İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Ranta çomak sokan Başkan !..

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Demre  Şahin Tepesi'nde 50 dönümlük orman vasfındaki alanın kiralama ihalesine toplu ulaşım aracı almak için iki makam aracını satışa çıkaran İYİ Parti'li Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, teklif verince iptal etti. Adrese teslim olarak yorumlanan ihaleye Demre Belediyesi, Belediyle şirketi ve ile birlikte AKP'li Demre Belediye eski Başkanı Süleyman Topçu ile oğlu Ali Topçu'nun teklif verdiği ortaya çıktı. 'Halkını düşünen Başkan' uyarısı Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, buram buram rant kokan ihale edilecek çok değerli ormanlık alanın video görüntüsünü çekerek sosyal medyasından paylaşmıştı.  "Yarın halkını düşünen bir başkanın mücadelesine tanıklık edeceksiniz" diyerek, Demre halkının çıkarlarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayan Başkan Kocakaya, Demre'nin Şahintepesi mevkiinde, orman vasfında bulunan 50 dönümlük alanın 20 yıl süre ile kiralanmasını içeren Finike Orman İşletme Şefliği’nde yapılan ihaleye; Ali Topcu, Demre Belediye eski Başkanı Süleyman Topcu, Belediye Şirketi ve Demre Belediyesi olmak üzere toplam 4 katılımcı teklif verdiği belirtti. İhalenin iptali yasalara aykırı Kocakaya, katılımcıların ihale dosyalarının incelenmesi safhasında, teklif mektubundaki hata sebebiyle ilk katılımcı Ali Topcu ihaleden elendiğini. İkinci katılımcı Süleyman Topcu’nun imza beyannamesi olmaması sebebiyle elenmesini beklerken, ihalenin tümden iptaline karar verildiğini bildirdi. Kocakaya, şunları söyledi : " İhalenin, kalan iki katılımcı olan Belediyemiz ile Belediyemizin Kamu Şirketi arasında açık artırma usulü ile devam etmesi gerekirken; İhale Komisyonu tarafından iptal edilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Karara karşı itirazımızı yazılı olarak sunduk" Hesap sormazsam namerdim İYİ Parti'li Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başı bir süre önce Demre'de düzenlenen 1. Demre Drift ve Tuning Fest'te skandal dans görüntüleri bir hayli derde girmişti.   Bir kadın araçların üzerine çıkarak müstehcen dans gösterisi yapmış,  küçük çocukların da bulunduğu festivalde yaşanan skandal görüntüler sosyal medyada yayılırken tepkiler artmıştı. Tepkilerin ardından Kocakaya, “İyi başlayan bir organizasyon, çok hoş olmadığını düşündüğüm bir görüntü nedeniyle moralimi bozdu.  Bu kadar güzel bir organizasyonda bu kadar kişi toplandı, çünkü iyi zaman geçirmek istiyor, buna kimsenin gölge düşürmesine izin vermem. Bu olayın arkasında kim varsa; iki elim yakasında. Bunu ortaya çıkarmak benim boynumun borcu. Yapanın da hesabını sormazsam namerdim” demişti.    
Ekleme Tarihi: 11 Ekim 2022 - Salı

Ranta çomak sokan Başkan !..

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü, Demre  Şahin Tepesi'nde 50 dönümlük orman vasfındaki alanın kiralama ihalesine toplu ulaşım aracı almak için iki makam aracını satışa çıkaran İYİ Parti'li Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, teklif verince iptal etti. Adrese teslim olarak yorumlanan ihaleye Demre Belediyesi, Belediyle şirketi ve ile birlikte AKP'li Demre Belediye eski Başkanı Süleyman Topçu ile oğlu Ali Topçu'nun teklif verdiği ortaya çıktı.

'Halkını düşünen Başkan' uyarısı

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, buram buram rant kokan ihale edilecek çok değerli ormanlık alanın video görüntüsünü çekerek sosyal medyasından paylaşmıştı.  "Yarın halkını düşünen bir başkanın mücadelesine tanıklık edeceksiniz" diyerek, Demre halkının çıkarlarını korumakta kararlı olduğunu vurgulayan Başkan Kocakaya, Demre'nin Şahintepesi mevkiinde, orman vasfında bulunan 50 dönümlük alanın 20 yıl süre ile kiralanmasını içeren Finike Orman İşletme Şefliği’nde yapılan ihaleye; Ali Topcu, Demre Belediye eski Başkanı Süleyman Topcu, Belediye Şirketi ve Demre Belediyesi olmak üzere toplam 4 katılımcı teklif verdiği belirtti.

İhalenin iptali yasalara aykırı

Kocakaya, katılımcıların ihale dosyalarının incelenmesi safhasında, teklif mektubundaki hata sebebiyle ilk katılımcı Ali Topcu ihaleden elendiğini. İkinci katılımcı Süleyman Topcu’nun imza beyannamesi olmaması sebebiyle elenmesini beklerken, ihalenin tümden iptaline karar verildiğini bildirdi. Kocakaya, şunları söyledi : " İhalenin, kalan iki katılımcı olan Belediyemiz ile Belediyemizin Kamu Şirketi arasında açık artırma usulü ile devam etmesi gerekirken; İhale Komisyonu tarafından iptal edilmesi usul ve yasaya aykırıdır. Karara karşı itirazımızı yazılı olarak sunduk"

Hesap sormazsam namerdim

İYİ Parti'li Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başı bir süre önce Demre'de düzenlenen 1. Demre Drift ve Tuning Fest'te skandal dans görüntüleri bir hayli derde girmişti.   Bir kadın araçların üzerine çıkarak müstehcen dans gösterisi yapmış,  küçük çocukların da bulunduğu festivalde yaşanan skandal görüntüler sosyal medyada yayılırken tepkiler artmıştı. Tepkilerin ardından Kocakaya, “İyi başlayan bir organizasyon, çok hoş olmadığını düşündüğüm bir görüntü nedeniyle moralimi bozdu.  Bu kadar güzel bir organizasyonda bu kadar kişi toplandı, çünkü iyi zaman geçirmek istiyor, buna kimsenin gölge düşürmesine izin vermem. Bu olayın arkasında kim varsa; iki elim yakasında. Bunu ortaya çıkarmak benim boynumun borcu. Yapanın da hesabını sormazsam namerdim” demişti.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.