Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Mazlum, zalim ve Filistin

     Filistin halkına desteğe dinsel bir nitelik yüklemek ne dine ne de Filistin'e fayda sağlar. Filistin'de bir dine karşı değil küresel emperyalizm ve onun aparatı olan İsrail'e karşı savaş veriliyor.    Bu savaş bir din savaşı olsaydı Hristiyan Batı'nın sokaklarında bizden çok daha sık ve çok daha kapsayıcı protesto mitingleri yapılmazdı.    Eğer bu savaş bir din savaşı olsaydı 70'lerde ve 80’lerde Türkiye dahil  birçok ülkeden(Müslüman olan ve olmayan) gençler, Filistin saflarında savaşa katılmazdı.     Eğer Filistin davası bir din davası olsaydı Gazipaşa'mızın iki devrimci, genci Çolak lakaplı Mustafa ÇETİNER ve Cevat Saim ÇELEN 80'lerin başında Filistin'de, Filistin saflarında şehit olur muydu?    Bu savaş Müslümanla Musevi arasında değil, mazlumla zalim arasındadır.     Bu savaşa din savaşı demek hem Filistin davasına hem de mazlum milletlerinin mücadelelerine büyük zarar verir ve veriyor.   Ülkemizde dindar olmayanlar İsrail yandaşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılması kime ve hangi amaca hizmet etmektedir? Bu, ülkemizin en büyük sorunu olan kutuplaşmayı derinleştirmekten başka bir işe yaramaz.     Filistin'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani ayrımsız bir halk katledilirken aynı dinden olanlar değil insan olanlar mazlumun yanında zalimin karşısında saf tutmalı.       Hitler Almanya’sı Yahudileri katlederken Yahudi oldukları için değil insan oldukları için sızladı insanların yüreği. Şimdi de Müslüman oldukları için değil insan oldukları için Gazeliler için sızlıyor yüreğimiz.     Lütfen ama lütfen inancınızın, siyasi görüşünüzün değil insanlığınızın perspektifinden bakın Filistin'e.
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2024 - Çarşamba

Mazlum, zalim ve Filistin

     Filistin halkına desteğe dinsel bir nitelik yüklemek ne dine ne de Filistin'e fayda sağlar. Filistin'de bir dine karşı değil küresel emperyalizm ve onun aparatı olan İsrail'e karşı savaş veriliyor.

   Bu savaş bir din savaşı olsaydı Hristiyan Batı'nın sokaklarında bizden çok daha sık ve çok daha kapsayıcı protesto mitingleri yapılmazdı.

   Eğer bu savaş bir din savaşı olsaydı 70'lerde ve 80’lerde Türkiye dahil  birçok ülkeden(Müslüman olan ve olmayan) gençler, Filistin saflarında savaşa katılmazdı.

    Eğer Filistin davası bir din davası olsaydı Gazipaşa'mızın iki devrimci, genci Çolak lakaplı Mustafa ÇETİNER ve Cevat Saim ÇELEN 80'lerin başında Filistin'de, Filistin saflarında şehit olur muydu?

   Bu savaş Müslümanla Musevi arasında değil, mazlumla zalim arasındadır.

    Bu savaşa din savaşı demek hem Filistin davasına hem de mazlum milletlerinin mücadelelerine büyük zarar verir ve veriyor.

  Ülkemizde dindar olmayanlar İsrail yandaşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılması kime ve hangi amaca hizmet etmektedir? Bu, ülkemizin en büyük sorunu olan kutuplaşmayı derinleştirmekten başka bir işe yaramaz.

    Filistin'de çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani ayrımsız bir halk katledilirken aynı dinden olanlar değil insan olanlar mazlumun yanında zalimin karşısında saf tutmalı.

      Hitler Almanya’sı Yahudileri katlederken Yahudi oldukları için değil insan oldukları için sızladı insanların yüreği. Şimdi de Müslüman oldukları için değil insan oldukları için Gazeliler için sızlıyor yüreğimiz.

    Lütfen ama lütfen inancınızın, siyasi görüşünüzün değil insanlığınızın perspektifinden bakın Filistin'e.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.