Yeni konut kredisi kampanyası yolda

GÜNDEM 08.09.2023 - 12:35, Güncelleme: 08.09.2023 - 12:35
 

Yeni konut kredisi kampanyası yolda

Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) yeni vergi reformları, dar gelirli vatandaşlara uygun konut kredisi gibi seçenekleri beraberinde getirdi. Özellikle ilk kez ev alacak olanlar, konut kredisi kullanırken çeşitli kolaylıklardan faydalanabilecek.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Böylece Türkiye ekonomide gelecek 3 yıllık yol haritası da belli oldu. Açıklanan OVP'ye göre, yeni konut kredisi kampanyası da hayata geçirilecek. Özellikle ilk kez konut kredisi kullanacak vatandaşlar için önemli avantajlar sunulacak. Plan doğrultusunda inşaat sektörü dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlayacak. İLK KEZ EV ALACAKLAR FAYDALANABİLECEK Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre, kamu bankaları da konut kredisi kampanyası ile destek vermesi beklenirken ilk kez ev alacaklara uygun kredi kullandırılacak. Artan maliyetler, salgın dönemi ve depremlerin ardından daralan konut arzının hızla arttırılması hedefleniyor. Yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli yurttaşların konuta erişim imkanı artırılacak. Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli yurttaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.  
Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) yeni vergi reformları, dar gelirli vatandaşlara uygun konut kredisi gibi seçenekleri beraberinde getirdi. Özellikle ilk kez ev alacak olanlar, konut kredisi kullanırken çeşitli kolaylıklardan faydalanabilecek.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Böylece Türkiye ekonomide gelecek 3 yıllık yol haritası da belli oldu.

Açıklanan OVP'ye göre, yeni konut kredisi kampanyası da hayata geçirilecek. Özellikle ilk kez konut kredisi kullanacak vatandaşlar için önemli avantajlar sunulacak.

Plan doğrultusunda inşaat sektörü dar ve sabit gelirliye uygun fiyat aralıklarıyla konut üretimine başlayacak.

İLK KEZ EV ALACAKLAR FAYDALANABİLECEK

Sabah Gazetesi'nin aktardığı bilgiye göre, kamu bankaları da konut kredisi kampanyası ile destek vermesi beklenirken ilk kez ev alacaklara uygun kredi kullandırılacak.

Artan maliyetler, salgın dönemi ve depremlerin ardından daralan konut arzının hızla arttırılması hedefleniyor.

Yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli yurttaşların konuta erişim imkanı artırılacak.

Kamunun uygun koşullarda sağladığı konut kredileri ilk kez konut edinimini destekleyecek, dar ve orta gelirli yurttaşlar için belirli standartlarda ve uygun fiyat aralığında olacak şekilde yeni başlayan projelere tesis edilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.