''Yerelde kadına yer var''

SİYASET 24.11.2023 - 16:52, Güncelleme: 24.11.2023 - 16:52
 

''Yerelde kadına yer var''

Deva Partisi Genel Merkez Kadın Çalışmaları Koordinatörü Bahar Kayserilioğlu, Antalya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Kayserilioğlu, “Kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz. Diyoruz ki yerelde kadına yer var” dedi

haberimizvar.net- Deva Partisi Genel Merkez Kadın Politikalarından Sorumlu Koordinatörü Bahar Kayserilioğlu, Antalya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Özlem Arlıer, İl Kadın Çalışmaları Başkanı Nuray Özkul ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Kayserilioğlu, yaklaşan yerel seçimlere değindi. “Kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz” diyen Kayserilioğlu, “Ayın 20’sinden itibaren adaylık başvurularımızı almaya başladık. Biz aslında aylardır teşkilatımız içerisindeki kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz. Onları cesaretlendirip siyaset eğitimlerini almalarını sağlıyoruz. Diyoruz ki yerelde kadına yer var. Deva’da biliyorsunuz yüzde 35 cinsiyet yüzde 20 gençlik kotası var. Çünkü biz gençler ve kadınlar olmadan yaşamın tam olmayacağını düşünüyoruz. Hayatın her alanında kadınların olmasını özellikle de karar mekanizmalarında kadınların olmasını istiyoruz. Bu nedenle de kadınların yerelde çok başarılı olacağına inanıyoruz. Hayatı bütün olarak görüyoruz ve yaşamın her noktasının iyileşmesi için çalışıyoruz. Dolayısıyla siyasette de kadınların çok iyi iş yapacaklarını, belediye meclislerinde de çok iyi çalışacaklarını düşünüyorum. O yüzden davet ediyoruz. Deva’da yerelde kadına yer var” dedi.  'KADINLAR ÜZERİNDEN DEĞİL KADINLAR İÇİN'  Son günlerde tartışmaya açılan Medeni Kanun hakkında da konuşan Kayserilioğlu, “Biz kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapıyoruz.  Medeni Kanunu tartışmaya açıyorlar. ‘Özel aile hukuku konusunda geniş bir çalışmamız var’ diyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç. Arkasından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da aynı şeyi söyledi. Medeni Kanunu sil baştan ele almak çok tehlikeli. Çünkü bu bir bütündür. İçerisinden belirli bir parçayı çıkarıp da yeniden ele alalım ondan sonra Medeni Kanunu yeniden oluşturalım derken, kadınların kazanımları elden gidecek. Bu nişanlılıktan tutun evliliğe, nafakaya, çocuğa velayete, mal edinmeye bütün hepsini etkileyecek bir bütündür. Bunun bir tanesini çıkardığın zaman bütünlük bozulur. O yüzden kadınların kazanımları açısından büyük bir risk görüyoruz” diye görüş bildirdi. Kayserilioğlu daha sonra Deva’lı kadınlarla saha çalışması yaptı.  
Deva Partisi Genel Merkez Kadın Çalışmaları Koordinatörü Bahar Kayserilioğlu, Antalya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Kayserilioğlu, “Kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz. Diyoruz ki yerelde kadına yer var” dedi

haberimizvar.net-  Deva Partisi Genel Merkez Kadın Politikalarından Sorumlu Koordinatörü Bahar Kayserilioğlu, Antalya İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Özlem Arlıer, İl Kadın Çalışmaları Başkanı Nuray Özkul ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Kayserilioğlu, yaklaşan yerel seçimlere değindi. “Kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz” diyen Kayserilioğlu, “Ayın 20’sinden itibaren adaylık başvurularımızı almaya başladık. Biz aslında aylardır teşkilatımız içerisindeki kadınları yerel seçimlere hazırlıyoruz. Onları cesaretlendirip siyaset eğitimlerini almalarını sağlıyoruz. Diyoruz ki yerelde kadına yer var. Deva’da biliyorsunuz yüzde 35 cinsiyet yüzde 20 gençlik kotası var. Çünkü biz gençler ve kadınlar olmadan yaşamın tam olmayacağını düşünüyoruz. Hayatın her alanında kadınların olmasını özellikle de karar mekanizmalarında kadınların olmasını istiyoruz. Bu nedenle de kadınların yerelde çok başarılı olacağına inanıyoruz. Hayatı bütün olarak görüyoruz ve yaşamın her noktasının iyileşmesi için çalışıyoruz. Dolayısıyla siyasette de kadınların çok iyi iş yapacaklarını, belediye meclislerinde de çok iyi çalışacaklarını düşünüyorum. O yüzden davet ediyoruz. Deva’da yerelde kadına yer var” dedi. 

'KADINLAR ÜZERİNDEN DEĞİL KADINLAR İÇİN' 

Son günlerde tartışmaya açılan Medeni Kanun hakkında da konuşan Kayserilioğlu, “Biz kadınlar üzerinden değil kadınlar için siyaset yapıyoruz.  Medeni Kanunu tartışmaya açıyorlar. ‘Özel aile hukuku konusunda geniş bir çalışmamız var’ diyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç. Arkasından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da aynı şeyi söyledi. Medeni Kanunu sil baştan ele almak çok tehlikeli. Çünkü bu bir bütündür. İçerisinden belirli bir parçayı çıkarıp da yeniden ele alalım ondan sonra Medeni Kanunu yeniden oluşturalım derken, kadınların kazanımları elden gidecek. Bu nişanlılıktan tutun evliliğe, nafakaya, çocuğa velayete, mal edinmeye bütün hepsini etkileyecek bir bütündür. Bunun bir tanesini çıkardığın zaman bütünlük bozulur. O yüzden kadınların kazanımları açısından büyük bir risk görüyoruz” diye görüş bildirdi. Kayserilioğlu daha sonra Deva’lı kadınlarla saha çalışması yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.