Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Gaşbazarı rantpazarı olmasın

Yaylaların şahı; Şahların yaylası Gaşbazarı Yaylası şimdilerde rantbazarı olma yolunda. Bu Karamanoğlu yurdunu, bu bin yıllık yörük yaylasını hayatında orayı bir defa bile görmemiş birilerine peşkeş çekmişler. 2020 yılında Gazipaşa sahili için düzenlediğimiz eylemde " Siz sahillerde duracaklarını mı sanıyorsunuz? Yaylalarımıza, dağlarımıza da saldıracaklar; asla durmayacaklar." demiştim. Durmadılar ve çok fena bir yerden saldırdılar. Gazipaşa ve Anamur'un ortak yaylası, o yörenin bütün yaylalarının geçiş noktası, yörenin en eski yayla pazarı Gaşbazarı'na GES kurma gerekçesiyle el koyuyorlar. Balımıza lezzet veren kekiklerin kokusunu, dağımıza şenlik katan kekliklerin ötüşünü, Sarı Yaylam türküsünü bilmeyenler bizi bunlardan mahrum bırakacaklar. Sarı Yaylamızı bizden çalıp anılarımızı, hikayelerimizi, tarihin çöplüğüne atacaklar. Ala baharda üzerine ala kilimler atılmış develerin geçtiği yollar, çocukluğumda korka korka uyuduğum konak yerleri, Karamanoğlu yiğitlerinin cenk ettiği koyaklar makinaların uğultusuyla dolacak. Yanakları ayazdan çatlamış yörük çocuklarının, al yazmalı ve al yanaklı yörük kızlarının, yüzünden bütün bir tarihin hikayesi okunan yörük kocalarının yerini başkaları alacak. Gaşbazarı bundan böyle yörük yaylası değil rantbazarı olacak. Buna karşı durmalıyız. Bin yıllık yurdumuzu bu kadar kolay terk etmemeliyiz. Yörük ki yazı yaylada kışı da seğilde yaylayı konuşarak geçirir. Yaylası olmayan yörük yörük müdür? Bu talana sessiz mi kalacağız?
Ekleme Tarihi: 19 Şubat 2024 - Pazartesi

Gaşbazarı rantpazarı olmasın

Yaylaların şahı; Şahların yaylası Gaşbazarı Yaylası şimdilerde rantbazarı olma yolunda. Bu Karamanoğlu yurdunu, bu bin yıllık yörük yaylasını hayatında orayı bir defa bile görmemiş birilerine peşkeş çekmişler.

2020 yılında Gazipaşa sahili için düzenlediğimiz eylemde " Siz sahillerde duracaklarını mı sanıyorsunuz? Yaylalarımıza, dağlarımıza da saldıracaklar; asla durmayacaklar." demiştim.

Durmadılar ve çok fena bir yerden saldırdılar. Gazipaşa ve Anamur'un ortak yaylası, o yörenin bütün yaylalarının geçiş noktası, yörenin en eski yayla pazarı Gaşbazarı'na GES kurma gerekçesiyle el koyuyorlar.

Balımıza lezzet veren kekiklerin kokusunu, dağımıza şenlik katan kekliklerin ötüşünü, Sarı Yaylam türküsünü bilmeyenler bizi bunlardan mahrum bırakacaklar.

Sarı Yaylamızı bizden çalıp anılarımızı, hikayelerimizi, tarihin çöplüğüne atacaklar. Ala baharda üzerine ala kilimler atılmış develerin geçtiği yollar, çocukluğumda korka korka uyuduğum konak yerleri, Karamanoğlu yiğitlerinin cenk ettiği koyaklar makinaların uğultusuyla dolacak.

Yanakları ayazdan çatlamış yörük çocuklarının, al yazmalı ve al yanaklı yörük kızlarının, yüzünden bütün bir tarihin hikayesi okunan yörük kocalarının yerini başkaları alacak.

Gaşbazarı bundan böyle yörük yaylası değil rantbazarı olacak. Buna karşı durmalıyız. Bin yıllık yurdumuzu bu kadar kolay terk etmemeliyiz.

Yörük ki yazı yaylada kışı da seğilde yaylayı konuşarak geçirir. Yaylası olmayan yörük yörük müdür? Bu talana sessiz mi kalacağız?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.