Yıkılan HES’in görüntüleri paylaşıldı

GÜNDEM 16.08.2021 - 09:57, Güncelleme: 16.08.2021 - 09:57
 

Yıkılan HES’in görüntüleri paylaşıldı

HES’in kapakları açıldığı için Bozkurt’u sel aldığı iddiaları DSİ ve Tesla Enerji tarafından yalanlandı. Fakat CHP Parti Meclisi Üyesi Baltacı, yıkılan HES’in görüntüsünü paylaştı. Regülatörün paramparça olduğunu söyleyen Baltacı, “Kimi koruyorsunuz?” diye sordu

HABERİMİZVAR – CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yıkılan hidroelektrik santralinin (HES) görüntülerini paylaştı. Bozkurt’u sular altında bırakan ve 52 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinin bölgedeki HES’in kapaklarının açılması yüzünden bir afete dönüştüğü iddia edilmişti İddialar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve HES’in işletmecisi Tesla Enerji tarafından yalanlanmıştı. YIKILAN HES’İ PAYLAŞTI HES’in olduğu bölgeye ulaşıp görüntülerini çeken CHP’li Baltacı, “Yıkılan HES yapıları burada, yalan söyleyen bakanlar orada. İşte görüntüler. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz? #bozkurtyokoldu” ifadeleriyle paylaştı. Yıkılan HES’i anlatan Baltacı, “Aşırı yağış dolayısıyla bu dağlardaki küçücük vadilerde biriken sular buraya doğru hızla akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş. Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormandan kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanallarını da alarak Bozkurt’a kadar inmiş. Tarım Bakanı, felaketin ilk anlarında ‘Selin en büyük mağduru HES’ demişti. Doğanın akışına bu şekilde müdahale edilirse hem hidroelektrik santralleri, hem de şehirlerimiz, insanlarımız bu acı bedeli ödemek zorunda kalır”  diye konuştu. 
HES’in kapakları açıldığı için Bozkurt’u sel aldığı iddiaları DSİ ve Tesla Enerji tarafından yalanlandı. Fakat CHP Parti Meclisi Üyesi Baltacı, yıkılan HES’in görüntüsünü paylaştı. Regülatörün paramparça olduğunu söyleyen Baltacı, “Kimi koruyorsunuz?” diye sordu

HABERİMİZVAR – CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yıkılan hidroelektrik santralinin (HES) görüntülerini paylaştı. Bozkurt’u sular altında bırakan ve 52 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinin bölgedeki HES’in kapaklarının açılması yüzünden bir afete dönüştüğü iddia edilmişti İddialar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve HES’in işletmecisi Tesla Enerji tarafından yalanlanmıştı.

YIKILAN HES’İ PAYLAŞTI

HES’in olduğu bölgeye ulaşıp görüntülerini çeken CHP’li Baltacı, “Yıkılan HES yapıları burada, yalan söyleyen bakanlar orada. İşte görüntüler. Neyi saklıyorsunuz, kimi koruyorsunuz? #bozkurtyokoldu” ifadeleriyle paylaştı. Yıkılan HES’i anlatan Baltacı, “Aşırı yağış dolayısıyla bu dağlardaki küçücük vadilerde biriken sular buraya doğru hızla akmış ve regülatörle iletim kanallarını paramparça etmiş. Ayrıca bu bölgede çok yoğun ormancılık faaliyeti yürütülür. Ormandan kesilen tomruklar da sel suyuna kapılarak, önüne regülatörü ve iletim kanallarını da alarak Bozkurt’a kadar inmiş. Tarım Bakanı, felaketin ilk anlarında ‘Selin en büyük mağduru HES’ demişti. Doğanın akışına bu şekilde müdahale edilirse hem hidroelektrik santralleri, hem de şehirlerimiz, insanlarımız bu acı bedeli ödemek zorunda kalır”  diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.