Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Bir başkan arıyorum

   Bir başkan arıyorum! Başkanlık yapmaya değil iş yapmaya talip olsun. Yaptıklarına aferin diyenlerden çok yapmadıklarını eleştirenlere kulak versin. Kulak versin ki derdine derman olmadığı, yurduna yuvasına uğramadığı kişilerin de başkanı olduğunu fark etsin.     Bir başkan arıyorum! Sloganların ve hamasetin tuzağından uzak dursun. Az konuşsun, çok çalışsın. Göz boyamasın,  gönül alsın. Kalbimize giden yolun şehrimize hizmetten geçtiğini unutmasın.        Bir başkan arıyorum! Şehrimizin ruhuna ve kimliğine saygı duysun. İnşaat adına çakılan her çivinin şehrin kalbinden derin sızılara sebep olduğunu unutmasın. Bunun için de şehrin kimliğine ihanet, insanın ruhuna eziyet veren bir mimariye ve yapılaşmaya izin vermesin.     Bir başkan arıyorum! Denizimize dağımıza,  hastamıza sağımıza, caddemize sokağımıza, insanımıza doğamıza yani şehrimize yapılan kötülüğü kendisine yapılmış bilsin. Bilsin ki canla başla çalışsın bu kötülükleri savuşturmak için.      Bir başkan arıyorum! Gece gündüz bir daha seçilmeyi değil bir daha ihtiyaç duyulmayacak kalıcı hizmetler ve eserler yapmayı düşünsün. Seçimler için değil seçmenler için çalışsın ve yüreği insan için atsın hep.      Bir başkan arıyorum!  Dünyayı izlesin, şehrimizi dünyayla bütünleştirsin ve fakat şehrimizin bizi biz yapan ve dünyaya benzemeyen yönlerini de fenalıklardan, açgözlü dünyadan gizlesin. Gizlesin ki çocuklarımız ve torunlarımız dünyalı olmak sevdasına dünyada kaybolmasın.    Bir başkan arıyorum! Bize benzesin, bizden ve hizmetten bezmesin. Böyle bir başkan adayını gören, duyan varsa bana haber versin.
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2023 - Salı

Bir başkan arıyorum

   Bir başkan arıyorum!
Başkanlık yapmaya değil iş yapmaya talip olsun. Yaptıklarına aferin diyenlerden çok yapmadıklarını eleştirenlere kulak versin. Kulak versin ki derdine derman olmadığı, yurduna yuvasına uğramadığı kişilerin de başkanı olduğunu fark etsin.
    Bir başkan arıyorum!
Sloganların ve hamasetin tuzağından uzak dursun. Az konuşsun, çok çalışsın. Göz boyamasın,  gönül alsın. Kalbimize giden yolun şehrimize hizmetten geçtiğini unutmasın. 
      Bir başkan arıyorum!
Şehrimizin ruhuna ve kimliğine saygı duysun. İnşaat adına çakılan her çivinin şehrin kalbinden derin sızılara sebep olduğunu unutmasın. Bunun için de şehrin kimliğine ihanet, insanın ruhuna eziyet veren bir mimariye ve yapılaşmaya izin vermesin.
    Bir başkan arıyorum!
Denizimize dağımıza,  hastamıza sağımıza, caddemize sokağımıza, insanımıza doğamıza yani şehrimize yapılan kötülüğü kendisine yapılmış bilsin. Bilsin ki canla başla çalışsın bu kötülükleri savuşturmak için. 
    Bir başkan arıyorum!
Gece gündüz bir daha seçilmeyi değil bir daha ihtiyaç duyulmayacak kalıcı hizmetler ve eserler yapmayı düşünsün. Seçimler için değil seçmenler için çalışsın ve yüreği insan için atsın hep. 
    Bir başkan arıyorum!
 Dünyayı izlesin, şehrimizi dünyayla bütünleştirsin ve fakat şehrimizin bizi biz yapan ve dünyaya benzemeyen yönlerini de fenalıklardan, açgözlü dünyadan gizlesin. Gizlesin ki çocuklarımız ve torunlarımız dünyalı olmak sevdasına dünyada kaybolmasın.
   Bir başkan arıyorum!
Bize benzesin, bizden ve hizmetten bezmesin. Böyle bir başkan adayını gören, duyan varsa bana haber versin.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.