Yeni anayasa arayışını destekliyoruz

SİYASET 01.09.2021 - 22:54, Güncelleme: 01.09.2021 - 22:54
 

Yeni anayasa arayışını destekliyoruz

Yargıtay Başkanı Akarca, “Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz” dedi.

HABERİMİZVAR – Adli yıl açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz. Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı gibi konularda yüksek standartlar hedeflenmelidir” ifadelerini kullandı.  Mehmet Akarca, gündemde olan sosyal medya düzenlemesine ilişkin de, “Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medya ortamında da suçtur” dedi.   CUMHURBAŞKANIMIZIN GENİŞ VİZYONU   Yargıtay Başkanı Akarca şunları söyledi: “Bize bu mükemmel çalışma imkanını sağlayan yüce Türk milletine, ancak özverili çalışmalarımızı katlayarak, adaleti gecikmesizin tam ve doğru şekilde yerine getirerek ödeyebiliriz. Bu önemli yapısal sorunu çözüme kavuşturması cumhurbaşkanımızın geniş vizyonu ve güçlü liderliğiyle mümkün olabilmiştir. Cumhurbaşkanımıza yargı camiası adına en içten şükranlarımı arz ederim”.   SOSYAL MEDYA RİSKLER TAŞIMAKTADIR   “Hukukun doğru işleyişin bir sonucu olarak bazı tahliye kararları bahane edilerek Türk yargısına yönelik basında ve sosyal medyada yapılan kara propaganda faaliyetlerine halkımız itibar etmemelidir. Yaşamımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya kullanımı fırsatların yanı sıra bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlük ilkelerinin ihlaline ilişkin riskler de taşımaktadır. Sosyal medya kullanımının yargı açısında iki cephesi bulunmaktadır. Birincisi yargı mensuplarının sosyal medya kullanımına ilişkindir. Sosyal medya üzerinden siyasi, etnik, mezhepçi, cinsiyetçi paylaşım yaparak kamuoyuna mesaj vermek yargı mensuplarının tarzı olmamalıdır”.   BİR SUÇ SOSYAL MEDYADA DA SUÇTUR   “Sosyal medya kullanımının yargı açısından diğer cephesi ise kamuoyunun devam etmekte olan yargılama süreçlerine müdahalesine ilişkindir. Anayasa’nın 138’inci maddesine göre, hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medya ortamında da suçtur”. (Haber Merkezi)   Etiketler: Yargıtay, Mehmet Akarca, anayasa, hukuk, sosyal medya
Yargıtay Başkanı Akarca, “Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz” dedi.

HABERİMİZVAR – Adli yıl açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, “Yeni bir anayasa hazırlanması, iktidar ve muhalefet partilerinin gündemine yeniden girmiştir. Biz de bu arayışı destekliyoruz. Hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı gibi konularda yüksek standartlar hedeflenmelidir” ifadelerini kullandı.  Mehmet Akarca, gündemde olan sosyal medya düzenlemesine ilişkin de, “Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medya ortamında da suçtur” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZIN GENİŞ VİZYONU

 

Yargıtay Başkanı Akarca şunları söyledi: “Bize bu mükemmel çalışma imkanını sağlayan yüce Türk milletine, ancak özverili çalışmalarımızı katlayarak, adaleti gecikmesizin tam ve doğru şekilde yerine getirerek ödeyebiliriz. Bu önemli yapısal sorunu çözüme kavuşturması cumhurbaşkanımızın geniş vizyonu ve güçlü liderliğiyle mümkün olabilmiştir. Cumhurbaşkanımıza yargı camiası adına en içten şükranlarımı arz ederim”.

 

SOSYAL MEDYA RİSKLER TAŞIMAKTADIR

 

“Hukukun doğru işleyişin bir sonucu olarak bazı tahliye kararları bahane edilerek Türk yargısına yönelik basında ve sosyal medyada yapılan kara propaganda faaliyetlerine halkımız itibar etmemelidir. Yaşamımızın önemli bir parçası haline gelen sosyal medya kullanımı fırsatların yanı sıra bağımsızlık, tarafsızlık ve dürüstlük ilkelerinin ihlaline ilişkin riskler de taşımaktadır. Sosyal medya kullanımının yargı açısında iki cephesi bulunmaktadır. Birincisi yargı mensuplarının sosyal medya kullanımına ilişkindir. Sosyal medya üzerinden siyasi, etnik, mezhepçi, cinsiyetçi paylaşım yaparak kamuoyuna mesaj vermek yargı mensuplarının tarzı olmamalıdır”.

 

BİR SUÇ SOSYAL MEDYADA DA SUÇTUR

 

Sosyal medya kullanımının yargı açısından diğer cephesi ise kamuoyunun devam etmekte olan yargılama süreçlerine müdahalesine ilişkindir. Anayasa’nın 138’inci maddesine göre, hiçbir organ, makam, merci veya kişi yargı yetkinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez, genelge gönderemez, tavsiye ve telkinde bulunamaz. Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medya ortamında da suçtur”. (Haber Merkezi)

 

Etiketler: Yargıtay, Mehmet Akarca, anayasa, hukuk, sosyal medya

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.