Yerli otomobil yağcılığı: Dünyanın en iyilerinden biri

GÜNDEM 27.12.2019 - 19:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yerli otomobil yağcılığı: Dünyanın en iyilerinden biri

İtalyan tasarımı ‘yerli otomobili’ öve öve bitiremeyen Ömer Turan, “Rahat, geniş, müthiş, modern, teknolojik, konforlu. Elektrikli oluşu, tam bir devrim” diye yazdı. Fabrikanın Gebze’de kurulacağını yazan Turan, “İlk otomobil 2022’de çıkmaya başlar” dedi.

haberimizvar.net- AKP iktidarına yakın gazeteci-yazar Ömer Turan, tanıtımı bugün yapılan ‘yerli otomobil’le ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Tanıtım toplantısına katılan Turan, yerli otomobili ‘her açıdan çok başarılı’ bulduğunu yazdı. Otomobil tasarımının ‘mükemmel’ olduğunu söyleyen Turan, “İçerden ve dışardan müthiş havalı. Rahat, geniş, müthiş, modern, teknolojik, konforlu. Elektrikli oluşu, tam bir devrim. Türkiye yerli otomobil alanına çok geç girdi, ama çok güzel ve etkili girecek. Fark oluşturacak” ifadelerini kullandı. İLK YERLİ OTOMOBİL 2022’DE Yerli otomobilin fabrikasının nerede olacağını soranlara da yanıt veren Ömer Turan, “Fabrika Bursa Gemlik’te olacak. Arazi tahsis edildi. Doğrudan 4 bin 500 kişi, dolaylı olarak 20 bin kişi bu fabrikadan ekmek yiyecek.  Mercedes ne kadar Alman, Renault ne kadar Fransız ise, yerli otomobilimiz de o kadar Türk olacak” dedi. Fabrikanın arazi tahsisinin yapıldığını aktaran Turan, “Fabrikanın inşasına hemen başlanıyor. 2021’in başında fabrika inşası bitirilir. 2021’de fabrika üretime başlar. 2022’de fabrikadan ilk araçlar çıkmaya başlar. 6 farklı modelden bahsediyoruz. Her seviyede Devrim oluşturacak modeller oluşacak” diye yazdı. ‘TESLA’DAN HER AÇIDAN İYİ’ Yerli otomobilin Tesla’dan her açıdan daha iyi bir model olduğunu iddia eden Ömer Turan, “Otomobil sektöründe Devrim yapacak bir model. Türkiye çok üst düzey bir teknolojiye sahip, bunu yerli otomobilde de göreceksiniz. Şu an tek bir şarjla 500 kilometre gidiyor. Ama bunun birkaç seneye 800, hatta 1000 kilometreye kadar çıkacağını tahmin ediyorum. Artık araçlarda yağ değiştirme başta olmak üzere birçok yük ve onlara bağlı sorun olmayacak. Araç müthiş teknolojik. Şu an dünyanın en iyilerinden biri. Müthiş” diye övgüler yağdırdı. ‘EN ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ’ Yerli otomobilin elektrikli olmasının başlı başına bir devrim olduğunu söyleyen Turan, özelliklerini de şöyle sıraladı: “Tek şarjda 500 kilometre mesafe… 5 farklı model üretilecek. 200 beygir güç – 7.6 saniye… 400 beygir güç – 4.8 saniye altında 0-100 kilometre… Türkiye otomobil sektörüne üst düzey teknolojiden girecek”. 
İtalyan tasarımı ‘yerli otomobili’ öve öve bitiremeyen Ömer Turan, “Rahat, geniş, müthiş, modern, teknolojik, konforlu. Elektrikli oluşu, tam bir devrim” diye yazdı. Fabrikanın Gebze’de kurulacağını yazan Turan, “İlk otomobil 2022’de çıkmaya başlar” dedi.

haberimizvar.net- AKP iktidarına yakın gazeteci-yazar Ömer Turan, tanıtımı bugün yapılan ‘yerli otomobil’le ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Tanıtım toplantısına katılan Turan, yerli otomobili ‘her açıdan çok başarılı’ bulduğunu yazdı. Otomobil tasarımının ‘mükemmel’ olduğunu söyleyen Turan, “İçerden ve dışardan müthiş havalı. Rahat, geniş, müthiş, modern, teknolojik, konforlu. Elektrikli oluşu, tam bir devrim. Türkiye yerli otomobil alanına çok geç girdi, ama çok güzel ve etkili girecek. Fark oluşturacak” ifadelerini kullandı.

İLK YERLİ OTOMOBİL 2022’DE

Yerli otomobilin fabrikasının nerede olacağını soranlara da yanıt veren Ömer Turan, “Fabrika Bursa Gemlik’te olacak. Arazi tahsis edildi. Doğrudan 4 bin 500 kişi, dolaylı olarak 20 bin kişi bu fabrikadan ekmek yiyecek.  Mercedes ne kadar Alman, Renault ne kadar Fransız ise, yerli otomobilimiz de o kadar Türk olacak” dedi. Fabrikanın arazi tahsisinin yapıldığını aktaran Turan, “Fabrikanın inşasına hemen başlanıyor. 2021’in başında fabrika inşası bitirilir. 2021’de fabrika üretime başlar. 2022’de fabrikadan ilk araçlar çıkmaya başlar. 6 farklı modelden bahsediyoruz. Her seviyede Devrim oluşturacak modeller oluşacak” diye yazdı.

‘TESLA’DAN HER AÇIDAN İYİ’

Yerli otomobilin Tesla’dan her açıdan daha iyi bir model olduğunu iddia eden Ömer Turan, “Otomobil sektöründe Devrim yapacak bir model. Türkiye çok üst düzey bir teknolojiye sahip, bunu yerli otomobilde de göreceksiniz. Şu an tek bir şarjla 500 kilometre gidiyor. Ama bunun birkaç seneye 800, hatta 1000 kilometreye kadar çıkacağını tahmin ediyorum. Artık araçlarda yağ değiştirme başta olmak üzere birçok yük ve onlara bağlı sorun olmayacak. Araç müthiş teknolojik. Şu an dünyanın en iyilerinden biri. Müthiş” diye övgüler yağdırdı.

‘EN ÜST DÜZEY TEKNOLOJİ’

Yerli otomobilin elektrikli olmasının başlı başına bir devrim olduğunu söyleyen Turan, özelliklerini de şöyle sıraladı: “Tek şarjda 500 kilometre mesafe… 5 farklı model üretilecek. 200 beygir güç – 7.6 saniye… 400 beygir güç – 4.8 saniye altında 0-100 kilometre… Türkiye otomobil sektörüne üst düzey teknolojiden girecek”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.