Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Ey ehli siyaset

EY EHLİ SİYASET! Eğer siyaseti insan için zahmete, insanlık için hizmete razı olmak olarak algılıyorsanız ehil sayılırsınız. Nefsine hizmet, ahbabına hürmet niyetiyle yola çıkanlar hiç unutmasınlar ki onların yollarına dikenli karaçalılar döşeyeceğiz. Siyaseti nefsine değil milletine, ahbabına değil halka hizmet olarak tanımlayanların yollarına kırmızı halılar sereceğiz. EY EHLİ SİYASET! Siyaseten değil hakikaten konuş bizimle. Senin için yazılmış metinler okuma bize. Biz artık uyandık sözü söyleyenin özünde bunların olup olmadığını biliyoruz. Ne anlama geldiğini bilmediğim şaşaalı sözlerden uzak dur ki bize yakın olasın. Zira boş sözler mezarlığı çoktan doldu. Elbet hayal mühimdir; ama sen bize gerçekleştirebileceğin hayallerden bahset. EY EHLİ SİYASET! Meydanlara çıkmadan önce biraz şiir, biraz, roman hikaye ve en önemlisi de bu ülkenin ve insanımızın tarihini oku… Madem bir şehrimizi yönetmeye talipsin; o ülkenin  ve insanının bilgisine de sahip ol.. İlmi siyaset bilmek yetmez. İlmi Âdemiyet de öğren. Âdeme hizmet, aleme hürmet göstermeyi düstur edinmezsen karşımıza çıkma, yolumuza basma. EY EHLİ SİYASET! Bu ülke yalnız iş, yalnız aş aramıyor, bir kimlik de arıyor ama önce kendine sor bakalım bir kimliğin var mı? EY EHLİ SİYASET! Siyaset ehil adam işidir: amma ve lakin gönlü zengin olmayanın ehliyetinden kuşku duyarım. gönlünü zengin kıl, gönül kapılarını açık tut. unutma, insana hizmete talipsin.
Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2023 - Perşembe

Ey ehli siyaset

EY EHLİ SİYASET! Eğer siyaseti insan için zahmete, insanlık için hizmete razı olmak olarak algılıyorsanız ehil sayılırsınız. Nefsine hizmet, ahbabına hürmet niyetiyle yola çıkanlar hiç unutmasınlar ki onların yollarına dikenli karaçalılar döşeyeceğiz. Siyaseti nefsine değil milletine, ahbabına değil halka hizmet olarak tanımlayanların yollarına kırmızı halılar sereceğiz.

EY EHLİ SİYASET! Siyaseten değil hakikaten konuş bizimle. Senin için yazılmış metinler okuma bize. Biz artık uyandık sözü söyleyenin özünde bunların olup olmadığını biliyoruz. Ne anlama geldiğini bilmediğim şaşaalı sözlerden uzak dur ki bize yakın olasın. Zira boş sözler mezarlığı çoktan doldu. Elbet hayal mühimdir; ama sen bize gerçekleştirebileceğin hayallerden bahset.

EY EHLİ SİYASET! Meydanlara çıkmadan önce biraz şiir, biraz, roman hikaye ve en önemlisi de bu ülkenin ve insanımızın tarihini oku… Madem bir şehrimizi yönetmeye talipsin; o ülkenin  ve insanının bilgisine de sahip ol.. İlmi siyaset bilmek yetmez. İlmi Âdemiyet de öğren. Âdeme hizmet, aleme hürmet göstermeyi düstur edinmezsen karşımıza çıkma, yolumuza basma.

EY EHLİ SİYASET! Bu ülke yalnız iş, yalnız aş aramıyor, bir kimlik de arıyor ama önce kendine sor bakalım bir kimliğin var mı?

EY EHLİ SİYASET! Siyaset ehil adam işidir: amma ve lakin gönlü zengin olmayanın ehliyetinden kuşku duyarım. gönlünü zengin kıl, gönül kapılarını açık tut. unutma, insana hizmete talipsin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.