Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

SOLCULAR VE KARDİNALLER

    1976'da ortaokula başladım ve gazeteyle, yani ülkeyle ve dünyayla tanıştım. Olup bitenleri fark etmeye başladım.      Gördüğüm şuydu: Türkiye solcuları kimin daha solcu olduğu konusunda kıyasıya tartışıyordu hatta bu tartışma 80'lere doğru yer yer kanlı çatışmalara bile dönüştü.      Peki, bu sırada Türkiye'nin sağcı muktedirleri ne yapıyordu? Tabi ki ülkenin kaynaklarını hoyratça, hukuksuzca kendi aralarında pay ediyorlardı. Hem de bunu, bu dünyada zırnık koklatmadıkları ve cehennem hayatı yaşattıkları yoksullara öte dünyanın cennetini vaad ederek yapıyorlardı.       Yıl 2023 ve Türkiye solu hâlâ aynı yerde. Hâlâ en büyük meseleleri şu sorunun cevabını bulmak: Kim daha solcu? Yıl 2023 ve Türkiye'nin yoksulları hâlâ öte dünyanın cennetinin hayaliyle yaşarken sağcı muktedirler hayatlarını cennete çevirmeye devam ediyorlar.     Bi bitmediniz ya! Siz bitmediniz ve bitmeyen bir tartışmayla yılları heba ettiniz ama ülke bitti. Bırakın halkı, muktedirlerin bile aralarında pay edecekleri bir kaynak kalmadı.          Eyyy Türkiye solcusu! Fatih ordularını surlara dayamışken meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans kardinallerinden farkın ne?   
Ekleme Tarihi: 24 Nisan 2023 - Pazartesi

SOLCULAR VE KARDİNALLER

    1976'da ortaokula başladım ve gazeteyle, yani ülkeyle ve dünyayla tanıştım. Olup bitenleri fark etmeye başladım. 

    Gördüğüm şuydu: Türkiye solcuları kimin daha solcu olduğu konusunda kıyasıya tartışıyordu hatta bu tartışma 80'lere doğru yer yer kanlı çatışmalara bile dönüştü. 
    Peki, bu sırada Türkiye'nin sağcı muktedirleri ne yapıyordu? Tabi ki ülkenin kaynaklarını hoyratça, hukuksuzca kendi aralarında pay ediyorlardı. Hem de bunu, bu dünyada zırnık koklatmadıkları ve cehennem hayatı yaşattıkları yoksullara öte dünyanın cennetini vaad ederek yapıyorlardı. 
     Yıl 2023 ve Türkiye solu hâlâ aynı yerde. Hâlâ en büyük meseleleri şu sorunun cevabını bulmak: Kim daha solcu? Yıl 2023 ve Türkiye'nin yoksulları hâlâ öte dünyanın cennetinin hayaliyle yaşarken sağcı muktedirler hayatlarını cennete çevirmeye devam ediyorlar.
    Bi bitmediniz ya! Siz bitmediniz ve bitmeyen bir tartışmayla yılları heba ettiniz ama ülke bitti. Bırakın halkı, muktedirlerin bile aralarında pay edecekleri bir kaynak kalmadı. 
        Eyyy Türkiye solcusu! Fatih ordularını surlara dayamışken meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans kardinallerinden farkın ne? 
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.