltı ilçesi esnafları ile esnaf kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda 'Konyaltı Esnafım" ı birlikte başaracak ve büyüteceğiz" diye konuştu.

Belediye kurye hizmeti de verecek

Başkan Esen, dijital alış verişin en önemli aktörleri konumundaki moto kuryelerin çok zor koşullarda çalıştıklarını, kelle koltukta hizmet üretirken, çok az kazandıkları da bildirerek şunları söyledi : " Yakında kurye uygulamasını da hayata geçireceğiz. Böylece hem istihdam sağmlayacak, hem de esnafımızı bu yükten kurtaracak, hem de  işini daha uygun koşullarda gerçekleştirmesine katkı vereceğiz. Belediye şirketinde çalışacak olan kuryelerin motosikletlerini de biz vereceğiz" 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.