YÖK, AKEV'e göz açtırmıyor

EĞİTİM 19.10.2022 - 13:22, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:22
 

YÖK, AKEV'e göz açtırmıyor

AKEV Üniversitesi 26 Eylül'de yapacağı personel alım sınavı için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) izin istedi. Başvuruyu değerlendiren YÖK ise hakkındaki soruşturmalar tamamlanana kadar AKEV’e hiçbir şekilde personel alınmamasına karar verdi.

haberimizvar.net- Sahte evrak düzenleme, arazileri peşkeş çekme, sahte diploma basma ve maaş ödememe iddialarıyla gündeme gelen AKEV Üniversitesi'nde bir  gariplik daha yaşandı. Üniversitenin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 26 Eylül 2022 tarihinde personel alım sınavı yapılacağı belirtildi. Duyuruda öğretim üyesi, sürekli eğitim merkez müdürlüğü ve strateji geliştirme daire başkanlığı olmak üzere toplam 35 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Duyuru, Resmi Gazete'de de yayınlandı fakat belirtilen tarihe günler kala sınavın iptal edildiği duyuruldu. Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ınr haberine göre; üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “26.09.2022 tarihli 31965 Sayılı Resmi Gazete ilanıyla yayınlanmış olan öğretim üyesi ve öğretim üyesi dışındaki kadrolara alım ilanı rektörlüğümüzce iptal edilmiştir” denildi. Bu paylaşıma kısa sürede çok sayıda tepki geldi. Bunun üzerine rektörlük paylaşımı kaldırdı. YÖK İZİN VERMEDİ Rektörlük tarafından iptal edildiği duyurulan personel alımına aslında YÖK tarafından izin verilmediği ortaya çıktı. AKEV Üniversitesi hakkında birden fazla dosyayı inceleyen YÖK'ün, soruşturma tamamlanana kadar üniversiteye hiç bir şekilde personel alınmamasına karar verdiği ve bu kararı üniversite yönetimine ilettiği öğrenildi.  AKEV'DE SULAR DURULMUYOR Hakkındaki birçok soruşturmaların devam ettiği AKEV Üniversitesi 21 Ekim'de Olağanüstü Genel Kurula gitmiş ve o genel kurulda Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) isminin değiştirilmesine karar verildi. Aynı genel kurulda üniversitenin kurucusu Selahattin Çiçek, okul inşaatını yapan Halit Şimşek ve beraberindeki vakıf üyeleri alınmadı.  Genel kurula alınmayan üniversite kurucusu Çiçek, “Kendi kurduğum okula nasıl alınmam” diye isyan etmişti.  
AKEV Üniversitesi 26 Eylül'de yapacağı personel alım sınavı için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) izin istedi. Başvuruyu değerlendiren YÖK ise hakkındaki soruşturmalar tamamlanana kadar AKEV’e hiçbir şekilde personel alınmamasına karar verdi.

haberimizvar.net- Sahte evrak düzenleme, arazileri peşkeş çekme, sahte diploma basma ve maaş ödememe iddialarıyla gündeme gelen AKEV Üniversitesi'nde bir  gariplik daha yaşandı. Üniversitenin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 26 Eylül 2022 tarihinde personel alım sınavı yapılacağı belirtildi. Duyuruda öğretim üyesi, sürekli eğitim merkez müdürlüğü ve strateji geliştirme daire başkanlığı olmak üzere toplam 35 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Duyuru, Resmi Gazete'de de yayınlandı fakat belirtilen tarihe günler kala sınavın iptal edildiği duyuruldu.

Körfez Gazetesi'nden Engin Korkmaz'ınr haberine göre; üniversitenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “26.09.2022 tarihli 31965 Sayılı Resmi Gazete ilanıyla yayınlanmış olan öğretim üyesi ve öğretim üyesi dışındaki kadrolara alım ilanı rektörlüğümüzce iptal edilmiştir” denildi. Bu paylaşıma kısa sürede çok sayıda tepki geldi. Bunun üzerine rektörlük paylaşımı kaldırdı.

YÖK İZİN VERMEDİ

Rektörlük tarafından iptal edildiği duyurulan personel alımına aslında YÖK tarafından izin verilmediği ortaya çıktı. AKEV Üniversitesi hakkında birden fazla dosyayı inceleyen YÖK'ün, soruşturma tamamlanana kadar üniversiteye hiç bir şekilde personel alınmamasına karar verdiği ve bu kararı üniversite yönetimine ilettiği öğrenildi. 

AKEV'DE SULAR DURULMUYOR

Hakkındaki birçok soruşturmaların devam ettiği AKEV Üniversitesi 21 Ekim'de Olağanüstü Genel Kurula gitmiş ve o genel kurulda Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) isminin değiştirilmesine karar verildi. Aynı genel kurulda üniversitenin kurucusu Selahattin Çiçek, okul inşaatını yapan Halit Şimşek ve beraberindeki vakıf üyeleri alınmadı.  Genel kurula alınmayan üniversite kurucusu Çiçek, “Kendi kurduğum okula nasıl alınmam” diye isyan etmişti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.