İbrahim Akkaya
Köşe Yazarı
İbrahim Akkaya
 

Yörük Türkmenler kazan kaldırdı!

 "Toros Dağları’na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez"  Mustafa Kemal ATATÜRK Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğimizi vurgulayarak, "Millet ikinci el ceket, üçüncü el ayakkabı alıyor. Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir, mantığı ile devam ediyoruz. Artık simidi, poğaçayı parça satıyorlar. Karpuzu dilimle yiyoruz" dedi. Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu'nun Antalya'daki Başkanlar Konseyi Büyük Kurtarıcı'nın bu vecizesinin İstiklal Marşı'nın ardından hep birlikte coşkulu okunması ile başladı. Federasyon Başkanı Süleyman Sarıkaya, Döşemealtı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 20 dernek başkanının katıldığı konseyde ülkedeki son gelişmeler konusunda değerlendirmede bulunacağını, oluşturma çalışmalarını hızla sürdürdükleri 'Yörük Türkmen Platformu' ilgili bilgi aktarılacağını söyledi. ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİ VASİYET KABUL EDİYORUZ  Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, İçişleri eski Başkanı Mehmet Gazioğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul'un da katıldığı Başkanlar Konseyi'nin açılışındaki konuşmasında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün -Toros Dağları’na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez- sözlerini bizlere vasiyeti olarak benimsiyoruz. Kara çadırda simgeleşen değerleri, yaşamın her alanında hayata geçirerek; bizlere bırakılan vasiyeti yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi. AKDENİZ'DE ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTIK  Sarıkaya, kadim Yörük Kültürü'nü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Akdeniz'de de Çoban Ateşi'nin yaktıklarını belirtti. 'Çoban Ateşi şafak söktü güneş doğacak' anlamına geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi : "Yerel değerlere sahip çıkmadan onun gelişimine katkı sağlamadan, bütün insanlığın ortak mirası anlamında evrensel değerlerin bir parçası olamaz. Bize düşen görev, Yörük kültürünü ve savunduğu değerleri obada, şehirde, evde, işte ve yaşamın her alanında yaşamaktır" MİLLET ÜÇÜNCÜ EL AYAKKABI ALIYOR   "Yörük Türkmen camiası aldatmaz, aldatılmayı da sevmez. Her zaman onurlu birlikteliklerden yanadır” diyen Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, tek adam rejiminin ülkeyi karanlığa sürüklediğini, ekonomi gemisinin batma noktasını geldiğini öne sürdü. Sarıkaya, "Millet ikinci el ceket, üçüncü el ayakkabı alıyor. Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir, mantığı ile devam ediyoruz. Artık simidi, poğaçayı parça satıyorlar. Karpuzu dilimle yiyoruz. Sanal bir yönetimle karşı karşıyayız. Anadolu’da bir söz var, bal, bal demekle ağız tatlanmaz. Millet açlığın altında yaşamaya devam ediyor" şeklinde konuştu.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2022 - Salı

Yörük Türkmenler kazan kaldırdı!

 "Toros Dağları’na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez" 

Mustafa Kemal ATATÜRK
Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğimizi vurgulayarak, "Millet ikinci el ceket, üçüncü el ayakkabı alıyor. Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir, mantığı ile devam ediyoruz. Artık simidi, poğaçayı parça satıyorlar. Karpuzu dilimle yiyoruz" dedi. Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu'nun Antalya'daki Başkanlar Konseyi Büyük Kurtarıcı'nın bu vecizesinin İstiklal Marşı'nın ardından hep birlikte coşkulu okunması ile başladı. Federasyon Başkanı Süleyman Sarıkaya, Döşemealtı Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 20 dernek başkanının katıldığı konseyde ülkedeki son gelişmeler konusunda değerlendirmede bulunacağını, oluşturma çalışmalarını hızla sürdürdükleri 'Yörük Türkmen Platformu' ilgili bilgi aktarılacağını söyledi.
ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNİ VASİYET KABUL EDİYORUZ 
Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, İçişleri eski Başkanı Mehmet Gazioğlu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul'un da katıldığı Başkanlar Konseyi'nin açılışındaki konuşmasında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün -Toros Dağları’na bakınız, eğer orada tek bir Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez- sözlerini bizlere vasiyeti olarak benimsiyoruz. Kara çadırda simgeleşen değerleri, yaşamın her alanında hayata geçirerek; bizlere bırakılan vasiyeti yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.
AKDENİZ'DE ÇOBAN ATEŞİNİ YAKTIK 
Sarıkaya, kadim Yörük Kültürü'nü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi Akdeniz'de de Çoban Ateşi'nin yaktıklarını belirtti. 'Çoban Ateşi şafak söktü güneş doğacak' anlamına geldiğini vurgulayarak, şunları söyledi : "Yerel değerlere sahip çıkmadan onun gelişimine katkı sağlamadan, bütün insanlığın ortak mirası anlamında evrensel değerlerin bir parçası olamaz. Bize düşen görev, Yörük kültürünü ve savunduğu değerleri obada, şehirde, evde, işte ve yaşamın her alanında yaşamaktır"
MİLLET ÜÇÜNCÜ EL AYAKKABI ALIYOR  
"Yörük Türkmen camiası aldatmaz, aldatılmayı da sevmez. Her zaman onurlu birlikteliklerden yanadır” diyen Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Süleyman Sarıkaya, tek adam rejiminin ülkeyi karanlığa sürüklediğini, ekonomi gemisinin batma noktasını geldiğini öne sürdü. Sarıkaya, "Millet ikinci el ceket, üçüncü el ayakkabı alıyor. Kuru ekmek yiyorlarsa aç değillerdir, mantığı ile devam ediyoruz. Artık simidi, poğaçayı parça satıyorlar. Karpuzu dilimle yiyoruz. Sanal bir yönetimle karşı karşıyayız. Anadolu’da bir söz var, bal, bal demekle ağız tatlanmaz. Millet açlığın altında yaşamaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.