YETER ARTIK!

EKONOMİ 09.11.2021 - 12:42, Güncelleme: 09.11.2021 - 12:42
 

YETER ARTIK!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, zamların vatandaşın canına tak ettiğini söyledi

haberimizvar.net- Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, zamların vatandaşın canına tak ettiğini söyledi. Balık, "Ülkemizdeki, ekonomik veriler her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Enflasyon hızla artmakta, ekonomik kriz derinleşmektedir. Kamu emekçileri ve işçiler, ekonomik krizi yaşamın her alanında yakıcı bir şekilde hissetmektedir. Ülkedeki dolar, euro ve altın yükselmeye devam etmektedir. Bugün itibariyle USD 9,72 TL, EURO 11,28 TL, 1 gram altın 570 TL, çeyrek altın 934 TL, benzin 8,55 TL, motorin 8,29 TL’ye yükselmekte ve daha da kötüsü fiyatların nerede duracağı belli değildir. Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlemesi durumunda maalesef ülke ekonomisi uçuruma sürüklenecektir. AKP iktidarı, ülkedeki ekonominin kötüye gidişinin faturasını kamu emekçilerine ve yurttaşlara borç, zam, faiz ve enflasyon olarak yansıtmaktadır. Kamu emekçileri ve emekçiler, işsizliğe ve açlığa sürüklenmektedir. Yoksullar daha yoksul; zenginler daha zengin olmaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte ve çarşı da ve pazarda kendini göstermektedir. AKP iktidarı, ekonomiyi yönetememekte ve ülkeyi ekonomik kriz sarmalına sürüklediğini artık günlük olarak gıdaya gelen zamlar acı şekilde göstermektedir. Her geçen gün zam üstüne zam yiyen sıvı yağ fiyatları da yeni zamla beraber değişmiştir. 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 100 TL'nin üzerine çıkarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 5 litrelik yağ fiyatı 84,90 TL’ye satılmakta ancak 1 adetle sınırlanmıştır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak  kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkûm eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmiyoruz" dedi
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, zamların vatandaşın canına tak ettiğini söyledi

haberimizvar.net-  Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, zamların vatandaşın canına tak ettiğini söyledi. Balık, "Ülkemizdeki, ekonomik veriler her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Enflasyon hızla artmakta, ekonomik kriz derinleşmektedir. Kamu emekçileri ve işçiler, ekonomik krizi yaşamın her alanında yakıcı bir şekilde hissetmektedir. Ülkedeki dolar, euro ve altın yükselmeye devam etmektedir. Bugün itibariyle USD 9,72 TL, EURO 11,28 TL, 1 gram altın 570 TL, çeyrek altın 934 TL, benzin 8,55 TL, motorin 8,29 TL’ye yükselmekte ve daha da kötüsü fiyatların nerede duracağı belli değildir. Ekonominin kötü gidişatı durdurulamamakta ve bu şekilde ilerlemesi durumunda maalesef ülke ekonomisi uçuruma sürüklenecektir.

AKP iktidarı, ülkedeki ekonominin kötüye gidişinin faturasını kamu emekçilerine ve yurttaşlara borç, zam, faiz ve enflasyon olarak yansıtmaktadır. Kamu emekçileri ve emekçiler, işsizliğe ve açlığa sürüklenmektedir. Yoksullar daha yoksul; zenginler daha zengin olmaktadır. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli de milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmekte ve çarşı da ve pazarda kendini göstermektedir. AKP iktidarı, ekonomiyi yönetememekte ve ülkeyi ekonomik kriz sarmalına sürüklediğini artık günlük olarak gıdaya gelen zamlar acı şekilde göstermektedir.
Her geçen gün zam üstüne zam yiyen sıvı yağ fiyatları da yeni zamla beraber değişmiştir. 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 100 TL'nin üzerine çıkarken, Tarım Kredi Kooperatiflerinde 5 litrelik yağ fiyatı 84,90 TL’ye satılmakta ancak 1 adetle sınırlanmıştır. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak  kamu emekçilerini ve yurttaşları açlığa, sefalete mahkûm eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmiyoruz" dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.