Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Devrim, evrim ve makul olan

 Ben devrimden yana değil değişimden ve makul olana evrilmekten yanayım. Her devrim bir ötekisi yaratır çünkü ve hatta her devrim kendi çocuklarını yer. Oysa ben, ötekisi olmayan bir ülke ya da ötekisine kendi hayat tarzını dayatmayan bir sistem arzuluyorum.  Herkes çok radikal ve kimse kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımak istemiyor. Orta yolda buluşmak, makul olanda anlaşmak, sahip olduğumuz ve üreteceğimiz zenginlikleri adilce paylaşmak kimseye normal gelmiyor. Herkes kazanmak hem de ezici bir üstünlükle kazanmak ve ötekinin hayat damarlarını kesmek istiyor.    Yoo, hayır! Ben böyle bir ülke ve dünya peşinde değilim. Ben bir yeryüzü kiracısıyım ve aidatlarını ödedikleri, yeryüzünü kirletmedikleri ve ortak sorumluluklarını yerine getirdikleri sürece bütün kiracılar makbul ve meşrudur. Siyaset ve çok sık yapılan seçimler hepimizi çok keskinlestirdi ve aklın uzağına düşürdü. Lütfen heyecanlarımızı, arzularımızı, söylemlerimizi aklın ve reel politiğin süzgecinden geçirelim.    Akla ve dünyanın genel gerçeklerine aykırı söylemler bizi kahraman falan yapmaz.
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2023 - Cuma

Devrim, evrim ve makul olan

 Ben devrimden yana değil değişimden ve makul olana evrilmekten yanayım. Her devrim bir ötekisi yaratır çünkü ve hatta her devrim kendi çocuklarını yer. Oysa ben, ötekisi olmayan bir ülke ya da ötekisine kendi hayat tarzını dayatmayan bir sistem arzuluyorum. 

Herkes çok radikal ve kimse kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımak istemiyor. Orta yolda buluşmak, makul olanda anlaşmak, sahip olduğumuz ve üreteceğimiz zenginlikleri adilce paylaşmak kimseye normal gelmiyor. Herkes kazanmak hem de ezici bir üstünlükle kazanmak ve ötekinin hayat damarlarını kesmek istiyor. 
 
Yoo, hayır! Ben böyle bir ülke ve dünya peşinde değilim. Ben bir yeryüzü kiracısıyım ve aidatlarını ödedikleri, yeryüzünü kirletmedikleri ve ortak sorumluluklarını yerine getirdikleri sürece bütün kiracılar makbul ve meşrudur.
Siyaset ve çok sık yapılan seçimler hepimizi çok keskinlestirdi ve aklın uzağına düşürdü. Lütfen heyecanlarımızı, arzularımızı, söylemlerimizi aklın ve reel politiğin süzgecinden geçirelim. 
 
Akla ve dünyanın genel gerçeklerine aykırı söylemler bizi kahraman falan yapmaz.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.