Yeni kısıtlamalar geliyor

GÜNDEM 12.04.2021 - 10:17, Güncelleme: 12.04.2021 - 10:25
 

Yeni kısıtlamalar geliyor

Korona vaka sayısı günlük 50 binlerin üzerine çıkarken, hükümet yeni kısıtlamaları gündemine aldı. Getirilecek yeni yasakların, bayramda da sürebileceği belirtiliyor

haberimizvar.net- 1 Mart itibariyle korona virüsü kısıtlamalarının bir bölümünün kaldırılarak 'normalleşme'ye geçilmesiyle birlikte vaka sayıları rekor seviyelere geldi. Türkiye, günlük 50 binin üzerindeki vaka sayısıyla ilk sıraya yerleşirken, ölüm oranları da salgının başlangıcından dolayı en yüksek rakamlara ulaştı. Tüm bu tablo eşliğinde dikkatler, bugün toplanacak olan Bilim Kurulu ve ardından yarın ki kabine toplantısına çevrildi. Kulislere sızan bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısında, Ramazan ayında uygulanması planlanan yeni tedbirler ele alınacak.  SEYAHATLERE KISITLAMA GÜNDEMDE Bilim Kurulu'nun ardından yarın yapılacak kabine toplantısından ise toplu ziyaretlerin yasaklanması, kamuda kademeli mesai, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması, 8 ve 12. sınıflar haricinde uzaktan eğitime geçilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeniden sokağa çıkma yasağı, şehirler arası seyahatlere kısıtlama getirilmesi ve sokağa çıkma yasağı saatlerinin yeniden düzenlenmesi gibi kararların çıkabileceği belirtiliyor. VAKA SAYISI 10'A KATLANDI 1 Mart'ta başlayan 'normalleşme' adımları sonrası korona salgını büyük bir hızla arttı. 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 50 bin 678 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısının mart başına göre 10 kat arttığına dikkat çekti. Koca, ev içi bulaş konusunda ise "Daha önce bir kişi ortalama 2,6 kişiye Covid-19 virüsü bulaştırıyordu. Bu oran şu anda 4,7'ye kadar yükseldi... Artış yüzde 80" diyor. ÖLÜMLER 3 KAT ARTTI Son 10 gün içerisinde yaşanan ölüm sayısı ise şubat ayına göre iki, mart ayına göre de üç kat arttı.
Korona vaka sayısı günlük 50 binlerin üzerine çıkarken, hükümet yeni kısıtlamaları gündemine aldı. Getirilecek yeni yasakların, bayramda da sürebileceği belirtiliyor

haberimizvar.net- 1 Mart itibariyle korona virüsü kısıtlamalarının bir bölümünün kaldırılarak 'normalleşme'ye geçilmesiyle birlikte vaka sayıları rekor seviyelere geldi. Türkiye, günlük 50 binin üzerindeki vaka sayısıyla ilk sıraya yerleşirken, ölüm oranları da salgının başlangıcından dolayı en yüksek rakamlara ulaştı.

Tüm bu tablo eşliğinde dikkatler, bugün toplanacak olan Bilim Kurulu ve ardından yarın ki kabine toplantısına çevrildi. Kulislere sızan bilgilere göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu toplantısında, Ramazan ayında uygulanması planlanan yeni tedbirler ele alınacak. 

SEYAHATLERE KISITLAMA GÜNDEMDE
Bilim Kurulu'nun ardından yarın yapılacak kabine toplantısından ise toplu ziyaretlerin yasaklanması, kamuda kademeli mesai, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması, 8 ve 12. sınıflar haricinde uzaktan eğitime geçilmesi, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeniden sokağa çıkma yasağı, şehirler arası seyahatlere kısıtlama getirilmesi ve sokağa çıkma yasağı saatlerinin yeniden düzenlenmesi gibi kararların çıkabileceği belirtiliyor.

VAKA SAYISI 10'A KATLANDI

1 Mart'ta başlayan 'normalleşme' adımları sonrası korona salgını büyük bir hızla arttı. 1 Mart'ta 9 bin 891 olan günlük vaka sayısı, 50 bin 678 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da vaka sayısının mart başına göre 10 kat arttığına dikkat çekti. Koca, ev içi bulaş konusunda ise "Daha önce bir kişi ortalama 2,6 kişiye Covid-19 virüsü bulaştırıyordu. Bu oran şu anda 4,7'ye kadar yükseldi... Artış yüzde 80" diyor.

ÖLÜMLER 3 KAT ARTTI
Son 10 gün içerisinde yaşanan ölüm sayısı ise şubat ayına göre iki, mart ayına göre de üç kat arttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.