Yılın kalfası olduk

GÜNDEM 19.09.2021 - 11:20, Güncelleme: 19.09.2021 - 11:20
 

Yılın kalfası olduk

Antalyalı 18 yaşındaki tornacı kalfası Ali Kormaz, '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı' etkinlikleri kapsamında Kırşehir'de düzenlenen törende, 'Yılın Kalfası' ödülünü, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

haberimizvar.net- Antalya'da 34'ncü Ahilik Haftası etkinlikleri farklı etkinliklerle sürerken Kırşehir'de de 2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı kutlamaları vardı. Kırşehir Cacabey Meydanı'nda '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı - Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması' programı düzenlendi. Ahi Evran-ı Veli'nin 850. doğum yıldönümü olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Ahi Evran Yılı' ilan edildi. Kırşehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenlerde 'Yılın Ahisi', 'Yılın Kalfası' ve 'Yılın Çırağı' ödülleri de sahiplerine verildi. Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki tornacı kalfası Ali Korkmaz, Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede 'Yılın kalfası' seçildi ve Antalya'da bu ödülü alan ilk kişi oldu. Korkmaz, ödülünü AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yılın Kalfası' seçilen Korkmaz'ı kutladı, AESOB Başkanı Dere'yi de tebrik etti.  ANTALYA'MIZ BAŞARILARI İLE ADINI DUYURACAK  AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye genelinde ilk kez böyle bir ödül aldıklarını belirtti. Başkan Dere, şöyle konuştu:  "Yılın Kalfası'nın Antalya'dan çıkması bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden böyle bir ödül almak ve Antalya'mızı temsil etmek bizler için büyük bir onur. Daha nice böyle güzel başarılara adım atmamız temennisi ile kalfamızı tebrik ediyorum. Antalya'mızın her daim başarılara imza atarak adından söz ettirmesini diliyor, buna canı gönülden inanıyorum. Antalya'ya ilk kez böyle bir ödül getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan, yardım ve desteklerini hiç esirgemeyen öncelikle baş ahimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Genel Başkanlarımıza ve Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Yılın Kalfası ödülüne bizleri layık gören Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'a ve herkese şükranlarımı sunuyorum."
Antalyalı 18 yaşındaki tornacı kalfası Ali Kormaz, '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı' etkinlikleri kapsamında Kırşehir'de düzenlenen törende, 'Yılın Kalfası' ödülünü, Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

haberimizvar.net- Antalya'da 34'ncü Ahilik Haftası etkinlikleri farklı etkinliklerle sürerken Kırşehir'de de 2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı kutlamaları vardı. Kırşehir Cacabey Meydanı'nda '2021 UNESCO Ahi Evran Anma Yılı - Ahi Evran İzinde Esnaf Buluşması' programı düzenlendi. Ahi Evran-ı Veli'nin 850. doğum yıldönümü olması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Ahi Evran Yılı' ilan edildi. Kırşehir'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenlerde 'Yılın Ahisi', 'Yılın Kalfası' ve 'Yılın Çırağı' ödülleri de sahiplerine verildi.

Muratpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki tornacı kalfası Ali Korkmaz, Türkiye genelinde yapılan değerlendirmede 'Yılın kalfası' seçildi ve Antalya'da bu ödülü alan ilk kişi oldu. Korkmaz, ödülünü AESOB Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yılın Kalfası' seçilen Korkmaz'ı kutladı, AESOB Başkanı Dere'yi de tebrik etti.

 ANTALYA'MIZ BAŞARILARI İLE ADINI DUYURACAK

  AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye genelinde ilk kez böyle bir ödül aldıklarını belirtti. Başkan Dere, şöyle konuştu:

 "Yılın Kalfası'nın Antalya'dan çıkması bizleri çok mutlu etti ve gururlandırdı. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden böyle bir ödül almak ve Antalya'mızı temsil etmek bizler için büyük bir onur. Daha nice böyle güzel başarılara adım atmamız temennisi ile kalfamızı tebrik ediyorum. Antalya'mızın her daim başarılara imza atarak adından söz ettirmesini diliyor, buna canı gönülden inanıyorum. Antalya'ya ilk kez böyle bir ödül getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan, yardım ve desteklerini hiç esirgemeyen öncelikle baş ahimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Genel Başkanlarımıza ve Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Yılın Kalfası ödülüne bizleri layık gören Ticaret Bakanımız Mehmet Muş'a, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan'a ve herkese şükranlarımı sunuyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.