Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Milliyetçilik ve seçim

Milliyetçilik ülkeyi sevmek midir? Eğer öyleyse herkes milliyetçidir. Demek ki milliyetçiler ve diğerleri tarzı bir ayrım yanlıştır hatta bölücülüktür.  Mesela bu ülkeyi sevme konusunda kimse benim elime su dökemez. Hatta biri çıkar bana: "Bu konuda sen benim elime su dökemezsin" derse de haklıdır.           Herkes meşrebince, elinden geldiğince sever ülkesini. Kimse sevgisini yarıştıramaz bu konuda. Herkes sever ülkesini. Bu nedenle 85 milyon milliyetçi var bu ülkede; ülke sevgisi bir grubun, bir partinin tekeline bırakılamaz. Seçimde içi boş, hamasi bir milliyetçilikte değil millete hizmette yarışmak gerek. Aksi bu ülkeye zarar veriyor.  Bu ülkeye hizmet etmeye talip insanları şeytanlaştırmak, ötekileştirmek, milliyetçi olmamakla suçlamak bölücülüktür.  Slogan milliyetçiliği ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Gelin hizmette yarışalım ama ayrışmayalım.  Ülke hepimize yeter, yapmamız gereken ülkeyi daha zengin hale getirmek, her alanda hukuku ve liyakati egemen kılmaktır.  
Ekleme Tarihi: 12 Mayıs 2023 - Cuma

Milliyetçilik ve seçim

Milliyetçilik ülkeyi sevmek midir? Eğer öyleyse herkes milliyetçidir. Demek ki milliyetçiler ve diğerleri tarzı bir ayrım yanlıştır hatta bölücülüktür. 

Mesela bu ülkeyi sevme konusunda kimse benim elime su dökemez. Hatta biri çıkar bana: "Bu konuda sen benim elime su dökemezsin" derse de haklıdır.          

Herkes meşrebince, elinden geldiğince sever ülkesini. Kimse sevgisini yarıştıramaz bu konuda.

Herkes sever ülkesini. Bu nedenle 85 milyon milliyetçi var bu ülkede; ülke sevgisi bir grubun, bir partinin tekeline bırakılamaz.

Seçimde içi boş, hamasi bir milliyetçilikte değil millete hizmette yarışmak gerek. Aksi bu ülkeye zarar veriyor. 

Bu ülkeye hizmet etmeye talip insanları şeytanlaştırmak, ötekileştirmek, milliyetçi olmamakla suçlamak bölücülüktür. 

Slogan milliyetçiliği ülkeyi uçuruma sürüklüyor. Gelin hizmette yarışalım ama ayrışmayalım. 

Ülke hepimize yeter, yapmamız gereken ülkeyi daha zengin hale getirmek, her alanda hukuku ve liyakati egemen kılmaktır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.