Zeyyat Şahin
Köşe Yazarı
Zeyyat Şahin
 

Yollar, pusular ve diğerleri

Milliyetçiler ve diğerleri Dindarlar ve diğerleri Aleviler ve diğerleri Solcular ve diğerleri İmamhatipliler ve diğerleri Laikler ve diğerleri Kentliler ve diğerleri Muhafazakârlar ve diğerleri Diğerleri ve biz Ben ve o Siz ve onlar Hem bu kadar diğeri yaratıp hem de geleceğe nasıl birlikte yürüyeceğiz? Bu tuplum bu kadarı bölünmeyi nasıl tamir edecek?    Ötekisi olmayan bir toplum belki mümkün değil ama öteki olanla, diğeriyle birlikte yol almak mümkün. Herkes diğerinin yoluna pusu kurarsa kimse hedefe ulaşamaz.    Öyleyse ötekinin yoluna pusu kurmak veya ötekinin pususuna düşmek yerine birlikte kat edebileceğimiz bir yol bulmak zorundayız.   Böyle yapmazsak ne mi olur? Cevap çok basit: Biz diğerinin pususunda kırılırken hepimizin payına düşene hiç payı olmayanlar çöker.    Gelin bu coğrafyaya, bu güzelim insanlara yani kendimize bunu yapmayalım. 
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2023 - Perşembe

Yollar, pusular ve diğerleri

Milliyetçiler ve diğerleri
Dindarlar ve diğerleri
Aleviler ve diğerleri
Solcular ve diğerleri
İmamhatipliler ve diğerleri
Laikler ve diğerleri
Kentliler ve diğerleri
Muhafazakârlar ve diğerleri
Diğerleri ve biz
Ben ve o
Siz ve onlar
Hem bu kadar diğeri yaratıp hem de geleceğe nasıl birlikte yürüyeceğiz? Bu tuplum bu kadarı bölünmeyi nasıl tamir edecek? 
 
Ötekisi olmayan bir toplum belki mümkün değil ama öteki olanla, diğeriyle birlikte yol almak mümkün. Herkes diğerinin yoluna pusu kurarsa kimse hedefe ulaşamaz. 
 
Öyleyse ötekinin yoluna pusu kurmak veya ötekinin pususuna düşmek yerine birlikte kat edebileceğimiz bir yol bulmak zorundayız.
 
Böyle yapmazsak ne mi olur? Cevap çok basit: Biz diğerinin pususunda kırılırken hepimizin payına düşene hiç payı olmayanlar çöker. 
 
Gelin bu coğrafyaya, bu güzelim insanlara yani kendimize bunu yapmayalım. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.