Yok artık! CHP Demre’de sandık skandalı

SİYASET 29.07.2023 - 13:35, Güncelleme: 30.07.2023 - 21:41
 

Yok artık! CHP Demre’de sandık skandalı

CHP’de seçim takvimine göre ilçelerde mahalle delege seçimleri 30 Temmuz (yarın) itibariyle son bulacak, Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner’in seçim yapmadan delegeleri belirlediği skandalı partiyi karıştırdı. Demre İlçe Örgütü’ne kayıtlı yüzlerce parti üyesi, genel merkez yöneticilerine şikâyet dilekçisi gönderdi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilçe kongrelerinde oy kullanacak mahalle delegelerinin seçim süreci Türkiye geneli tüm örgütlerde 30 Temmuz (yarın) itibariyle tamamlanacak. Seçim takvimi Antalya’nın tüm ilçelerinde tamamlanırken, CHP Demre İlçe Örgütü’ne üye partililer demokrasinin temel taşı olan sandıkların kurulmadığını, ilçe başkanı Mete Hakan Caner’in kendi başına delege listesi yaptığını iddia etti. 78 DELEGE BELİRLENECEK 17 mahallesi bulunan ve ilçe başkanını belirlemek adına 78 delegenin seçileceği kongre sürecinde, CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, mahalle seçimleriyle ilgili CHP Demre İlçe Örgütü ve şahsi sosyal medya hesabından mahallerin seçim takvimi duyurusunu yapmadı. Mesaj yöntemiyle de kendilerine duyuru yapılmadığını belirten parti üyeleri, seçim takvim sürecinin tamamlandığı 30 Temmuz’a bir gün kala mahalle seçimlerinin ne zaman yapılacağını dair soru yöneltince, muhatap bulamadı. LİSTESİNİ KENDİ Mİ YAZDI? CHP Antalya İl Örgütü’yle irtibata geçen partililer, Demre İlçe Örgütü mahalle seçimlerinin tamamlandığını öğrenince, ilçe başkanı Caner’e ulaşmaya çalıştı. Caner’in telefonunun kapalı olması üzerine ilçe yöneticilerinden ‘’biz duyurumuzu yaptık, seçimler oldu” yanıtı aldı. GENEL MERKEZE ŞİKAYET YAĞMURU CHP Genel Merkezi’nde genel başkan yardımcılarına ulaşan partililer, yazdıkları şikayet dilekçelerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm parti yöneticilerine gönderdi. Gönderilen dilekçelerde şu bilgilere yer verildi: “Antalya Demre İlçesi’nde aktif kayıtlı CHP üyesiyim. 3- 30 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılması gereken ilçe kongre delege seçimi ile ilgili gerek SMS, gerek whatsapp, gerekse diğer iletişim araçları ile şimdiye kadar tarafıma hiçbir bilgi ulaşmamıştır. Görüştüğüm parti üyesi arkadaşlarım da bilgilerinin olmadığını söylediler. Hatta ilçe resmi CHP whatsapp grubunda bu konu ile ilgili sorum olmasına ve ilçe başkanımız Mete Hakan Caner’in ‘okundu’ bilgisini görmemize rağmen soruma ve ne whatsapp grubundan, ne de bireysel anlamda tarafıma ve grubumuzda bu soruyu soran parti üyelerimize ne yazık ki herhangi bir yanıt gelmemiştir. Konuyla ilgili parti üyelerinin bilgilendirilmesini talep ederiz.”        
CHP’de seçim takvimine göre ilçelerde mahalle delege seçimleri 30 Temmuz (yarın) itibariyle son bulacak, Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner’in seçim yapmadan delegeleri belirlediği skandalı partiyi karıştırdı. Demre İlçe Örgütü’ne kayıtlı yüzlerce parti üyesi, genel merkez yöneticilerine şikâyet dilekçisi gönderdi.

haberimizvar.net- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ilçe kongrelerinde oy kullanacak mahalle delegelerinin seçim süreci Türkiye geneli tüm örgütlerde 30 Temmuz (yarın) itibariyle tamamlanacak. Seçim takvimi Antalya’nın tüm ilçelerinde tamamlanırken, CHP Demre İlçe Örgütü’ne üye partililer demokrasinin temel taşı olan sandıkların kurulmadığını, ilçe başkanı Mete Hakan Caner’in kendi başına delege listesi yaptığını iddia etti.

78 DELEGE BELİRLENECEK

17 mahallesi bulunan ve ilçe başkanını belirlemek adına 78 delegenin seçileceği kongre sürecinde, CHP Demre İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, mahalle seçimleriyle ilgili CHP Demre İlçe Örgütü ve şahsi sosyal medya hesabından mahallerin seçim takvimi duyurusunu yapmadı. Mesaj yöntemiyle de kendilerine duyuru yapılmadığını belirten parti üyeleri, seçim takvim sürecinin tamamlandığı 30 Temmuz’a bir gün kala mahalle seçimlerinin ne zaman yapılacağını dair soru yöneltince, muhatap bulamadı.

LİSTESİNİ KENDİ Mİ YAZDI?

CHP Antalya İl Örgütü’yle irtibata geçen partililer, Demre İlçe Örgütü mahalle seçimlerinin tamamlandığını öğrenince, ilçe başkanı Caner’e ulaşmaya çalıştı. Caner’in telefonunun kapalı olması üzerine ilçe yöneticilerinden ‘’biz duyurumuzu yaptık, seçimler oldu” yanıtı aldı.

GENEL MERKEZE ŞİKAYET YAĞMURU

CHP Genel Merkezi’nde genel başkan yardımcılarına ulaşan partililer, yazdıkları şikayet dilekçelerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm parti yöneticilerine gönderdi. Gönderilen dilekçelerde şu bilgilere yer verildi:

Antalya Demre İlçesi’nde aktif kayıtlı CHP üyesiyim. 3- 30 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılması gereken ilçe kongre delege seçimi ile ilgili gerek SMS, gerek whatsapp, gerekse diğer iletişim araçları ile şimdiye kadar tarafıma hiçbir bilgi ulaşmamıştır.

Görüştüğüm parti üyesi arkadaşlarım da bilgilerinin olmadığını söylediler. Hatta ilçe resmi CHP whatsapp grubunda bu konu ile ilgili sorum olmasına ve ilçe başkanımız Mete Hakan Caner’in ‘okundu’ bilgisini görmemize rağmen soruma ve ne whatsapp grubundan, ne de bireysel anlamda tarafıma ve grubumuzda bu soruyu soran parti üyelerimize ne yazık ki herhangi bir yanıt gelmemiştir. Konuyla ilgili parti üyelerinin bilgilendirilmesini talep ederiz.”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.