Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

MAKUL CÜMLELER İTTİFAKI

    Kimsenin makul olana tahammülü yok. Herkes, zehir zemberek cümleler bekliyor; herkes, zehir zembrek cümleler biriktiriyor.   Oysa savaşlar zehir zemberek cümlelerin kavgası; barış makul cümleler ittifakıdır. Makul olan insani olandır ve insanlık tarihini yapandır.   Şimdi biz, kadim zamanlardan beri hayata yön veren cümleleri terk ediyoruz. Ve kendimizi, kadim bilgiden uzaklaştırarak bir meçhule yol alıyoruz.   Oysa tam da şimdi ihtiyacımız var makul cümlelere. Çünkü herkes asıl meseleleri unutup cümlerin hayatımıza akıttığı zehirle meşgul ve herkes en zehirli cümleyi bulmanın ve onu söylemenin peşinde.   Sanıyoruz ki meydanlarda, sanal dünyada kazanırsak hayatta da kazanacağız. Durum pek de öyle değil oysa ki....Hayat cümlelerden ve bizi haklı çıkaran tartışmalardan ibaret değil. Haklı çıktığımızda haksızlar hayatımızı terk etmiyor çünkü. Onlarla birlikte yaşamaya devam edeceğiz, dün haklı çıktığımız kavga son bulmayacak   Ve dün haksız çıkanlar, kavgada kazanmak için yarın yeni cümleler bulacaklar. Yani yarınlarımız da kavgaya gebe, ve biz ebedi bir kavganın orta yerinde tüketeceğiz ömrümüzü.   Peki, değer mi bunca kavgaya, bunca öfkeye ve kine? Elbet geleceğimiz için, çocuklarımız için mücadele edeceğiz.   Ama bunu yaparken kavga etmek niye? Savaşlardan şavaş doğar barış değil. Tarihte kısa bir yolculuk yaparsanız görürsünüz bunu , her savaş, bir önceki savaşın haksızlıklarını ortadan kaldırmak bahanesine sığınır.   Ve biz, makul cümleleri terk ettiğimiz için hak veriyoruz bu bahanelere, ihtiyacımız olan zehir zemberek cümlelerin zehri değil makul cümlelerin masumiyeti.   Ölesiye kavga değil kayifli bir hayat için mücadele etmeliyiz. Herkes kavga çıkaracak bir cümle bekliyor bizden, kavgayı kazanıp zafer çığlıkları atma peşindeler, bu tuzağa düşmemeliyiz.   Hem kavgayı başlatan olmamak hem de kazanan olmak istiyorlar çünklü onlar. Böylelikle, vicdanlarında aklanmak istiyorlar çünkü insan tarafları onları da sorguya çekiyor her daim.   Kimsenin makul olana tahammülü yok. Yok, çünkü makul olan niyetlerini açık edecek ve varlık sebeplerini yok edecek.   İşte tam da bu yüzden makul cümlelerle yol almalıyız hayatta. Hem dünya barışı hem de toplumsal barış için yapmalıyız bunu.   Kavgalar kısa ama hayat uzundur, kavgayı kazanıp hayatı kaybetmek akıllıca değil.   Savaş zehir zemberek cümlelerin kavgası, barış makul cümleler ittifakıdır.   Her kavga geçer ama hayat her şeyiyle kalır ve devam eder.   Devam edecek bir hayat için daha makul olmaya ne dersiniz?  
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2023 - Salı

MAKUL CÜMLELER İTTİFAKI

 

 
Kimsenin makul olana tahammülü yok.
Herkes, zehir zemberek cümleler bekliyor; herkes, zehir zembrek cümleler biriktiriyor.
 
Oysa savaşlar zehir zemberek cümlelerin kavgası; barış makul cümleler ittifakıdır. Makul olan insani olandır ve insanlık tarihini yapandır.
 
Şimdi biz, kadim zamanlardan beri hayata yön veren cümleleri terk ediyoruz. Ve kendimizi, kadim bilgiden uzaklaştırarak bir meçhule yol alıyoruz.
 
Oysa tam da şimdi ihtiyacımız var makul cümlelere. Çünkü herkes asıl meseleleri unutup cümlerin hayatımıza akıttığı zehirle meşgul ve herkes en zehirli cümleyi bulmanın ve onu söylemenin peşinde.
 
Sanıyoruz ki meydanlarda, sanal dünyada kazanırsak hayatta da kazanacağız. Durum pek de öyle değil oysa ki....Hayat cümlelerden ve bizi haklı çıkaran tartışmalardan ibaret değil.
Haklı çıktığımızda haksızlar hayatımızı terk etmiyor çünkü. Onlarla birlikte yaşamaya devam edeceğiz, dün haklı çıktığımız kavga son bulmayacak
 
Ve dün haksız çıkanlar, kavgada kazanmak için yarın yeni cümleler bulacaklar. Yani yarınlarımız da kavgaya gebe, ve biz ebedi bir kavganın orta yerinde tüketeceğiz ömrümüzü.
 
Peki, değer mi bunca kavgaya, bunca öfkeye ve kine? Elbet geleceğimiz için, çocuklarımız için mücadele edeceğiz.
 
Ama bunu yaparken kavga etmek niye?
Savaşlardan şavaş doğar barış değil.
Tarihte kısa bir yolculuk yaparsanız görürsünüz bunu , her savaş, bir önceki savaşın haksızlıklarını ortadan kaldırmak bahanesine sığınır.
 
Ve biz, makul cümleleri terk ettiğimiz için hak veriyoruz bu bahanelere, ihtiyacımız olan zehir zemberek cümlelerin zehri değil makul cümlelerin masumiyeti.
 
Ölesiye kavga değil kayifli bir hayat için mücadele etmeliyiz. Herkes kavga çıkaracak bir cümle bekliyor bizden, kavgayı kazanıp zafer çığlıkları atma peşindeler, bu tuzağa düşmemeliyiz.
 
Hem kavgayı başlatan olmamak hem de kazanan olmak istiyorlar çünklü onlar.
Böylelikle, vicdanlarında aklanmak istiyorlar
çünkü insan tarafları onları da sorguya çekiyor her daim.
 
Kimsenin makul olana tahammülü yok.
Yok, çünkü makul olan niyetlerini açık edecek ve varlık sebeplerini yok edecek.
 
İşte tam da bu yüzden makul cümlelerle yol almalıyız hayatta.
Hem dünya barışı hem de toplumsal barış için yapmalıyız bunu.
 
Kavgalar kısa ama hayat uzundur, kavgayı kazanıp hayatı kaybetmek akıllıca değil.
 
Savaş zehir zemberek cümlelerin kavgası, barış makul cümleler ittifakıdır.
 
Her kavga geçer ama hayat her şeyiyle kalır ve devam eder.
 
Devam edecek bir hayat için daha makul olmaya ne dersiniz?
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.