Yolculuk vakti

SİYASET 20.11.2022 - 16:13, Güncelleme: 20.11.2022 - 16:24
 

Yolculuk vakti

Dün akşam umut vardı Antalya’da.

İşçisiyle, emekçisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla her kesimden sen, ben, biz, siz olmadan herkes vardı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki salonda. TİP Antalya İl Başkanlığı’nın düzenlediği, Erkan Baş ve Sera Kadıgil’ in katılımıyla gerçekleşen, İl Başkanı Yunus Başaran’ın açılış konuşması ile başlayan halk buluşmasında,  salona sığmadı umut, doldu taştı. Sahte sözler yoktu, eğilip bükülmeler yoktu. Netti her şey, korkusuzdu, dobra dobraydı ve söz konusu gelecekti, halktı. Sahnede işçisiyle emekçisiyle halk vardı. Herkesin yüzünde tebessüm, umut, aydınlık ve güzel bir geleceğe dair beklentiler vardı, inanç vardı. Ses vardı, soluk vardı, birliktelik vardı. Bir değiliz, iki değiliz, binlerceyiz aslında. Aynı fikirde aynı ideallerde , aynı güzel gelecek beklentisinde binlerce insan.. Birlik diyoruz ya hep, beraberlik diyoruz ya hani. İşte bu birlik ve beraberlikten doğacak güzel bir dünya. Geçmişe bir şey yapamayız orası kesin. Sadece ah vah çeker, belki pişmanlık duyar, kimimiz belki özlemle anarız. Tecrübe deriz, ders deriz. Değiştiremeyiz. Lakin gelecek öyle mi, ellerimizde, avuçlarımızda, yüreğimizde.... Geçmişi düşünürken geleceği kaybedemeyiz. Vazgeçmek, pes etmek, kabullenmek sinmek yakışmaz biz insanlara. “Bu hep böyleydi, değiştiremezsiniz söylemi”, güzel bir geleceğin kapısını kapamak, vazgeçmek, kabullenmektir aslında. Dün akşam; çoğumuzun vazgeçmediğinin, pes etmediğinin, kabullenmediğinin ve sinmediğinin kanıtıydı. İstersek hep birlikte tek yumruk, tek yürek olabileceğimizin kanıtıydı. İzlenimim o dur ki, insanlar bir arada hazır yola çıkmaya. Dedim ya umut vardı, kararlılık ve inat vardı salonda. Birliktelik kuvvettir, artık insanlar farkında.. Yolculuk vaktidir o zaman hep birlikte güzel bir geleceğe. İşte bu kararlılıkla, inatla, azimle, bir elimizde umut çıkını, bir elimizde aydınlığın meşalesi; eşitlik, kardeşlik, özgürlük, hak, hukuk ve adalet kokan güzel yolda hep birlikte yol almalı güzel yarınlara.      
Dün akşam umut vardı Antalya’da.

İşçisiyle, emekçisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla her kesimden sen, ben, biz, siz olmadan herkes vardı Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’ndeki salonda.

TİP Antalya İl Başkanlığı’nın düzenlediği, Erkan Baş ve Sera Kadıgil’ in katılımıyla gerçekleşen, İl Başkanı Yunus Başaran’ın açılış konuşması ile başlayan halk buluşmasında,  salona sığmadı umut, doldu taştı. Sahte sözler yoktu, eğilip bükülmeler yoktu. Netti her şey, korkusuzdu, dobra dobraydı ve söz konusu gelecekti, halktı.

Sahnede işçisiyle emekçisiyle halk vardı.

Herkesin yüzünde tebessüm, umut, aydınlık ve güzel bir geleceğe dair beklentiler vardı, inanç vardı.

Ses vardı, soluk vardı, birliktelik vardı.

Bir değiliz, iki değiliz, binlerceyiz aslında.

Aynı fikirde aynı ideallerde , aynı güzel gelecek beklentisinde binlerce insan..

Birlik diyoruz ya hep, beraberlik diyoruz ya hani.

İşte bu birlik ve beraberlikten doğacak güzel bir dünya.

Geçmişe bir şey yapamayız orası kesin. Sadece ah vah çeker, belki pişmanlık duyar, kimimiz belki özlemle anarız.

Tecrübe deriz, ders deriz. Değiştiremeyiz.

Lakin gelecek öyle mi, ellerimizde, avuçlarımızda, yüreğimizde....

Geçmişi düşünürken geleceği kaybedemeyiz.

Vazgeçmek, pes etmek, kabullenmek sinmek yakışmaz biz insanlara.

“Bu hep böyleydi, değiştiremezsiniz söylemi”, güzel bir geleceğin kapısını kapamak, vazgeçmek, kabullenmektir aslında.

Dün akşam; çoğumuzun vazgeçmediğinin, pes etmediğinin, kabullenmediğinin ve sinmediğinin kanıtıydı.

İstersek hep birlikte tek yumruk, tek yürek olabileceğimizin kanıtıydı.

İzlenimim o dur ki, insanlar bir arada hazır yola çıkmaya.

Dedim ya umut vardı, kararlılık ve inat vardı salonda.

Birliktelik kuvvettir, artık insanlar farkında..

Yolculuk vaktidir o zaman hep birlikte güzel bir geleceğe.

İşte bu kararlılıkla, inatla, azimle, bir elimizde umut çıkını, bir elimizde aydınlığın meşalesi;

eşitlik, kardeşlik, özgürlük, hak, hukuk ve adalet kokan güzel yolda hep birlikte yol almalı güzel yarınlara.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.