YÖREX'te rekor kırıldı

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.11.2023 - 12:12, Güncelleme: 06.11.2023 - 12:18
 

YÖREX'te rekor kırıldı

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla düzenlediği ve Anadolu'nun 7 bölgesinden 500 yöresel ürünün sergilendiği 12'inci Yöresel Ürünler Fuarı'nda(YÖREX)4 günde 355 bin 475 ziyaretçi ile rekor kırıldı.

haberimizvar.net- 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla 7 bölgeden 500 katılımcının yüzlerce yöresel ürününü sergilediği 12. YÖREX'e ziyaretçi ilgisi yoğun oldu. YÖREX'i sadece birinci gününde 62 bin 315 kişi ziyaret etti. Önceki yıl 5 gün süren YÖREX'i 342 bin 496 kişi ziyaret ederken, bu yıl 4 gün süren YÖREX'te 355 bin 475 ziyaretçi yöresel ürünlerle buluştu. YÖREX'te Denizli buldan bezinden Erzurum oltu taşına, Hatay künefesinden Adana kebabına, Beypazarı turşusundan Tokat basmasına yüzlerce ürün ziyaretçinin beğenisine sunuldu.  DOLU DOLU 4 GÜN YÖREX'te TOBB'un organizasyonuyla ulusal ve uluslararası büyük market zincirlerinin coğrafi işaretli ürünler ve yerel üreticilerle ikili görüşmeler yapıldı. İkili görüşmelerde yöresel ürün ticaretini geliştirecek anlaşmalar için işbirliği sağlanırken, fuar boyunca devam eden 'Nesi Meşhur' ödüllü bilgi yarışmasına katılanlar hem yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıdı, hem de yöresel ürünlerle ilgili farkındalık yaratıldı. YÖREX'te düzenlenen 'Yerel Kalkınmanın Anahtarı Coğrafi İşaretler' panelinde Türkpatent Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Dr. Hakan Kızıltepe, Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, TOBB Kobi Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Sanayi Müdürlüğü Müdürü Cahit Eren, YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu coğrafi işaretlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. YÖREX'e çok sayıda öğrenci katılırken, çocukların yöresel ürünlere ilgisi yoğun oldu.  YÖREX MAYA TUTTU Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, 12 bin yıllık Anadolu'nun yöresel ürünlerini 12'nci kez Anadolu insanıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, YÖREX'e ilginin her geçen gün arttığına dikkati çekti. “Bu fuar maya tuttu" diyen başkan Ali Çandır, önümüzdeki yıllarda YÖREX'i daha fazla katılımla daha fazla ürünle Anadolu insanıyla ve yurtdışındaki insanlarla buluşturmak istediklerini kaydetti.  BAŞKAN ÇANDIR'DAN TEŞEKKÜR Başkan Ali Çandır, Yöresel Ürünler Projesi'ne başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederken, “12'nci kez YÖREX'in açılışını yapan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yön veren, destek olan iş dünyamızın lideri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dünya Ticaret Odaları Federasyonu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Çandır, 12. YÖREX'i yoğun ilgi ve büyük coşkuyla tamamladıklarını söylerken, katılan, katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür etti.
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla düzenlediği ve Anadolu'nun 7 bölgesinden 500 yöresel ürünün sergilendiği 12'inci Yöresel Ürünler Fuarı'nda(YÖREX)4 günde 355 bin 475 ziyaretçi ile rekor kırıldı.

haberimizvar.net- 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla 7 bölgeden 500 katılımcının yüzlerce yöresel ürününü sergilediği 12. YÖREX'e ziyaretçi ilgisi yoğun oldu. YÖREX'i sadece birinci gününde 62 bin 315 kişi ziyaret etti. Önceki yıl 5 gün süren YÖREX'i 342 bin 496 kişi ziyaret ederken, bu yıl 4 gün süren YÖREX'te 355 bin 475 ziyaretçi yöresel ürünlerle buluştu. YÖREX'te Denizli buldan bezinden Erzurum oltu taşına, Hatay künefesinden Adana kebabına, Beypazarı turşusundan Tokat basmasına yüzlerce ürün ziyaretçinin beğenisine sunuldu. 

DOLU DOLU 4 GÜN

YÖREX'te TOBB'un organizasyonuyla ulusal ve uluslararası büyük market zincirlerinin coğrafi işaretli ürünler ve yerel üreticilerle ikili görüşmeler yapıldı. İkili görüşmelerde yöresel ürün ticaretini geliştirecek anlaşmalar için işbirliği sağlanırken, fuar boyunca devam eden 'Nesi Meşhur' ödüllü bilgi yarışmasına katılanlar hem yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri tanıdı, hem de yöresel ürünlerle ilgili farkındalık yaratıldı. YÖREX'te düzenlenen 'Yerel Kalkınmanın Anahtarı Coğrafi İşaretler' panelinde Türkpatent Kurumu Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanı Dr. Hakan Kızıltepe, Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, TOBB Kobi Araştırma ve Danışmanlık Merkezi Sanayi Müdürlüğü Müdürü Cahit Eren, YÜCİTA Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu coğrafi işaretlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. YÖREX'e çok sayıda öğrenci katılırken, çocukların yöresel ürünlere ilgisi yoğun oldu. 

YÖREX MAYA TUTTU

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, 12 bin yıllık Anadolu'nun yöresel ürünlerini 12'nci kez Anadolu insanıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylerken, YÖREX'e ilginin her geçen gün arttığına dikkati çekti. “Bu fuar maya tuttu" diyen başkan Ali Çandır, önümüzdeki yıllarda YÖREX'i daha fazla katılımla daha fazla ürünle Anadolu insanıyla ve yurtdışındaki insanlarla buluşturmak istediklerini kaydetti. 

BAŞKAN ÇANDIR'DAN TEŞEKKÜR

Başkan Ali Çandır, Yöresel Ürünler Projesi'ne başından beri destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederken, “12'nci kez YÖREX'in açılışını yapan, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, yön veren, destek olan iş dünyamızın lideri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dünya Ticaret Odaları Federasyonu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. Çandır, 12. YÖREX'i yoğun ilgi ve büyük coşkuyla tamamladıklarını söylerken, katılan, katkı sağlayan, destek veren herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.