Yeni rektörden ilk mesaj

GÜNDEM 14.08.2020 - 16:41, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Yeni rektörden ilk mesaj

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, tüm üniversite mensuplarının mutlu ve huzurlu bir ortamda daha verimli çalışmasını sağlamak için insan odaklı, kucaklayıcı ve barışçıl bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

haberimizvar.net- YÖK’ün önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘olur’u ile Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın yerine rektör olarak atanan Prof. Dr. Özkan, öğretim üyelerine attığı GSM mesajında, “Yükseköğretim Kurulu’nun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek tensipleri ile 14.08.2020 tarihi itibarı ile şahsıma rektörlük görevi tevdi edildi. Rektör olarak hizmet etme onurunu bana layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, tüm Yükseköğretim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Üniversitemizi bugüne kadar başarılı bir şekilde bulunduğu önemli konuma taşıyan, öğretim üyeleri, öğrencileri ve tüm çalışanlarıyla örnek bir diyalog kurmuş olan önceki rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Ünal’a ve ekibine içten teşekkür ediyorum” dedi. Mesajında bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Akdeniz Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, devamında şunları dile getirdi;   YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI “Bayrağı devraldık ve daha da yükseklere taşıyacağız. Bu önemli vazifede öncelikli hedefimiz evrensel düzeyde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalarla üniversitemizi dünya üniversiteleri arasında daha da üstün bir konuma taşımak olacaktır. Üniversitemiz köklü geçmişiyle, tecrübeli akademik kadrosuyla, başarılı çalışmalarıyla birçok ilklere imza atarak adını dünyada duyurmuş olup gelişime açık önemli bir potansiyele sahiptir. Üniversitemizin bu başarılarının sürdürülebilir olması için yeni projelerimizle yenilikçi ve girişimci potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizin layık olduğu seviyeye ulaştırılmasına katkı vermek; uluslararası alandaki tanınırlığımızı pekiştirmek ve saygın konumunu daha da yükseğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca Üniversitemizin yeni yönetimi olarak tüm üniversite mensuplarımızın mutlu ve huzurlu bir ortamda daha verimli çalışmasını sağlamak için insan odaklı, kucaklayıcı ve barışçıl bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkürlerimi sunar, bize verilen yönetim görevinin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”  
Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, tüm üniversite mensuplarının mutlu ve huzurlu bir ortamda daha verimli çalışmasını sağlamak için insan odaklı, kucaklayıcı ve barışçıl bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

haberimizvar.net- YÖK’ün önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘olur’u ile Prof. Dr. Mustafa Ünal’ın yerine rektör olarak atanan Prof. Dr. Özkan, öğretim üyelerine attığı GSM mesajında, “Yükseköğretim Kurulu’nun önerisi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek tensipleri ile 14.08.2020 tarihi itibarı ile şahsıma rektörlük görevi tevdi edildi. Rektör olarak hizmet etme onurunu bana layık gören başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, tüm Yükseköğretim Kurulu Üyelerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Üniversitemizi bugüne kadar başarılı bir şekilde bulunduğu önemli konuma taşıyan, öğretim üyeleri, öğrencileri ve tüm çalışanlarıyla örnek bir diyalog kurmuş olan önceki rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa Ünal’a ve ekibine içten teşekkür ediyorum” dedi. Mesajında bunun bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayan Akdeniz Üniversitesi’nin yeni Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, devamında şunları dile getirdi;

 

YENİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

“Bayrağı devraldık ve daha da yükseklere taşıyacağız. Bu önemli vazifede öncelikli hedefimiz evrensel düzeyde eğitim-öğretim ve bilimsel çalışmalarla üniversitemizi dünya üniversiteleri arasında daha da üstün bir konuma taşımak olacaktır. Üniversitemiz köklü geçmişiyle, tecrübeli akademik kadrosuyla, başarılı çalışmalarıyla birçok ilklere imza atarak adını dünyada duyurmuş olup gelişime açık önemli bir potansiyele sahiptir. Üniversitemizin bu başarılarının sürdürülebilir olması için yeni projelerimizle yenilikçi ve girişimci potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizin layık olduğu seviyeye ulaştırılmasına katkı vermek; uluslararası alandaki tanınırlığımızı pekiştirmek ve saygın konumunu daha da yükseğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Ayrıca Üniversitemizin yeni yönetimi olarak tüm üniversite mensuplarımızın mutlu ve huzurlu bir ortamda daha verimli çalışmasını sağlamak için insan odaklı, kucaklayıcı ve barışçıl bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Bu vesileyle bizi bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkürlerimi sunar, bize verilen yönetim görevinin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.