Yetenek sınavlarının kaldırılması Meclis gündeminde

GÜNDEM 19.10.2019 - 16:11, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Yetenek sınavlarının kaldırılması Meclis gündeminde

YÖK’ün 14 bölümdeki yetenek sınavını kaldırmasını TBMM’ye taşıyan CHP Antalya Milletvekili Arı, “Çizim yapamayan sanatçılar, hayal gücü olmayan tasarımcılar mı mezun edeceksiniz? Asıl amacınız sanat okullarını tamamen kapatmak mı?” diye sordu

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, YÖK’ün 14 bölümdeki yetenek sınavını kaldırmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Arı Yükseköğretim (YÖK) Genel Kurulunun 2020 YKS’de özel yetenek sınavı ile öğrenci alınan 14 programa merkezi yerleştirme sınavı ile öğrenci yerleştirilmesi ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alımının kaldırılması konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. BAKAN SELÇUK’A SORULAN SORULAR Verilen önergede şu sorular yer aldı: “Bu kararın alınmasının herhangi bir bilimsel temeli var mıdır? Bu konuda yaptırılan herhangi bir bilimsel çalışma mevcut bulunmakta mıdır? Yetenek sınavı ile girdikleri sanat liselerinde 4 sene boyunca eğitim gören öğrencilerin emekleri boşa mı gidecektir? Normal liselere göre eğitim müfredatı farklı olan sanat lisesi öğrencilerinin diğer öğrenciler ile aynı sınava girmeleri haksızlık değil midir? Bu karar eğitimde fırsat eşitliği kavramına aykırı değil midir? Kamuoyundaki haklı tepki ve açıklamaları da dikkate alarak bu yanlış kararın tekrar gözden geçirilmesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?” KOŞAMAYAN SPORCU MU YETİŞECEK? Atatürk’ün “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız” sözünü hatırlatan Cavit Arı, “Çizim yapamayan animasyon sanatçıları, yaratıcılığı ve hayal gücü olmayan tasarımcılar, koşamayan sporcular mı mezun edilmek isteniyor? Asıl amacınız sanat okullarını tamamen kapatmak mıdır?” diye sordu.
YÖK’ün 14 bölümdeki yetenek sınavını kaldırmasını TBMM’ye taşıyan CHP Antalya Milletvekili Arı, “Çizim yapamayan sanatçılar, hayal gücü olmayan tasarımcılar mı mezun edeceksiniz? Asıl amacınız sanat okullarını tamamen kapatmak mı?” diye sordu

haberimizvar.net CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, YÖK’ün 14 bölümdeki yetenek sınavını kaldırmasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Arı Yükseköğretim (YÖK) Genel Kurulunun 2020 YKS’de özel yetenek sınavı ile öğrenci alınan 14 programa merkezi yerleştirme sınavı ile öğrenci yerleştirilmesi ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alımının kaldırılması konusunda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

BAKAN SELÇUK’A SORULAN SORULAR

Verilen önergede şu sorular yer aldı: “Bu kararın alınmasının herhangi bir bilimsel temeli var mıdır? Bu konuda yaptırılan herhangi bir bilimsel çalışma mevcut bulunmakta mıdır? Yetenek sınavı ile girdikleri sanat liselerinde 4 sene boyunca eğitim gören öğrencilerin emekleri boşa mı gidecektir? Normal liselere göre eğitim müfredatı farklı olan sanat lisesi öğrencilerinin diğer öğrenciler ile aynı sınava girmeleri haksızlık değil midir? Bu karar eğitimde fırsat eşitliği kavramına aykırı değil midir? Kamuoyundaki haklı tepki ve açıklamaları da dikkate alarak bu yanlış kararın tekrar gözden geçirilmesine yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?”

KOŞAMAYAN SPORCU MU YETİŞECEK?

Atatürk’ün “Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta Cumhurbaşkanı olabilirsiniz, fakat sanatkar olamazsınız” sözünü hatırlatan Cavit Arı, “Çizim yapamayan animasyon sanatçıları, yaratıcılığı ve hayal gücü olmayan tasarımcılar, koşamayan sporcular mı mezun edilmek isteniyor? Asıl amacınız sanat okullarını tamamen kapatmak mıdır?” diye sordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.