Yeşil bir gelecek için buluşuyorlar

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.11.2023 - 12:50, Güncelleme: 21.11.2023 - 12:50
 

Yeşil bir gelecek için buluşuyorlar

Muratpaşa Belediyesi’nin 23-24 Kasım’da düzenleyeceği ‘+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ çevre çalıştayında, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 16 belediye, iklim kriziyle mücadele için geliştirdikleri projeleri anlatacak.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi’nin ‘+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ ana başlığında düzenlendiği çevre çalıştaylarının 3’üncüsü 23-24 Kasım tarihlerinde ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla gerçekleştirilecek. İklim krizine dikkat çekmeyi hedefleyen çalıştayın bu yıl sembolü koruma altındaki 'kum zambağı' oldu. Bir güneş bitkisi olan ve aynı zamanda ‘Işık Ülkesi’ Antalya’nın başta Lara kumulları olmak üzere sahillerinde sıklıkla rastlanan beyaz, gösterişli ve güzel kokulu bu çiçeğe adanan çalıştayın sloganı ise ‘Yaşamak için kum zambağını yaşatalım’ oldu. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek çalıştayın açılışını İTÜ İklim Değişikliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yapacak. Çalıştay gazeteci ve yazar Mehveş Evin moderatörlüğünde ‘İklime Dirençli Bir Gelecek İçin Yeşile Dönmek’ isimli panelin ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Dr. Tahsin Şahin moderatörlüğünde ‘Yeşil Gelecek İçin İklim Dostu İşler’ isimli panelle devam edecek. Saat 20.00’de ise Dönüştüren Kadınlar Platformu, ‘Dönüştüren Sahne’nin ilk etkinliğini gerçekleştirecek. Etkinliğe doğa ve çevre programları yapımcısı Güven İslamoğlu’nun konuk olarak katılacak. Çalıştayda ilk gün keman sanatçısı Canan Anderson konseriyle sona erecek. Programın ikinci günü ise çalıştay, aralarında İstanbul, İzmir büyükşehir belediyelerinin de yer aldığı 16 belediyenin katılacağı ‘Yeşile Dönebilmek İçin Belediye Uygulamaları’ başlıklı oturumla devam edecek. Katılımcı belediyeler, iklim kriziyle mücadele için geliştirdikleri projelerini sunacak.
Muratpaşa Belediyesi’nin 23-24 Kasım’da düzenleyeceği ‘+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ çevre çalıştayında, aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 16 belediye, iklim kriziyle mücadele için geliştirdikleri projeleri anlatacak.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi’nin ‘+0.5 Akdeniz’in Geleceği’ ana başlığında düzenlendiği çevre çalıştaylarının 3’üncüsü 23-24 Kasım tarihlerinde ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla gerçekleştirilecek. İklim krizine dikkat çekmeyi hedefleyen çalıştayın bu yıl sembolü koruma altındaki 'kum zambağı' oldu. Bir güneş bitkisi olan ve aynı zamanda ‘Işık Ülkesi’ Antalya’nın başta Lara kumulları olmak üzere sahillerinde sıklıkla rastlanan beyaz, gösterişli ve güzel kokulu bu çiçeğe adanan çalıştayın sloganı ise ‘Yaşamak için kum zambağını yaşatalım’ oldu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek çalıştayın açılışını İTÜ İklim Değişikliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu yapacak. Çalıştay gazeteci ve yazar Mehveş Evin moderatörlüğünde ‘İklime Dirençli Bir Gelecek İçin Yeşile Dönmek’ isimli panelin ardından Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Öğretim Üyesi Dr. Tahsin Şahin moderatörlüğünde ‘Yeşil Gelecek İçin İklim Dostu İşler’ isimli panelle devam edecek.

Saat 20.00’de ise Dönüştüren Kadınlar Platformu, ‘Dönüştüren Sahne’nin ilk etkinliğini gerçekleştirecek. Etkinliğe doğa ve çevre programları yapımcısı Güven İslamoğlu’nun konuk olarak katılacak. Çalıştayda ilk gün keman sanatçısı Canan Anderson konseriyle sona erecek. Programın ikinci günü ise çalıştay, aralarında İstanbul, İzmir büyükşehir belediyelerinin de yer aldığı 16 belediyenin katılacağı ‘Yeşile Dönebilmek İçin Belediye Uygulamaları’ başlıklı oturumla devam edecek. Katılımcı belediyeler, iklim kriziyle mücadele için geliştirdikleri projelerini sunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.