Yeni Rektör Yardımcısı Özen

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 09.11.2023 - 15:32, Güncelleme: 09.11.2023 - 15:32
 

Yeni Rektör Yardımcısı Özen

Akdeniz Üniversitesi'nde Murat Turhan'ın istifasıyla boşalan Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen'in atandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen atandı. 1971 yılında Manavgat'ta doğan Prof. Dr. Özen, 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Prof. Dr. Özen, yüksek lisans öğrenimini 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Anabilim Dalında, doktorasını ise Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Anabilim Dalında Mayıs 2003'de tamamladı. Prof. Dr. Özen, 1997-2002 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi, 2002-2004 yıları arasında Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Prof. Dr. Özen, 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Burada elektrik-elektronik mühendisliği bölümünün kuruluş çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Özen, 2006-2018 yılları arasında bölüm başkanlığı yaptı, 2010 yılında doçent, 2016 yılında profesör oldu. Prdof. Dr. Şükrü Özen'in uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış 50'nin üzerinde makalesi, ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş 100'ün üzerinde bildirisi, 7 adet Türkçe kitap yazarlığı bulunuyor. Elektromanyetik alan ve dalgalar, elektromanyetik girişim ve uyumluluk, biyo-elektromanyetik, nümerik yöntemler, elektriksel güvenlik ve enerji konularında çalışmalar yapan Prof. Dr. Özen, evli ve iki çocuk babası. 
Akdeniz Üniversitesi'nde Murat Turhan'ın istifasıyla boşalan Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen'in atandığı bildiriliyor.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen atandı. 1971 yılında Manavgat'ta doğan Prof. Dr. Özen, 1992 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Prof. Dr. Özen, yüksek lisans öğrenimini 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Anabilim Dalında, doktorasını ise Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Anabilim Dalında Mayıs 2003'de tamamladı.

Prof. Dr. Özen, 1997-2002 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi, 2002-2004 yıları arasında Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Prof. Dr. Özen, 2004 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı. Burada elektrik-elektronik mühendisliği bölümünün kuruluş çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Özen, 2006-2018 yılları arasında bölüm başkanlığı yaptı, 2010 yılında doçent, 2016 yılında profesör oldu.

Prdof. Dr. Şükrü Özen'in uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış 50'nin üzerinde makalesi, ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş 100'ün üzerinde bildirisi, 7 adet Türkçe kitap yazarlığı bulunuyor. Elektromanyetik alan ve dalgalar, elektromanyetik girişim ve uyumluluk, biyo-elektromanyetik, nümerik yöntemler, elektriksel güvenlik ve enerji konularında çalışmalar yapan Prof. Dr. Özen, evli ve iki çocuk babası. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.