Yeni zam yolda mı?

EKONOMİ 17.09.2019 - 12:32, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yeni zam yolda mı?

Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco’ya gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası petrol fiyatları 71 doların üzerine çıkmıştı. Uzmanlar, Türkiye’de benzin fiyatlarının artmasını beklerken, petrol arzına yönelik tehditlerin sürdüğü kaydedildi

haberimizvar.net Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait işleme tesislerine yapılan saldırı nedeniyle ülkenin petrol üretimi 5.7 milyon varil/gün seviyesinde gerilemişti. Şirket üretimin ne zaman eski seviyesine yükseleceğine dair takvim vermedi, konuya yakın bir kaynak Pazar günü Reuters'a yaptığı açıklamada tam kapasite üretime “günler değil haftalar” içinde dönülebileceğini bildirmişti. TÜRKİYE’YE ZAM OLARAK YANSIYABİLİR Suudi Arabistan’da yapılan saldırı sonrası ise Brent petrolü yüzde 19.5 ile 14 Ocak 1991’den bu yana en sert gün içi yükselişi kaydederek 71.95 dolara kadar yükselmişti. Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bu yükselişin Türkiye’deki fiyatları da etkilemesi bekleniyor. Saldırının ve Brent’in etkisiyle uluslararası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları da arttı. Motorinin (ton fiyatları) 582 dolardan 624 dolara, benzinin 584 dolardan 648 dolara yükseldi. Son olarak gece yarısı motorine 7 kuruş zam gelirken, bu artışın motorinden 38, benzinde 37 kuruşluk bir zam dalgasını daha getireceğini gösteriyor.
Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco’ya gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası petrol fiyatları 71 doların üzerine çıkmıştı. Uzmanlar, Türkiye’de benzin fiyatlarının artmasını beklerken, petrol arzına yönelik tehditlerin sürdüğü kaydedildi

haberimizvar.net Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait işleme tesislerine yapılan saldırı nedeniyle ülkenin petrol üretimi 5.7 milyon varil/gün seviyesinde gerilemişti. Şirket üretimin ne zaman eski seviyesine yükseleceğine dair takvim vermedi, konuya yakın bir kaynak Pazar günü Reuters'a yaptığı açıklamada tam kapasite üretime “günler değil haftalar” içinde dönülebileceğini bildirmişti.

TÜRKİYE’YE ZAM OLARAK YANSIYABİLİR

Suudi Arabistan’da yapılan saldırı sonrası ise Brent petrolü yüzde 19.5 ile 14 Ocak 1991’den bu yana en sert gün içi yükselişi kaydederek 71.95 dolara kadar yükselmişti. Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Bu yükselişin Türkiye’deki fiyatları da etkilemesi bekleniyor. Saldırının ve Brent’in etkisiyle uluslararası piyasalarda benzin ve motorin fiyatları da arttı. Motorinin (ton fiyatları) 582 dolardan 624 dolara, benzinin 584 dolardan 648 dolara yükseldi. Son olarak gece yarısı motorine 7 kuruş zam gelirken, bu artışın motorinden 38, benzinde 37 kuruşluk bir zam dalgasını daha getireceğini gösteriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.